LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nevjerojatnih 2568 prijava

Studentski centar Split: Rekordan broj prijava za studentski smještaj

Ovogodišnji Natječaj za studentski smještaj u Splitu pristiglo je rekordnih 2568 prijava, ali nažalost, u domu neće biti mjesta za sve prijavljene.

Ovogodišnji Natječaj za studentski smještaj u Splitu pristiglo je rekordnih 2568 prijava, ali nažalost, u domu neće biti mjesta za sve prijavljene.

Rekordna brojka od 2568 prijava za studentski smještaj pristigla je na adresu Studentskog centra u Splitu. Studenti su mogli ovjeriti dokumentaciju u studentskoj referadi te poslati prijave za smještaj do 28. srpnja 2023. godine, nakon čega su prijave završene.

Studenti su kao i oni u Zagrebu, trebali uplatiti osam eura za troškove obrade Natječaja, a prijavu su ispunjavali online te dodatno poštom slali svu potrebnu dokumentaciju. Rezultati Natječaja za smještaj u studentskom domu u nadolazećoj akademskoj godini, trebao bi doći uskoro, prema Instagram storiju splitskog SC-a.



Za sve one studente koji ne ostvare pravo na smještaj u domu, rješenje leži u najmu stana. Studentski centar odlučio je pomoći studentima u potrazi tako da je na službenoj stranici odvojena rubrika pod nazivom Pronađi stan, posvećena oglasima za iznajmljivanje stanova, potragu za cimerom/icom te raznih ponuda za najam. Cijene se kreću od 395 eura na više, a većina stanova nalazi se u blizini Kampusa.

Osim pomoći kod traženja stana, Studentski zbor UNIST-a ranije je najavio da će se za 280 studenata osigurati i subvencije za stanovanje u privatnom smještaju od 60 eura mjesečno.
 
FOTO: SCREENSHOT VIA CANVA