Simpozij na PMF-u

Studenti otvaraju goruća bioetička pitanja

https://pixabay.com/en/the-conference-lecture-lecture-hall-3248255/

Prvi put na PMF-u 30. i 31. svibnja održava se studentski bioetički simpozij na kojemu će se otvoriti brojna bioetička pitanja. Simpozij je namijenjen svima, a posebice studentima bioloških usmjerenja kako bi se, kažu organizatori, više informirali o ovom području.

Na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu, na Biološkom odsjeku, prvi se put održava Studentski bioetički simpozij: Znanost, etika i budućnost. Organizira ga grupa za bioetiku pri udruzi studenata biologije BIUS, a zakazan je za četvrtak i petak, 30. i 31. svibnja.

Idejna misao vodilja bila je da se studentima bioloških usmjerenja ponude bioetičke teme jer organizatori smatraju da je bioetika slabo zastupljena i da se studenti nemaju gdje dovoljno informirati o ovom području. Cilj je educirati studente, ali i javnost, te otvoriti bioetičke teme. Također, iz udruge se nadaju kako će se ovime uspostaviti suradnja studenata i stručnjaka različitih fakulteta.

Na simpoziju će se otvoriti nekoliko općenitih pitanja poput Zašto je bitna bioetika? i Zašto je bitna bioetička perspektiva u znanosti?, a govorit će se i o korištenju životinja u znanstvenim istraživanjima i ekološkoj etici. Spomenut će se i sve aktualnija tema koja se tiče intervencija koje bi mogle utjecati na poboljšanje čovjekove sposobnosti.

Osim studentskih izlaganja, predstavit će se i profesori iz humanističkih i prirodoslovnih područja. Eminentni stručnjaci koji će održati predavanja su izv. prof. dr. sc. Hrvoje Jurić i doc. dr. sc. Tijana Trako Poljak s Filozofskog fakulteta u Zagrebu te dr. sc. Julija Erhardt i izv. prof. dr. sc. Petra Korać s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu.

Simpozij je namijenjen svim studentima, posebice onima koji su usko povezani s biološkim temama te studentima filozofije i humanističkih znanosti. Detaljan program moguće je pronaći ovdje.

Komentari na članak

Vezani članci

Geografski odsjek na PMF-u

Geografski odsjek poziva studente na Dan otvorenih vrata

PMF otvara svoja vrata budućim studentima

Na Danu otvorenih vrata geografije saznajte kako studij doživljaju diplomirani geografi i oni koji će to tek postati, a saznajte i koji su to poslovi gdje se geografi zapošljavaju.

Zgrada tri fakulteta u Splitu

Sveučilište u Splitu

Danas otvorenje nove Zgrade triju fakulteta

Nakon šest godina od početka gradnje, ministar Mornar danas će u Splitu svečano otvoriti Zgradu triju fakulteta, u kojoj će zajednički prostor koristiti Prirodoslovno-matematički, Kemijsko-tehnološki i Pomorski fakultet.

Zgrada

Od biologije do geografije

PMF-ovi studenti za građane Zagreba – u jednom danu čak šest manifestacija!

Šest odsjeka zagrebačkog PMF-a organizirat će šest manifestacija otvorenih za sve građane, kako bi doprinijeli popularizaciji prirodnih znanosti. Događanja će biti u petak, 10. travnja 2015., na nekoliko lokacija u Zagrebu, u vremenu od 10 do 22 sata.

Promocija studenata

Diplomski studij

Asseco dodjeljuje stipendije studentima FER-a, FOI-ja i PMF-a

Iznos mjesečne stipendije jest 2000 HRK, a ugovor se potpisuje na 12 mjeseci, s mogućnošću produljenja do trenutka diplomiranja.

Američka sveučilišta na FOI-ju

Edukativni susret

U partnerstvu s odabranim američkim sveučilištima održan 8. studentski simpozij na FOI-ju, idući u SAD-u

Varaždinski Fakultet organizacije i informatike bio je domaćin odabranim američkim sveučilištima, studentima, nastavnicima i drugim zainteresiranima koji su pristigli na studentski simpozij. Njegov je drugi dio planiran najesen, a održat će se u SAD-u.