LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Velika svečanost

U nedjelju dvije svečane promocije doktora znanosti i umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu

Rektor prof. dr. sc. Damir Boras promovirat će novih 186 doktora znanosti i umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

Rektor prof. dr. sc. Damir Boras promovirat će novih 186 doktora znanosti i umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

U nedjelju 14. studenoga 2021. u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, u 10 i 13 sati, održat će se dvije svečane promocije doktora znanosti i umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

Rektor prof. dr. sc. Damir Boras promovirat će novih 186 doktora znanosti i umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom prve svečanosti bit će promovirano 95 doktorskih kandidata, a tijekom druge njih 91.

Svečanosti će se održati u skladu s trenutnom epidemiološkom situacijom te preporukama i mjerama Nacionalnoga stožera za civilnu zaštitu, Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo i Kriznoga stožera Sveučilišta u Zagrebu vezano uz COVID-19, a ulaz u HNK bit će moguć samo uz predočenje COVID-potvrde.

Promocije će započeti svečanim ulaskom rektora, prorektora i dekana na pozornicu HNK-a, nakon čega će biti intonirana himna Republike Hrvatske. Na svečanosti će uslijediti govor rektora prof. dr. sc. Damira Borasa.

Nakon što kandidati odjeveni u svečane toge izgovore tekst prisege i rektor ih proglasi doktorima znanosti i umjetnosti, prebacit će kičanku (coflek) na akademskim kapama na desnu stranu, čime će i simbolično ući u novo i više akademsko zvanje. Uslijedit će uručivanje diploma te upisivanje promoviranih u knjigu doktora. Svečanosti će završiti akademskom himnom Gaudeamus igitur.
FOTO: STUDENTSKI.HR