Poticanje znanstvene izvrsnosti

U tijeku prijave za prestižni međunarodni doktorski program Sveučilišta u Baselu

Laboratorijski rad

Ugledno švicarsko sveučilište poziva talentirane mlade znanstvenike iz cijeloga svijeta da se prijave na međunarodni doktorski studij i time obilježe početak uspješne i perspektivne znanstvene karijere.

The Biozentrum of the University of Basel, jedan od vodećih svjetskih instituta za molekularna istraživanja koji se nalazi na prestižnom švicarskom sveučilištu, u potrazi je za talentiranim i ambicioznim mladim znanstvenicima i znanstvenicama iz cijeloga svijeta koji će svojim sudjelovanjem, znanjem i vještinama doprinijeti razvoju i napretku međunarodnog doktorskog programa Biozentrum Basel. Visokomotivirani i perspektivni pojedinci koji se odluče na prijavu i sudjelovanje u ovom znanstvenom projektu dobit će jedinstvenu priliku osvojiti stipendiju koja se, za razliku od ostalih doktorskih programa, zasniva na natjecateljskoj osnovi.

Prije nego što donese konačnu odluku o tome gdje će raditi na svojoj doktorskoj disertaciji, dobitnik će stipendije moći iskusiti kako je to raditi u jednoj ili u dvjema istraživačkim grupama. Isto tako, stipendiranom će se znanstveniku ponuditi i mnoge druge pogodnosti, a sve u svrhu poticanja znanstvene izvrsnosti i razvoja zavidne profesionalne karijere u znanosti. 

Krajnji rok za podnošenje prijava istječe 20. lipnja 2018, a više informacija o uvjetima i načinu prijave zainteresirani kandidati mogu potražiti na poveznici

Komentari na članak

Vezani članci

IZVOR: https://pixabay.com/photos/lecture-instructor-classroom-room-3986809/

Agencija za znanost, tehnologiju i istraživanje

Sve o doktorskoj stipendiji iz područja znanosti i inženjerstva u Singapuru

Singapurska Agencija za znanost, tehnologiju i istraživanje 16. svibnja održat će seminar s ciljem informiranja studenata o mogućnostima znanstvenih istraživanja u Agenciji, kao i o stjecanju doktorata iz područja znanosti i inženjerstva te stipendiji.

Hrvatsko katoličko sveučilište

Poslijediplomsko obrazovanje

Raspisan natječaj za upis na doktorske studije HKS-a

Raspisan je natječaj za drugu generaciju studenata doktorskih studija povijesti i sociologije na HKS-u.

Knowledge

Financijska potpora

Stipendije za doktorski studij povijesti u Švicarskoj

Stipendija u iznosu od oko 25 886 eura namijenjena je studentima doktorskog studija iz područja povijesti. Rok za prijavu je 31. ožujka.

Books

Poslijediplomsko obrazovanje

U tijeku natječaj za upis doktorskih studija na Hrvatskom katoličkom sveučilištu

Natječaj vrijedi za sve pristupnike koji žele upisati poslijediplomski studij za akademsku godinu 2018./2019., a prijave traju do 30. rujna.

https://pixabay.com/en/stress-anxiety-depression-unhappy-2902537/

Rezultati istraživanja

Doktorandi diljem svijeta su depresivni i anksiozni

Istraživanje je pokazalo da je velik broj studenata zadovoljan svoj studijem, no mnogi su i depresivni i anksiozni, uglavnom zbog brige za budućnost. Glavni kriterij zadovoljstva bilo je mentorstvo, a unatoč stresu većina njih ipak želi nastaviti karijeru u znanosti, bilo u akademskim krugovima ili u industriji.