LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Erasmus Student Network Hrvatska

Strani studenti uz pomoć domaćih postaju superheroji lokalnih zajednica

SocialErasmus promiče volontiranje i društvenu angažiranost među međunarodnim studentima i olakšava njihovu socijalnu integraciju u lokalnu zajednicu. Jesenski „SocialErasmus Week“ održava se od 7. do 13. studenog.

SocialErasmus promiče volontiranje i društvenu angažiranost među međunarodnim studentima i olakšava njihovu socijalnu integraciju u lokalnu zajednicu. Jesenski „SocialErasmus Week“ održava se od 7. do 13. studenog.

SocialErasmus međunarodni je projekt Erasmus Student Networka (ESN) razvijen u Poljskoj 2009. godine, a međunarodno priznat od strane mreže 2010. Projekt je nastao s ciljem uključivanja mladih u program studentske mobilnosti u lokalnim zajednicama kroz volontiranje. SocialErasmus promovira društvenu angažiranost među mladim građanima koji sudjeluju u programima mobilnosti, olakšava njihovu integraciju u lokalnim zajednicama i daje im priliku za dugotrajne promjene u društvu kroz volonterske aktivnosti. Slogan projekta glasi: Ostavite svoj trag!

Vizija ovog projekta je pokazati dodatnu vrijednost volontiranja kao dio iskustva mobilnosti. SocialErasmus promiče volontiranje i društvenu angažiranost među međunarodnim studentima i olakšava njihovu socijalnu integraciju u lokalnu zajednicu. Osim toga, studenti sa studentske razmjene koji sudjeluju u SocialErasmus aktivnostima imaju veće šanse da prošire svoje znanje o drugim kulturama. Također, oni pokazuju drugima da se studentska mobilnost ne sastoji samo od putovanja ili zabava nego i aktivnog volontiranja i integracije s lokalnom zajednicom.

SocialErasmus, FOTO: ESN Hrvatska

Kako bi se bolje pokazao društveni utjecaj projekta, sve ESN sekcije pozvane su organizirati SocialErasmus aktivnosti u istom vremenskom razdoblju, dva puta godišnje u SocialErasmus tjednu. Jesenski SocialErasmus Week održava se od 7. do 13. studenoga. U svakoj od sekcija u Hrvatskoj (Dubrovnik, Osijek, Rijeka, Split, Zadar, Zagreb) održat će se više od 20 različitih događanja koja promiču socijalnu i ekološku osviještenost.

SocialErasmus aktivnosti koje će se provoditi u sekcijama ESN-a Hrvatska posjete su vrtićima, domovima za nezbrinutu djecu, predavanja u srednjim školama, volontiranje i doniranje potrepština azilu i pučkim kuhinjama, humanitarne akcije i slično. Kako je SocialErasmus tjedan izgledao u svibnju ove godine možete pogledati u videu.

Pratite događaj na društvenim mrežama uz oznake #SocialErasmus, #SocialErasmusWeek i #LeaveYourMark! Više informacija o projektu SocialErasmus može se pronaći na mrežnim stranicama ESN-a.

FOTO: ESN HRVATSKA