LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci

Studenti Sveučilišta u Rijeci dobili nove predstavnike

Na konstituirajućoj sjednici za predsjednika studentskog zbora Sveučilišta izabran je Aleksandar Šušnjar s Filozofskog fakulteta,a za njegovu zamjenicu Hana Grubišić s Učiteljskog fakulteta.

Na konstituirajućoj sjednici za predsjednika studentskog zbora Sveučilišta izabran je Aleksandar Šušnjar s Filozofskog fakulteta,a za njegovu zamjenicu Hana Grubišić s Učiteljskog fakulteta.

U ponedjeljak je održana konstituirajuća sjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci.

Novi saziv bira se svake dvije godine, a na ovogodišnjim izborima svaka je sastavnica Sveučilišta dobila svoje predstavnike koji ulaze u Skupštinu Studentskog zbora.

Ove godine ona broji 22 člana, a u listopadu pridružit će im se i predstavnik novog Fakulteta za zdravstvene studije. 

Cilj studentskih predstavnika je zastupati interese gotovo 17 tisuća studenata u tijelima Sveučilišta u Rijeci i osmišljavati te provoditi projekte koji se tiču studenata.

Tako je prošli saziv Studentskog zbora reagirao pri donošenju Pravilnika o prehrani i Zakona o obaveznom zdravstvenom osiguranju, organizirao Kamp za brucoše, Sveučilišnu brucošijadu, Student day festival, popularno-znanstvena predavanja, radionice pisanja projekata, predstavljanja mogućnosti međunarodne razmjene i kroz natječaj za studentske projekte financirao 96 projekata u vrijednosti preko 750 000 kn. 

Na konstituirajućoj sjednici za predsjednika studentskog zbora Sveučilišta izabran je Aleksandar Šušnjar s Filozofskog fakulteta, a za njegovu zamjenicu Hana Grubišić s Učiteljskog fakulteta. Rektor Pero Lučin pozdravio je studentske predstavnike i zaželio im uspješan i produktivan mandat, a Aleksandar Šušnjar pozvao je sve studente da predlože ideje za poboljšanje sustava studiranja, te da i sami sudjeluju u njihovu realiziranju.

Odlučeno je i koji članovi će predstavljati studente u Senatu Sveučilišta, Stručnom vijeću Centra za studije i ostalim tijelima u kojima sudjeluju studentski predstavnici. Studentski zbor ne miruje ni ljeti pa organizira Kamp za brucoše koji će od 3. do 5. listopada okupiti buduće studente Sveučilišta u Rijeci.

Kamp će se održati u Lanterni u Poreču, a u sklopu njega održat će se radionice o studiranju, studijskim programima, studentskim razmjenama te sportske i zabavne aktivnosti. Primarni cilj je da se studenti međusobno upoznaju i saznaju što više o studiranju i mogućnostima koje im se pružaju.

FOTO: SZSUR