Javno savjetovanje

Traže se vaši prijedlozi za poboljšanje Zakona o obavljanju studentskih poslova

Studentski ugovori, HSZ

U tijeku je javno savjetovanje novog prijedloga Zakona o obavljanju studentskih poslova. Svi su pozvani priključiti se raspravi.

Studentima je često posao nužan kako bi osigurali financijska sredstva za potrebe svog studiranja, a rad putem studentskih servisa jedini je način za legalno zaposlenje. Nažalost, takav rad nerijetko ne funkcionira kako bi trebao jer se studenti susreću s mnogim poteškoćama poput premalih satnica, iskorištavanja i neisplaćivanja plaća.

Stoga je pripremljen novi Nacrt prijedloga Zakona o obavljanju studentskih poslova koji bi trebao riješiti sve probleme s kojima se studenti susreću tijekom svog rada. Tako bi studentska satnica iznosila minimalno 20 kuna, a pravo na rad dobili bi i izvanredni studenti, što do sada nije bio slučaj. Ono najvažnije uvođenje je nove metode koja će spriječiti poslodavce da iskorištavaju studente kao jeftinu radnu snagu.

U tijeku je javno savjetovanje prijedloga, što je odlična prilika da se uključite i komentirate, odnosno iznesete svoje mišljenje vezano za Zakon, sadrži li sve potrebno, treba li nešto dodati ili izmijeniti. Predstavništvo studenata već je dalo svoje komentare, što nam je u intervjuu posvjedočio Marko Lepoglavec, član Radne skupine za izradu Nacta, a raspravi i vi možete pristupiti, i to preko aplikacije e-Savjetovanje koja omogućuje uključivanje u otvorena javna savjetovanja u postupku donošenja određenog zakona te drugih propisa i akata.

Sve dodatne informacije o korištenju aplikacije i uključivanju u javnu raspravu potražite na stranici e-Savjetovanja. 

Komentari na članak

Vezani članci

Darivanje krvi, Split

Udruga Alumni

Splitski studenti u 5. akciji dobrovoljnog darivanja krvi

Ovog utorka, 31. listopada, svi studenti i djelatnici splitskog Sveučilišta imat će priliku darovati krv i time nekome spasiti život.

Požega

Povećanje studentskog standarda

Veleučilište u Požegi pokrenulo projekt izgradnje studentskog doma

Studentski dom u vrijednosti od dvadesetak milijuna kuna uskoro će se početi graditi u Požegi. Predviđen je kapacitet za stotinjak studenata sa svim potrebnim sadržajem.

Putovanje

Studentska mobilnost

ESN Zagreb otvara prijave za mentore internacionalnim studentima

Ispunite svoj profil na novoj ESN-ovoj aplikaciji, odaberite studenta koji dolazi na razmjenu u Zagreb i pomozite mu da se uklopi u novu sredinu.

Software Startup Akademija

Besplatna programerska i poslovna edukacija

Prijavi se na Software StartUp Academy i pokreni vlastiti poslovni projekt!

Software StartUp Academy višemjesečni je koncept u kojem polaznici vlastite ideje mogu razviti u tržišni proizvod. Za program se mogu prijaviti svi učenici, studenti i nezaposlene osobe, a najbolji projekt bit će nagrađen s 40 000 kuna investicije na Konferenciji WinDays16.

Projekt "Pokreni se i vježbajmo zajedno"

Zdrav život

Riječki studenti fizoterapije potiču starije osobe na tjelovježbu

U sklopu projekta „Pokreni se i vježbajmo zajedno“ studenti besplatno održavaju rekreativne aktivnosti u Rijeci. Kroz isti donirali su rekvizite za tjelovježbu domu „Turnić“.