Stručni skup

Studenti psihologije otkrivaju što će raditi u području PR-a i u policiji

Psihologija u praksi

U petak, 18. ožujka održava se peti po redu stručni skup pod nazivom „Psihologija u praksi” na kampusu Borongaj. Program skupa nudi uvid u raznovrsna radna mjesta psihologa u Hrvatskoj.

Petu godinu za redom Klub studenata psihologije Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, Feniks organizira stručni skup Psihologija u praksi, poznatiji pod kraticom PuP. Osnovni cilj skupa je predstaviti budućim psiholozima kako izgleda psihologijska praksa iz prve ruke. U opuštenoj atmosferi, kroz dijalog sa stručnjacima, studenti imaju priliku postaviti ona pitanja na koja im službeni opis radnog mjesta ne može dati odgovor. Osim za studente psihologije, ovaj je skup namijenjen svima koji žele steći uvid u radna mjesta i obaveze psihologa na različitim pozicijama.

Program skupa nudi uvid u raznovrsna radna mjesta psihologa u Hrvatskoj. Osim toga, moći ćete čuti odgovore na mnoga druga pitanja, o kojima se još niste mali priliku zapitati. Jeste li ikada čuli za psihologa u području PR-a? Poslušajte izlaganje predsjednika Hrvatske psihološke komore Hrvoja Gligoru i saznajte odgovore i na ova pitanja. Ukoliko ste se pitali što će psiholog u policiji, ovo je prilika da čujete i o tome. Dr. sc. Boris Tot radi u Ministarstvu unutarnjih poslova te će se osvrnuti na svoja iskustva rada u policiji. A jeste li ikada doživjeli stres? Pa tko nije! Kako psiholozi mogu pomoći u suočavanju sa stresom? O svojim će nam iskustvima unutar psihologije stresa pričati Inga Tonković.

O psihologiji unutar područja marketinga možda ste već i čuli. No, ako želite čuti odgovore na pitanje što psiholozi zaista rade u ovom području, poslušajte izlaganje Petre Gajice, koja radi u agenciji McCann. Agencija McCann posluje u više od 120 zemalja, a u Hrvatskoj su surađivali s mnogim poznatim tvrtkama, radeći na njihovim marketinškim kampanjama.

Po prvi put ove godine, sudionici će moći sudjelovati i u nizu radionica, na kojima će steći uvid u jedan dio prakse psihologa. Psihodramska terapeutkinja Ivana Jurić održat će radionicu o psihodrami, dok će prof. Matea Tolj iz Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri voditi radionicu samopredstavljanja, osmišljenu samo za ovaj skup, a u koju će uvrstiti elemente radionica koje primjenjuje u svom svakodnevnom radu. Uz to, organizirana je i radionica na temu psihologije seksualnosti i roda, koju će držati Matea Popov. Novost na ovogodišnjem PuP-u je posebna radionica za maturante koji razmatraju psihologiju kao svoj potencijalni odabir karijere.

Ako su ove informacije u vama pobudile interes, detalje možete dobiti na Facebooku. Sudjelovanje u svim programima je besplatno, no za radionice je zbog ograničenog broja mjesta potrebna prijava. Vidimo se 18.3. na Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj.

 

Komentari na članak

Vezani članci

Monika Trkulja

Monika Trkulja - iskustvo AIESEC prakse

Život u Češkoj i kulturne različitosti

Godišnje više od 15 000 studenata diljem svijeta odluči provesti dva mjeseca u nekoj stranoj zemlji, volontirajući na nekom društveno odgovornom projektu. Monika je još jedna studentica iz Osijeka koja se odlučila na jednu od volonterskih AIESEC praksi. Gdje je bila i što je točno na praksi radila, pročitajte u nastavku!

Spread the culture 2016

Natjecanja i plesne radionice

„Spread The Culture“ rasplesat će Zagreb početkom nove godine

U sklopu programa Spread The Culture prvog dana održat će se natjecanje u hip-hop plesu, čiji će domačin biti Metropolis Club, dok je drugi dan rezerviran za plesne radionice koje će se odvijati u Fankadelik dance school.

Frooom!

Filmska umjetnost

Stvaranje novih gradova i svjetova s Frooom!-ovom veselom posadom

Mališani ovih ljetnih praznika mogu zaploviti nemirnim vodama filmske umjetnosti s iskusnom posadom koju čine snimatelji, montažeri, glumci, dramaturzi i psiholozi. Starije očekuju besplatni popratni sadržaji poput filmskih matineja i koncerata filmske glazbe.

Učenje preko neta

Alternativni načini učenja

Vještine koje možete naučiti pretražujući Internet

Iako smo svi pohađali neke obrazovne ustanove, ponekad se nađemo u situaciji da ne znamo riješiti neki problem iz praktičnog života. Umjesto da u takvim situacijama novac trošiš na skupe majstore, radije postani sam svoj majstor slijedeći upute mnogih mrežnih stranica koje nude korisne savjete za problematičnu situaciju u kojoj se nalaziš.

Izbjeglice (ni)su teroristi

Terorizam nema boju, naciju ni religiju

Tribina: Izbjeglice (ni)su teroristi

S obzirom na aktualne događaje vezane uz terorističke napade i izbjegličku krizu, pridružite se tribini Izbjeglice (ni)su teroristi na Hrvatskim studijima.