„Maraton karijera” na FER-u

Od FER-ove klupe do nagrade Najbolji poslodavac i 180 zaposlenika

Tomislav Grubišić, Maraton karijera

IT sektor na današnjem je tržištu rada „pun pogodak”. Ipak, postoji sitna razlika između onih koji ostvaruju karijeru iz snova i onih koji nisu uvidjeli takvu mogućnost. A o tome će nešto više reći Tomislav Grubišić.

Kada se mlada osoba predano obrazuje i razvija svoje ponajbolje talente i sklonosti, uspjeh pri zapošljavanju gotovo je zagarantiran. Kad se pak njezini afiniteti usmjeravaju u tehnološki rad i trendove, tada tržište rada naprosto željno iščekuje njezin dolazak.

Sve to dobro znaju studenti čija se znanja i rad usko vežu uz studije vezane uz računarstvo. Zaposliti se u IT sektoru danas znači biti dio jednog od najdinamičnijih i najproduktivnijih poslova, biti povezan s brojnim inovacijama te svakodnevno biti uključen u istraživanje i razvoj novih trendova. U Hrvatskoj to ujedno znači zapošljavanje u deficitarnom sektoru. Ovakvu važnost tehnološkog sektora prepoznali su i studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu koji su svoje potencijale odlučili usmjeriti upravo tamo. Ipak, ponekad je uz sav trud i idealan slučaj deficitarne struke potrebno nešto malo više. To više čini primarnu razliku između onih koji nisu uspjeli i onih koji su razvili zavidnu i prepoznatu karijeru.

U drugo spomenutoj skupini nalazi se co-founder Degordiana i Mediatoolkita. Govorimo o Tomislavu Grubišiću, nekadašnjem FER-ovcu koji danas ostvaruje karijeru iz snova – upravo u svojoj struci. Uz Daniela Ackermanna, kao jedan od najboljih poslodavaca u zemlji, on okuplja ponajbolje developere tržišta rada i ulaže u daljnje znanje i trud svojih kolega i kolegica. Naravno, svoj današnji status i radne sposobnosti može zahvaliti svome studiju, ali i brojnim drugim faktorima s kojima se trenutni studenti na elektrotehnici i računarstvu tek trebaju upoznati.

Tomislav Grubišić ispričat će kako je tijekom studiranja na FER-u s kolegom krenuo u poduzetničke vode i stvorio tvrtke koje danas uspješno zadržavaju više od 150 digitalnih stručnjaka. Kao jedno od najvećih postignuća ističe osvajanje 5 nagrada za Najboljeg Poslodavca. Otkrit će koji su to bili ključni trenuci i odluke koje su njih kao vlasnike poticale ili sputavale na privatnom i poslovnom putu te što je najviše doprinijelo njihovom uspjehu. Opisat će i kako je tijekom godina zajedno sa zaposlenicima gradio kulturu zbog koje dizajneri, developeri i ostali specijalisti žele ostati te kako planira izgraditi najbolje mjesto za rad u Europi do 2020. godine

I dok praksa, za razliku od teorije, mnogima predstavlja veliku nepoznanicu u daljnjem formiranju vlastite karijere, Tomislav Grubišić iz prve će ruke prikazati kako to zaista izgleda. Za sve studente Fakulteta elektrotehnike i računarstva, ali i druge zainteresirane studente s brojnim pitanjima za njega, Maraton karijera dovodi prvog gosta u nizu svojih predavanja – 10. travnja.

Podsjećamo, projekt okuplja poznata lica hrvatske poslovne scene te ih dovodi na njihove matične fakultete, no ovaj put za katedru. Prvi takav posjet bit će na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu kada Tomislav Grubišić ponovno prolazi poznatim hodnicima. Za sve studente željne uvida u praktična iskustva te savjete iz prve ruke, savjetujemo da posjete event na FER-u te se prijave klikom na poveznicu.

Posjet FER-u održava se 10. travnja od 16 sati kada će, uz Tomislava, studente dočekati još jedno iznenađenje. Ostanite uz stranice Maratona i uskoro doznajte o čemu je riječ.

Komentari na članak

Vezani članci

linkein

Projekt "Volontiranjem do znanja za 21. stoljeće"

Održana SIK-ova radionica posvećena društvenim mrežama

Mladi su imali prilike saznati kako na pravi način urediti svoj LinkedIn profil, što je u današnje doba vrlo važno za proces zapošljavanja.

https://www.pexels.com/photo/car-driving-hands-211462/

Maraton karijera na FSB-u

Posjetite predavanje u sklopu Maratona karijera i saznajte kako do posla u Rimac Automobilima!

Sljedeća je postaja Maratona karijera na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, gdje će predavanje održati Miroslav Zrnčević, a svi posjetitelji će također moći saznati kako doći do posla u Rimac Automobilima.

Infocentar

SIK-ov projekt

Objavljen „Studentski informativni priručnik”: sadrži pregršt vrlo korisnih informacija

Objavljen je e-priručnik koji sadrži temeljne informacije vezane uz mlade, posebice studente, i njihove interese, a postepeno je nastajao tijekom 12 mjeseci provedbe projekta „Informiranje – pravo mladih”.

Plakat za Brucošijadu

Brucošijada FER-a

Poznat kompletan popis izvođača za FER-ovu Brucošijadu!

Svi koji su zaigrali Brucošijadinu aplikaciju „Tko to tamo pjeva?!“ mogu početi trljati ruke jer je konačan lineup službeno vani.

Arriva autobus 2

Arriva daruje

Povoljnije autobusne karte za povratak kući – idealno za Uskrs

U mobilnoj aplikaciji Arriva Croatia preuzmite promo kod s 20% popusta na autobusne karte!