Stručni skup

Studenti psihologije otkrivaju što će raditi u području PR-a i u policiji

Psihologija u praksi

U petak, 18. ožujka održava se peti po redu stručni skup pod nazivom „Psihologija u praksi” na kampusu Borongaj. Program skupa nudi uvid u raznovrsna radna mjesta psihologa u Hrvatskoj.

Petu godinu za redom Klub studenata psihologije Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, Feniks organizira stručni skup Psihologija u praksi, poznatiji pod kraticom PuP. Osnovni cilj skupa je predstaviti budućim psiholozima kako izgleda psihologijska praksa iz prve ruke. U opuštenoj atmosferi, kroz dijalog sa stručnjacima, studenti imaju priliku postaviti ona pitanja na koja im službeni opis radnog mjesta ne može dati odgovor. Osim za studente psihologije, ovaj je skup namijenjen svima koji žele steći uvid u radna mjesta i obaveze psihologa na različitim pozicijama.

Program skupa nudi uvid u raznovrsna radna mjesta psihologa u Hrvatskoj. Osim toga, moći ćete čuti odgovore na mnoga druga pitanja, o kojima se još niste mali priliku zapitati. Jeste li ikada čuli za psihologa u području PR-a? Poslušajte izlaganje predsjednika Hrvatske psihološke komore Hrvoja Gligoru i saznajte odgovore i na ova pitanja. Ukoliko ste se pitali što će psiholog u policiji, ovo je prilika da čujete i o tome. Dr. sc. Boris Tot radi u Ministarstvu unutarnjih poslova te će se osvrnuti na svoja iskustva rada u policiji. A jeste li ikada doživjeli stres? Pa tko nije! Kako psiholozi mogu pomoći u suočavanju sa stresom? O svojim će nam iskustvima unutar psihologije stresa pričati Inga Tonković.

O psihologiji unutar područja marketinga možda ste već i čuli. No, ako želite čuti odgovore na pitanje što psiholozi zaista rade u ovom području, poslušajte izlaganje Petre Gajice, koja radi u agenciji McCann. Agencija McCann posluje u više od 120 zemalja, a u Hrvatskoj su surađivali s mnogim poznatim tvrtkama, radeći na njihovim marketinškim kampanjama.

Po prvi put ove godine, sudionici će moći sudjelovati i u nizu radionica, na kojima će steći uvid u jedan dio prakse psihologa. Psihodramska terapeutkinja Ivana Jurić održat će radionicu o psihodrami, dok će prof. Matea Tolj iz Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri voditi radionicu samopredstavljanja, osmišljenu samo za ovaj skup, a u koju će uvrstiti elemente radionica koje primjenjuje u svom svakodnevnom radu. Uz to, organizirana je i radionica na temu psihologije seksualnosti i roda, koju će držati Matea Popov. Novost na ovogodišnjem PuP-u je posebna radionica za maturante koji razmatraju psihologiju kao svoj potencijalni odabir karijere.

Ako su ove informacije u vama pobudile interes, detalje možete dobiti na Facebooku. Sudjelovanje u svim programima je besplatno, no za radionice je zbog ograničenog broja mjesta potrebna prijava. Vidimo se 18.3. na Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj.

 

Komentari na članak

Vezani članci

Riva

Edukativna radionica

Mladi u Splitu sastavljat će prijedloge politika za poboljšanje kvalitete života

Prva besplatna edukativna radionica projekta „Suprotiva” održat će se 26. kolovoza. Međusobnom će suradnjom mladi naučiti kako sastaviti prijedloge mjera i politika za koje smatraju da bi poboljšale kvalitetu života mladih, kako u njihovim lokalnim zajednicama tako i na nacionalnoj razini.

Velika puška

Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu

Poziv na prijavu: Društvo studenata povijesti Ivan Lučić - Lucius organizira studentski simpozij „Povijest i umjetnost”

Tema ovogodišnjeg interdisciplinarnog studentskog simpozija nastoji uključiti različite interpretacije umjetnosti koje su inspirirane povijesnim događajima, počevši od glazbe, drame, književnosti, slikarstva, arhitekture, filma, plesa i stripa do umjetničke fotografije.

1

Odjel za fiziku Sveučilišta u Osijeku

Zimska škola fizike i ove je veljače na osječkome sveučilištu

Za sve mlade fizičare Sveučilište u Osijeku organizira tradicionalnu Zimsku školu fizike.

Papirologija

Okupljanje u organizaciji udruuge IPMA Young Crew Croatia

Novo izdanje nacionalne radionice u području upravljanja projektima

Ove godine zadnjeg vikenda u rujnu u Belom Manastiru okupit će se svi zainteresirani za područje upravljanja projektima kako bi kroz dvije radionice saznali nove trendove iz struke te uz stručnjake savladali nove projektne izazove.

Zdravo sveučilište naslovna

Predavanja, radionice i edukacije za studente

Zbog brige o zdravlju zagrebačkih studenata pokrenuto „Zdravo sveučilište“

Suradnjom Odbora za studentsku zdravstvenu zaštitu s prof. dr. sc. Nikolom Đakovićem, provodi se sveučilišno promotivno-preventivni program „Zdravo sveučilište“. U sklopu programa do sada je održano već nekoliko predavanja, radionica i edukacija, i to zahvaljujući Odboru, udrugama i studentskim sekcijama Medicinskog, Stomatološkog, Farmaceutsko-biokemijskog i Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta.