Akademska mobilnost

Studije pokazale: Studenti koji su sudjelovali u Erasmus+ programu lakše se zapošljavaju

https://pixabay.com/en/wing-plane-flying-airplane-sky-221526/

Europska je komisija predstavila rezultate dvaju istraživanja koji pokazuju da se studenti sudionici Erasmus+ programa lakše zapošljavaju te da im iskustva stečena u inozemstvu pomažu na poslu.

Europska je komisija 20. svibnja objavila rezultate dviju neovisnih studija o studentima koji su sudjelovali na studentskoj razmjeni u sklopu programa  Erasmus+. U prvoj je studiji analizirano gotovo 77 000 odgovora, dok se druga temelji na odgovorima 258 strateških partnerstava i udruženja znanja u okviru programa Erasmus+ kojima su od 2014. do 2016. godine dodijeljena financijska sredstva.

Obje su pokazale da se studenti koji su boravili u inozemstvu lakše zapošljavaju te da imaju jasniju viziju čime se žele baviti u budućnosti. Osamdeset posto ispitanika zaposlilo se u roku od tri mjeseca nakon završetka studija, a njih sedamdeset dva posto izjavilo je da im je boravak u inozemstvu pomogao pri pronalasku prvog posla. Ispitanici također ističu da su im na radnom mjestu koristile vještine stečene tijekom Erasmus+ programa, pogotovo u suradnji s ljudima različitih nacionalnosti i kultura od njihove.

Također, rezultati su pokazali prednosti koje sveučilišta dobivaju uključivanjem u Erasmus+ program. Naime, ta su sveučilišta bolje pripremljena za digitalnu transformaciju, a upotreba novih tehnologija te inovativnih metoda poučavanja i učenja pomaže jačanju međunarodne suradnje i njihovih inovacijskih kapaciteta.

Povjerenik Europske komisije za obrazovanje, kulturu, mlade i sport Tibor Navracsics izrazio je zadovoljstvo uspjehom programa te studenata i sveučilišta koji u njemu sudjeluju:

– Veseli me da se diplomirani studenti koji su sudjelovali u programu Erasmus+ osjećaju spremniji za nove izazove, imaju bolje mogućnosti za razvoj karijere te su svjesniji koristi koje im EU donosi u svakodnevnom životu. Istovremeno, sveučilišta koja sudjeluju u programu Erasmus+ nemaju samo izraženiju međunarodnu dimenziju nego su i u boljem položaju da odgovore na potrebe poslovnog svijeta.

Komentari na članak

Vezani članci

mladi ljudi, hodanje, šetnja

Konferencija Svjetskog saveza mladih Hrvatska

Na sudjelovanje u izradi Strategije o samozapošljavanju i zapošljavanju mladih pozivaju se – mladi!

Mladi će razgovarati o problemima u njihovoj lokalnoj zajednici, mišljenjima, stavovima i znanjima o mjerama zapošljavanja i samozapošljavanja te planovima za budućnost, europskim i nacionalnim politikama, društvenom poduzetništvu i tako sudjelovati u izradi nacrta prijedloga mjera za novu Strategiju o samozapošljavanju i zapošljavanju mladih s ciljem poboljšanja uvjeta i procesa zapošljavanja u Hrvatskoj.

Ljubav roditelja

Psihologija čovjeka

Revolucionarno istraživanje psihologa zahvaljujući kojemu svijet danas vidimo drugačije

Iako se svi katkad pitamo čemu zapravo služe roditelji osim kao bankomat, Harry Harlow na to je pitanje odgovorio još prije više od 50 godina. Naime, roditeljska je ljubav ono o čemu ovisi naša inteligencija, kako mentalna, tako i emocionalna.

Korištenje mobitela u društvu

Socijalizirajte se

Zašto stalno gledaš u svoj mobitel?!

Čine li nas pametni telefoni manje pametnima kada su u pitanju međuljudski odnosi?

http://iuri.uniri.hr/about-uniri/

Sveučilište u Rijeci

Izrazito pozitivan ishod Realizatora; nagrađeno 11 timova, a neki sudionici zaposleni

Studenti Sveučilišta u Rijeci koji su dobitnici nagrada za poslovna rješenja natjecanja „Realizator 2017" primili su svoje novčane nagrade, a i otvorili si vrata poslovnoj suradnji s poduzećima čije su slučajeve rješavali.

https://pixabay.com/en/background-bokeh-light-circle-2709638/

Kreativne misli

Najveće ideje rađaju se u besposličarenju

Kreativno razmišljanje jedna je od najvećih odlika ljudskog mozga, a današnji način života ne dozvoljava da se ta mogućnost i iskoristi. Previše posla i ovisnost o stimulaciji dovode do anksioznosti i utječu na zdravlje te smanjuju nastajanje kreativnih i inventivnih ideja.