LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
MUZZA 3. TJEDAN ZNANOSTI 2024.

Tjedan znanosti: Otkrijte znanstvena čuda u Novom Zagrebu

Treće izdanje MUZZA Tjedna Znanosti održat će se od 12. do 14. travnja u zgradi Rektorata Sveučilišta u Zagrebu, nudeći studentima više od 100 besplatnih radionica, izložbi i predavanja koje će ih približiti različitim područjima znanosti i tehnologije.

Treće izdanje MUZZA Tjedna Znanosti održat će se od 12. do 14. travnja u zgradi Rektorata Sveučilišta u Zagrebu, nudeći studentima više od 100 besplatnih radionica, izložbi i predavanja koje će ih približiti različitim područjima znanosti i tehnologije.

Bliži se jedno od najiščekivanijih događanja u kalendaru mnogih studenata, treće izdanje MUZZA Tjedna Znanosti. Od 12. do 14. travnja Novi Zagreb bit će središtem fascinantnog spoja izložbi, radionica, eksperimenata i zanimljivih predavanja, nudeći posjetiteljima priliku za uživanje u interaktivnom učenju i istraživanju. Tjedan Znanosti održat će se u zgradi Rektorata Sveučilišta na adresi Radoslava Cimermana 88.

Taj je događaj prilika za studente da se približe znanosti na inspirativan i pristupačan način. Organizatori su pripremili više od 100 radionica koje će studentima omogućiti susret s različitim područjima znanosti i stručnjacima iz svih dijelova odgojno-obrazovnog sustava. Osim što će učiti od vodećih stručnjaka, posjetitelji će imati priliku uključiti se u eksperimentalno učenje i stjecanje praktičnih vještina.

Ono što ovaj događaj čini još posebnijim jest činjenica da je ulaz na sve radionice i panele besplatan. Program će trajati tijekom petka, subote i nedjelje od 10 do 19 sati, pružajući sudionicima obilje vremena za istraživanje i učenje.

Nekoliko fakulteta predstavit će se kao partneri na trećem MUZZA Tjednu Znanosti:

Fakultet organizacije i informatike priprema niz uzbudljivih radionica poput bespilotnih letjelica, računalnih igara, virtualne stvarnosti, mikroupravljača i inovacija inspiriranih životinjskim osobinama.

Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije predstavit će niz uzbudljivih radionica koje otkrivaju fascinantne aspekte kemije, inženjerstva i ekologije, omogućujući sudionicima da istraže svijet kroz poseban „mi vidimo nevidljivo“ pristup.

Tehničkog veleučilišta u Zagrebu pripremaju nevjerojatne doživljaji i interaktivne aktivnosti, poput otkrivanja skrivenih slika, degustacije bezalkoholnih koktela, 3D-ispisa slastica, igranja igara koje su razvili studenti te natjecanja u izradi najizdržljivijeg mosta od špageta.

Farmaceutsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu organizira niz radionica koje će otkriti fascinantne aspekte farmacije i biokemije, uključujući istraživanje fizikalno-kemijskih svojstava lijekova, primjenu lijekova u nos, proučavanje stanica te važnost pravilne higijene, kroz interaktivne pokuse i edukativne aktivnosti za sve uzraste.

Ujedno možete posjetiti izložbeni prostor Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta i otkriti budućnost prehrambene industrije kroz inovativne tehnologije poput staničnih kultura, genetičkog inženjerstva i 3D-printanja hrane, promičući uravnotežene i održive prehrambene prakse. Više o ovoj aktivnosti dostupno je na poveznici.

MUZZA Tjedan Znanosti organiziran je u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu, s ciljem približavanja znanosti mladima i poticanja njihove radoznalosti i interesa za istraživanje. Detalje o programu, rasporedu i aktivnostima možete pratiti na web-stranici, Facebooku i Instagramu.

FOTO: PEXELS