LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
JEDINSTVEN STUDIJ U HRVATSKOJ

Neosporan potencijal digitalne ekonomije: na doktorski studij Poslovne ekonomije u digitalnom okruženju upisuje se treća generacija

Posebnost studija je i što će polaznici dobiti zajedničku diplomu dvaju institucija

Posebnost studija je i što će polaznici dobiti zajedničku diplomu dvaju institucija

Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku raspisao je Natječaj za upis treće generacije studenata na doktorski studij Poslovna ekonomija u digitalnom okruženju u akademskoj 2022./2023. godini.

Prema informacijama Svjetske banke, udjel digitalne ekonomije u globalnom BDP-u je 15,5 posto, a potencijal digitalne ekonomije vidi se i u Hrvatskoj. Od 2019. do 2021. godine digitalna ekonomija rasla je po 16 posto godišnje, stoga možemo opravdano reći da je pokretanje ovakvog studija na Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku u skladu s potrebama gospodarstva budućnosti.

U ovom slučaju riječ je o zajedničkom studiju s Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, a nastava se izvodi na hrvatskom i engleskom jeziku. U njegovom izvođenju uz hrvatske znanstvenike sudjeluju znanstvenici iz Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Njemačke, Italije, Australije te niza drugih zemalja.

O kvaliteti nastavnog procesa govori i prosječna ocjena zadovoljstva polaznika od 4.8., a posebnost studija je i što će polaznici dobiti zajedničku diplomu dvaju institucija - Sveučilišta u Dubrovniku i Sveučilišta u Zagrebu.

Natječaj za upis je otvoren do 28. listopada, a informacije o uvjetima za upis, prijavnoj dokumentaciji, postupku odabira, rokovima i školarini dostupni su u tekstu natječaja dostupnom na mrežnim stranicama Sveučilišta u Dubrovniku.