Volonterski angažman

Traži se oko 180 studenata za rad na Festivalu jednakih mogućnosti

Volontiranje

U organizaciji Festivala koji predstavlja osobe s invaliditetom sudjeluje dvadeset stručnjaka, a želja im je uključiti oko 180 volontera. Volontere će educirati i pripremiti za rad.

Društvo tjelesnih invalida već osamnaest godina zaredom organizira javnu manifestaciju pod nazivom Festival jednakih mogućnosti (F=M). Ovogodišnje će se izdanje održati od 21. do 23. svibnja na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, a za njegovu realizaciju organizatorima je potrebna pomoć volontera. 

U organizaciji, naime, sudjeluje dvadesetak stručnjaka, a želja im je uključiti oko 180 ciljanih volontera – studenata sa sljedećih 15 fakulteta: Arhitektonski fakultet, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Fakultet političkih znanosti, Fakultet prometnih znanosti, Filozofski fakultet, Građevinski fakultet, Hrvatski studiji, Kineziološki fakultet, Medicinski fakultet, Pravni fakultet, Stomatološki fakultet, Studijski centar socijalnog rada, Učiteljski fakultet i Zdravstveno veleučilište. Dobrodošli su i zainteresirani studenti drugih fakulteta.  

Njihova je edukacija i priprema za rad zakazana za 8. i 15. svibnja 2019. od 15 do 20 sati. Održat će se u dvorani B4 Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu (FER), Unska 3.

Radu s volonterima posvećuje se posebna pažnja zbog uloga u budućnost i maksimalnog ostvarivanja projektnih ciljeva. U 10 sati pripreme i 36 sati rada na Festivalu oni se educiraju o invaliditetu i volonterstvu, osposobljavaju se za specijalnu komunikaciju i pomoć osobama svih vrsta invaliditeta te stječu dragocjena iskustva o timskom radu i organiziranju javnih manifestacija većih razmjera. Organizator volontiranja izdavat će propisane potvrde (knjižice) kao trajni dokaz o dobrovoljnom radu za opće dobro.

Festival predstavlja osobe s invaliditetom koje s drugim umjetnicima nastupaju u glazbeno-scenskom i likovnom programu te u edukacijsko-rekreacijskim i sportskim igrama. Njegova je svrha predstavljanje stvaralačkih mogućnosti izvođača programa, šireći poruku da i osobe s invaliditetom trebaju uživati ista prava i obveze poput drugih građana. Na trodnevnom uličnom festivalu nastupa preko 900 izvođača iz zemlje i inozemstva, od kojih oko 600 osoba s invaliditetom.

Komentari na članak

Vezani članci

Olive Groove Festival

„Warm up“ partiji

Glazbene egzibicije i dašak lokalpatriotizma ususret Olive Groove Festivalu

Ususret Olive Groove festivalu na otoku Krku održat će se dva „warm up“ partija. Life4Funk i Ana Antonova nastupit će 1. i 2. kolovoza.

Pannonian Challenge

Pannonian Challenge

Bliži se najveći ekstremni događaj u regiji

Osijek se uskoro pretvara u pravo adrenalinsko carstvo koje će pohoditi preko 400 najboljih in line, skate i BMX vozača svijeta. U 2016. godini Pannonian Challenge dio je prestižnog svjetskog BMX Freestyle kupa FISE World Series.

Ganz novi festival

Kultura promjene SC-a

Ganz novi festival usvaja ganz nove fotografe i poziva na 3 besplatne radionice

Najbolje fotografije, odnosno fotografi/kinje, dobit će priliku za rad u novoj kulturnoj sezoni SC-a uz mentorsku podršku dugogodišnjeg fotografa Kulture promjene i medijskog umjetnika Damira Žižića.

Fotografija Marije Gašparović

Izložba fotografija

Marija Gašparović na Design Districtu dočarava autohtoni ugođaj Martićeve ulice

Tijekom 2016. i 2017. godine Marija Gašparović portretirala je sugovornike u njihovim domovima i na radnim mjestima ili pak u eksterijeru Martićeve ulice, stvarajući tako niz prepoznatljivih slika koje uvjerljivo dočaravaju autohtoni ugođaj ove urbane cjeline, u velikoj mjeri utjelovljen u njezinim protagonistima ― stanovnicima i radnicima.

E@T

Festival u Zadru

Inovativni splitski robot Gammachef kuha na "Taste and Travelu"

Dvojica inovatora pretvorila su san svake kućanice u stvarnost izumivši uređaj koji bolje od bilo kojeg ljudskog kuhara sprema razna variva, tjestenine, rižota i gulaše. U njegove sposobnosti moći ćete se uvjeriti na ovogodišnjem izdanju festivala "Taste and Travel."