LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
ESTUDENT

Studenti i studentice! Priprema, pozor, jer prijave za „Accounting Battle” počinju – SAD!

Najveće studentsko natjecanje iz računovodstva u Hrvatskoj ove godine dolazi u nešto drugačijem izdanju.

Najveće studentsko natjecanje iz računovodstva u Hrvatskoj ove godine dolazi u nešto drugačijem izdanju.

Već šestu godinu zaredom, tim Računovodstvo i financije udruge eSTUDENT organizira projekt pod nazivom Accounting Battle –najveće studentsko natjecanje iz računovodstva u Hrvatskoj. Ovogodišnje prijave za studente traju od 26. veljače do 10. ožujka, a prijaviti se mogu svi zainteresirani studenti i studentice, koji žele pokazati svoje računovodstveno umijeće.
 


VEZANO: „It Starts With You“: vi ste najzaslužniji za vaše mentalno zdravlje



Sve detalje o natjecanju zainteresirani studenti imat će priliku saznati na panel predavanju, koje će se održati u sklopu otvorenja ovogodišnjeg Accounting Battle natjecanja. Ono će biti održano 7. ožujka u 17 h, u online izdanju, na sljedećoj poveznici. Na panelu će sudjelovati svi partneri projekta te će biti na raspolaganju da odgovore na sva pitanja i nejasnoće studenata i studentica. 

Ovogodišnji Accounting Battle pomalo se razlikuje od prethodnih izdanja te će se tako odvijati u dva kruga.

Prvi krug natjecanja i ove će se godine održati online, i to 12. ožujka u 18 h, a bit će koncipiran tako da će natjecatelji i natjecateljice rješavati 10 pitalica te 1 cjeloviti računski zadatak, koje su sastavile suradnice projekta, profesorice s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

FOTO: eSTUDENT
 

Pet najuspješnijih natjecatelja i natjecateljica iz svake kategorije proći će u drugi, odnosno finalni krug natjecanja. Njihov će zadatak potom biti rješavanje jednog od triju ponuđenih casea, koji su osmislili Premium partneri projekta. Nakon što riješe zadatak, natjecatelji i natjecateljice će imati 15-minutne intervjue s predstavnicima poduzeća Premium partnera čiji su case riješavali. Finalni krug, odnosno završnica projekta, bit će održana već 15. ožujka, u Zagrebačkom inovacijskom centru (ZICER).

Važno je napomenuti da će studenti i studentice moći izabrati kategoriju prilikom prijave na natjecanje te da će broj mjesta za svaku kategoriju biti ograničen.

Nakon provedbe intervjua, svaki će Premium partner odlučiti o pobjedniku ili pobjednici svoje kategorije, koji će osvojiti novčanu nagradu od 700 EUR, kao i drugoplasiranim i trećeplasiranim natjecateljima i natjecateljicama, koji osvajaju 200, odnosno 100 EUR.

Ovogodišnji su Premium partneri Deloitte d. o. o, PLIVA te Lidl, koji je ujedno i strateški partner Udruge. Regular-partneri projekta su poduzeća PwC Hrvatska i Mazars.

Svaki Premium partner predstavljat će jedno od područja računovodstva. Tako će porezno računovodstvo predstavljati poduzeće Deloitte d. o. o, financijsko računovodstvo PLIVA, dok će za upravljačko računovodstvo predstavnik biti Lidl.

Ovo natjecanje također je i odlična prilika za natjecatelje i natjecateljice da pokažu svoja znanja i vještine potencijalnim poslodavcima te tako steknu priliku za obavljanje prakse ili čak za zaposlenje.

Osim spomenutih benefita koje donosi natjecanje te novčanih nagrada za najbolje plasirane natjecatelje i natjecateljice u svakoj kategoriji, participiranje u ovom natjecanju studentima i studenticama donosi i hvalevrijedan certifikat o sudjelovanju.

Priprema! Pozor! SAD je vrijeme da kliknete na poveznicu i da se prijavite na najpoznatiju računovodstvenu utrku!
 

Saznajte više!


Ako želite saznati više o ovome, ali i ostalim projektima koje provodimo, posjetite web-stranicu. Kako ne biste propustili najnovije informacije o radu Udruge, zapratite ih na društvenim mrežama Facebooku, Instagramu, LinkedInu, YouTubeu i TikToku. Pretplatite se i na newsletter, kako biste dobili sve obavijesti o radu Udruge na svoj e-mail.

FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA