Javno savjetovanje

Traže se vaši prijedlozi za poboljšanje Zakona o obavljanju studentskih poslova

Studentski ugovori, HSZ

U tijeku je javno savjetovanje novog prijedloga Zakona o obavljanju studentskih poslova. Svi su pozvani priključiti se raspravi.

Studentima je često posao nužan kako bi osigurali financijska sredstva za potrebe svog studiranja, a rad putem studentskih servisa jedini je način za legalno zaposlenje. Nažalost, takav rad nerijetko ne funkcionira kako bi trebao jer se studenti susreću s mnogim poteškoćama poput premalih satnica, iskorištavanja i neisplaćivanja plaća.

Stoga je pripremljen novi Nacrt prijedloga Zakona o obavljanju studentskih poslova koji bi trebao riješiti sve probleme s kojima se studenti susreću tijekom svog rada. Tako bi studentska satnica iznosila minimalno 20 kuna, a pravo na rad dobili bi i izvanredni studenti, što do sada nije bio slučaj. Ono najvažnije uvođenje je nove metode koja će spriječiti poslodavce da iskorištavaju studente kao jeftinu radnu snagu.

U tijeku je javno savjetovanje prijedloga, što je odlična prilika da se uključite i komentirate, odnosno iznesete svoje mišljenje vezano za Zakon, sadrži li sve potrebno, treba li nešto dodati ili izmijeniti. Predstavništvo studenata već je dalo svoje komentare, što nam je u intervjuu posvjedočio Marko Lepoglavec, član Radne skupine za izradu Nacta, a raspravi i vi možete pristupiti, i to preko aplikacije e-Savjetovanje koja omogućuje uključivanje u otvorena javna savjetovanja u postupku donošenja određenog zakona te drugih propisa i akata.

Sve dodatne informacije o korištenju aplikacije i uključivanju u javnu raspravu potražite na stranici e-Savjetovanja. 

Komentari na članak

Vezani članci

Lampioni dobrih želja

Humanitarna akcija

Lampioni dobrih želja

U srijedu 16. prosinca na riječkom lukobranu održat će se humanitarna akcija puštanja svjetlećih lampiona u zrak. Svi prikupljeni prihodi bit će donirani Dječjem domu "Ivana Brlić Mažuranić" u Lovranu.

grad Istanbul

Međunarodni sajam inovacija

Inovativni projekti četiriju zagrebačkih fakulteta ostvarili uspjeh na ISIF-u 2018. u Turskoj

S međunarodnog sajma inovacija, u konkurenciji preko 250 inovacija, FKIT se vratio sa srebrnom medaljom, Grafički fakultet s bronačnom medaljom, FSB također s brončanom medaljom, ali i priznanjem Njemačke asocijacije inovatora, a inovacija TTF-a zavrijedila je priznanje Makedonskoga patentnoga ureda.

Volonteri Centra za volontiranje i humanitarni rad FOI

Fakultet organizacije i informatike Varaždin

Volonteri Centra za volontiranje i humanitarni rad FOI primili Rektorovu nagradu za društveno koristan rad

Na završnoj svečanosti Centra za volontiranje i humanitarni rad Fakulteta organizacije i informatike volonteri su primili zahvalnice i vrijedna priznanja za više od 720 volonterskih sati odrađenih ove akademske godine.

Wemy App

Nova modna aplikacija

VIDEO: Izaberite najbolji „outfit“ uz aplikaciju Wemy

Wemy je nova, zabavna i praktična aplikacija za dijeljenje stilskih ideja i dvojbi s ljubiteljima mode iz cijeloga svijeta.

Studentske IMPRO grupe

Udruga Kreativan trening

Studentske IMPRO grupe

Grupu će činiti 10 polaznika, a treninzi će se održavati nedjeljama u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu.