LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Potpisan sporazum o izgradnji

U Petrinji studira 256 putnika, dom se gradi za njih sedamdesetak

Nakon dugo vremena, napokon je odlučeno kako će se graditi studentski dom u gradu Petrinji. Potrebe su za smještajem velike jer su studenti smješteni u privatnim smještajima te će im dom olakšati studiranje.

Nakon dugo vremena, napokon je odlučeno kako će se graditi studentski dom u gradu Petrinji. Potrebe su za smještajem velike jer su studenti smješteni u privatnim smještajima te će im dom olakšati studiranje.

U utorak, 18. prosinca 2018, u Velikom kabinetu sjedišta Županije u Sisku, rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras i župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić, potpisali su Sporazum o izgradnji studentskog doma u Petrinji. Događaju su prisustvovali i članovi projektnog tima prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga, prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije i izv. prof. dr. sc. Marko Badrić s Učiteljskog fakulteta u Petrinji.  Uz župana, prisustvovali su i njegovi zamjenici doc. dr. sc. Roman Rosavec, koji je član projektnog tima te Ivan Celjak.

Župan Žinić izjavio je kako je budući studentski dom rezultat dugogodišnje suradnje Županije i Sveučilišta koja je u posljednje dvije godine naročito intenzivna. Vrijednost projekta procjenjuje se, kaže Žinić, na 20 milijuna kuna. Potrebe za domom vidljive su: na Odsjeku Učiteljskog fakulteta u Petrinji trenutno studiraju 322 studenta, dok ih čak 256 putuje ili je smješteno po privatnim smještajima. Unatoč velikim potrebama, dom će imati kapacitet od sedamdesetak kreveta, što će, stoji na stranicama Sveučilišta, uvelike pridonijeti boljem životnom standardu. Unatoč tome gotovo će 200 studenata i dalje putovati do svog fakulteta.

– Posebno sam sretan što smo, zahvaljujući gospodinu županu, uspjeli ostvariti prvi ovakav konkretan sporazum s jednom županijom. Mi kao Sveučilište pokazat ćemo da se brinemo o svojoj temeljnoj misiji: vrhunskom obrazovanju, koje imamo i u Petrinji i u Sisku. – nije krio zadovoljstvo rektor Boras.

Studentski dom će se, već je ranije dogovoreno, graditi na dijelu parcele Osnovne škole Dragutin Tadijanović, u blizini Učiteljskog fakulteta u Petrinji. Osim sedamdesetak kreveta, dom će imati i menzu te će okolni prostor biti uređen. Sisačko-moslavačka županija izradila je glavni projekt studentskog doma, a zadatak je zagrebačkog Sveučilišta prijaviti projekt europskim fondovima za dobivanje novčanih sredstava. 

 

FOTO: WIKIPEDIA