Volonterski angažman

Traži se oko 180 studenata za rad na Festivalu jednakih mogućnosti

Volontiranje

U organizaciji Festivala koji predstavlja osobe s invaliditetom sudjeluje dvadeset stručnjaka, a želja im je uključiti oko 180 volontera. Volontere će educirati i pripremiti za rad.

Društvo tjelesnih invalida već osamnaest godina zaredom organizira javnu manifestaciju pod nazivom Festival jednakih mogućnosti (F=M). Ovogodišnje će se izdanje održati od 21. do 23. svibnja na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, a za njegovu realizaciju organizatorima je potrebna pomoć volontera. 

U organizaciji, naime, sudjeluje dvadesetak stručnjaka, a želja im je uključiti oko 180 ciljanih volontera – studenata sa sljedećih 15 fakulteta: Arhitektonski fakultet, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Fakultet političkih znanosti, Fakultet prometnih znanosti, Filozofski fakultet, Građevinski fakultet, Hrvatski studiji, Kineziološki fakultet, Medicinski fakultet, Pravni fakultet, Stomatološki fakultet, Studijski centar socijalnog rada, Učiteljski fakultet i Zdravstveno veleučilište. Dobrodošli su i zainteresirani studenti drugih fakulteta.  

Njihova je edukacija i priprema za rad zakazana za 8. i 15. svibnja 2019. od 15 do 20 sati. Održat će se u dvorani B4 Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu (FER), Unska 3.

Radu s volonterima posvećuje se posebna pažnja zbog uloga u budućnost i maksimalnog ostvarivanja projektnih ciljeva. U 10 sati pripreme i 36 sati rada na Festivalu oni se educiraju o invaliditetu i volonterstvu, osposobljavaju se za specijalnu komunikaciju i pomoć osobama svih vrsta invaliditeta te stječu dragocjena iskustva o timskom radu i organiziranju javnih manifestacija većih razmjera. Organizator volontiranja izdavat će propisane potvrde (knjižice) kao trajni dokaz o dobrovoljnom radu za opće dobro.

Festival predstavlja osobe s invaliditetom koje s drugim umjetnicima nastupaju u glazbeno-scenskom i likovnom programu te u edukacijsko-rekreacijskim i sportskim igrama. Njegova je svrha predstavljanje stvaralačkih mogućnosti izvođača programa, šireći poruku da i osobe s invaliditetom trebaju uživati ista prava i obveze poput drugih građana. Na trodnevnom uličnom festivalu nastupa preko 900 izvođača iz zemlje i inozemstva, od kojih oko 600 osoba s invaliditetom.

Komentari na članak

Vezani članci

8. FMFS

Glavne lokacije: ljetno kino "Bačvice" i kinoteka "Zlata vrata"

8. izdanje Festivala mediteranskog filma Split

Online prodaja ulaznica za pojedine filmove, ostvarena u suradnji s AgentCASH-om, počinje 25. svibnja, kada će biti objavljen i kompletan program.

Pulska arena 2

Odlična prilika za filmofile

Sudjelujte u stvaranju najvećeg hrvatskog filmskog festivala

Volonterima se nude mogućnost besplatnog gledanja filmova u slobodno vrijeme, službene majice, topli obroci, preporuka za daljnje angažmane na budućim festivalima te potvrda o volontiranju.

Ples

Festival suvremenog plesa i pokreta

Periskop u potrazi za mladim autorima i njihovim prvim plesnim autorskim djelima

Mladi umjetnici koji djeluju u području suvremenog plesa i pokreta te cirkusa mogu prijaviti svoje ili gotove radove / koreografska djela ili radove u nastajanju. Prijave se zaprimaju do 1. kolovoza 2018.

Luka Ritz

Na današnji dan

Trebao biti student novinarstva, a postao simbol borbe protiv nasilja – Luka Ritz

Luka Ritz, čije ime svi jako dobro pamtimo i povezujemo s borbom protiv bilo kakvog oblika nasilja, na današnji bi dan, da mu život nije prekinut upravo u jednom nasilničkom činu, napunio tek 28 godina.

Ispiti rok

Poziv Udruge ZAMISLI

Traže se volonteri za pomoć osobama s invaliditetom u pripremama za državnu maturu

Udruga Zamisli u potrazi je za volonterima koji posjeduju bogato znanje na području matematike, hrvatskog i stranog jezika, a koji su u mogućnosti izdvojiti sat i pol do 2 sata tjedno te učiti zajedno s maturantima s invaliditetom.