Poticanje znanstvene izvrsnosti

U tijeku prijave za prestižni međunarodni doktorski program Sveučilišta u Baselu

Laboratorijski rad

Ugledno švicarsko sveučilište poziva talentirane mlade znanstvenike iz cijeloga svijeta da se prijave na međunarodni doktorski studij i time obilježe početak uspješne i perspektivne znanstvene karijere.

The Biozentrum of the University of Basel, jedan od vodećih svjetskih instituta za molekularna istraživanja koji se nalazi na prestižnom švicarskom sveučilištu, u potrazi je za talentiranim i ambicioznim mladim znanstvenicima i znanstvenicama iz cijeloga svijeta koji će svojim sudjelovanjem, znanjem i vještinama doprinijeti razvoju i napretku međunarodnog doktorskog programa Biozentrum Basel. Visokomotivirani i perspektivni pojedinci koji se odluče na prijavu i sudjelovanje u ovom znanstvenom projektu dobit će jedinstvenu priliku osvojiti stipendiju koja se, za razliku od ostalih doktorskih programa, zasniva na natjecateljskoj osnovi.

Prije nego što donese konačnu odluku o tome gdje će raditi na svojoj doktorskoj disertaciji, dobitnik će stipendije moći iskusiti kako je to raditi u jednoj ili u dvjema istraživačkim grupama. Isto tako, stipendiranom će se znanstveniku ponuditi i mnoge druge pogodnosti, a sve u svrhu poticanja znanstvene izvrsnosti i razvoja zavidne profesionalne karijere u znanosti. 

Krajnji rok za podnošenje prijava istječe 20. lipnja 2018, a više informacija o uvjetima i načinu prijave zainteresirani kandidati mogu potražiti na poveznici

Komentari na članak

Vezani članci

IZVOR: https://pixabay.com/photos/lecture-instructor-classroom-room-3986809/

Agencija za znanost, tehnologiju i istraživanje

Sve o doktorskoj stipendiji iz područja znanosti i inženjerstva u Singapuru

Singapurska Agencija za znanost, tehnologiju i istraživanje 16. svibnja održat će seminar s ciljem informiranja studenata o mogućnostima znanstvenih istraživanja u Agenciji, kao i o stjecanju doktorata iz područja znanosti i inženjerstva te stipendiji.

Zgrada

Zaključci okruglog stola

Potreba formalizacije suradnje PMF-a i tvrtki

Na zagrebačkom PMF-u održan je okrugli stol u okviru Simpozija doktorskih studenata. Cilj je bio potaknuti raspravu o mogućnostima poboljšavanja suradnje između fakulteta i gospodarstva te o načinima na koje doktori prirodnih znanosti mogu postati nositelji transfera.

https://www.flickr.com/photos/30478819@N08/31638582878/in/photolist-95oXrA-d2SwE1-aaCd9r-dSTQ3C-95oY11-QcN1qf-aaF3jG-mjG3bj-DfJXB-76nQAs-d48mNs-8LaTSZ-7PsUYF-TeakqK-aaCdbe-6zKKSq-dekYu5-6PaQw6-aaF3e9-aaCdbB-aaF3f1-bQTQ8Z-7ZY1VS-krzysG-FDaNGZ-t36JSw-21tJRFQ-23zCU1P-7arKG6-EQ3K3E-aSSEgx-8rH5eZ-ef5H6V-7pYjBc-7q3eno-9boVMJ-25qTEZo-NSGdZS-P3XjC8-79nSHk

Financijska podrška

Ekonomski fakultet potpuno pokriva školarine za doktorski studij

EFRI dvama će kandidatima u potpunosti pokriti troškove školarine. Prijave se vrše na fakultetskoj stranici i traju do 15. veljače.

Rektorat 2

Suradnja osječkog i dubrovačkog sveučilišta

Doktorski studij Komunikologija raspisuje natječaj za buduće doktorande

Poslijediplomski doktorski studij Komunikologija predstavlja najviši stupanj znanstvenog usavršavanja u području informacijskih i komunikacijskih znanosti. Bitna obilježja ovog studija su interdisciplinarnost i inovativnost, a u njegovoj izvedbi sudjeluju visokokvalificirani nastavnici i suradnici s više hrvatskih sveučilišta.

Kolinda Grabar Kitarović

Natrag u studentske klupe

Službeno je: Kolinda Grabar Kitarović upala na doktorski studij politologije

Izašla je rang-lista doktorskog studija politologije na kojoj je predsjednica države treća.