Odlazak omiljenog ljubimca

Tužna vijest s FER-a: Preminuo Mali Ivica

Mačka

Pod kotačima preminuo voljeni ljubimac studenata FER-a, Mali Ivica. Administrator njegova Instagram profila tom je prilikom ukazao na sve lijepe trenutke koje je ovaj mačak sa sobom donio.

Na Instagram profilu najpoznatijeg fakultetskog mačka Malog Ivice s FER-a saznali smo tužnu vijest. Izgubio je život pod kotačima automobila u Vukovarskoj ulici.

Evo kako su se na Instagramu oprostili od njega: 

– Ivica je iznenada ušao u naš život i iznenada otišao. Nakon što je bio ostavljen od starih vlasnika, svoj je novi dom nenadano pronašao na zagrebačkom fakultetu. Ovdje se osjećao sigurno, toplo i voljeno. Unio je radost i toplinu na naš faks, mnogima bio antistres terapija, moralna podrška u učenju i motivacija za dolazak na fakultet.

Instagram profil Malog Ivice pokrenut je kao interna stranica studenata FER-a, ali umiljati je mačak ubrzo postao senzacija te je stekao preko šest tisuća pratitelja. Zanimljiv i izuzetno human slučaj udomljavanja kućnog ljubimca na fakultetu popratili smo prije manje od mjesec dana, a klikom na link pročitajte kako su se studenti i profesori brinuli za Malog Ivicu.


Vezano: Na FER se doselio – mačak, a dobio je i svoj Instagram profil


Odlazak Malog Ivice administrator Instagram profila iskoristio je kao priliku da ukaže na sve lijepe trenutke koje je ovaj mačak donio na Fakultet te da istakne važnost brige za napuštene životinje:

– Hvala svima koji su mu bili podrška i svima koji su uskakali i pomagali sa stranicom i s Ivicom kad je trebalo jer ne bih mogao ovo sam. Hvala Ivici što je barem nakratko učinio naše živote ljepšima. Nadam se da će Mali Ivica poslužiti kao inspiracija i drugima da pruže životinjama koje lutaju priliku i da ih zavole umjesto da ih ostave.

Komentari na članak

Vezani članci

Bitka za Hogwarts

Na današnji dan

Ljubav i smrt u najvažnijoj bitci čarobnjačkog svijeta

Bitka za Hogwarts, tijekom koje smo svjedočili snazi ljubavi, prijateljstva i odanosti, počela je na današnji dan prije 19 godina i odnijela živote najdražih nam likova.

Amy Winehouse

Na današnji dan

Peta godišnjica smrti Amy Winehouse

Prošlo je pet godina otkad se Amy Winehouse pridružila kobnom "Klubu 27" i šokirala svijet svojim odlaskom.

Lucretia Borgia

Na današnji dan

VIDEO: Umrla Lukrecija Borgia obavijena velom ozloglašene reputacije

Lukrecija Borgia umrla je na današnji dan 1519. godine. Za života, ali i još mnogo nakon njene smrti, prate je priče o ubojstvima, incestu i političkim igrama.

Robot Rene

Suradnja dvaju zagrebačkih fakulteta

Rana dijagnostika autizma: „robot Rene“

Tim stručnjaka s dva zagrebačka fakulteta: Edukacijsko- rehabilitacijskog i Fakulteta elektrotehnike i računarstva udružio je snage i stvorio robota čiji je cilj pomoći u bržem i ranijem otkrivanju simptoma autizma.

Sylvia Plath

Na današnji dan

Portret pjesnikinje Sylvie Plath obojan mentalnom bolešću

Prerana smrt oca, nevjeni muž, mentalne bolesti, teme smrti i egzistencijalizma – sve su to motivi koji su obilježili život i stvaralaštvo tragično preminule američke pjesnikinje i spisateljice Sylvie Plath.