Međunarodno studentsko natjecanje

STEM Games: dva koncerta, dronovi, 2000 studenata

STEM Games, odbojka na pijesku

Prijavi se na vikend-aranžman STEM Gamesa i provedi tri nezaboravna dana u Poreču uz 2000 studenata, dva koncerta, bogat zabavni program i uzbudljiva sportska finala!

Od 7. do 12. svibnja u Poreču će se održati drugi u nizu STEM Gamesi, međunarodno studentsko natjecanje u znanju i sportu koje okuplja gotovo 2000 studenata iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Njemačke. U njegovu je okviru organiziran i vikend-aranžman u trajanju od 10. do 12. svibnja, a sudjelovanje je slobodnog tipa uz obaveznu prijavu do 4. svibnja.

Zašto vikend-aranžman objasnili su organizatori:

– Gdje drugdje imaš priliku provesti vikend u apartmanima Lanterna u Poreču uz ljetne radosti poput sunčanja i kupanja, družiti se s tisućama studenata, uživati na dva koncerta, uzbudljivim natjecanjima u sportu, znanju i eSportsu? Ne zaboravimo i bogati zabavni program gdje možeš sudjelovati u studentskim klasicima poput beer ponga, turnirima u Aliasu i beli, karaokama, pa čak i natjecanju u bench pressu? Za romantike organiziramo i posjet zvjezdarnici u Višnjanu Korada Korlevića u sklopu kojeg se održava i astronomsko predavanje.

Ono što se razlikuje u odnosu na prošlu godinu dvije su nove kategorije natjecanja, prva od kojih je utrka dronova za koju su prijave u tijeku. Radi se o atraktivnom natjecanju u brzini i ispravnosti zračnog upravljanja multirotorskom letjelicom gdje je cilj proći poligon kroz strateški postavljena vrata kako zadatak ne bi bio suviše jednostavan. Letjelica pritom šalje sliku sa svoje kamere natrag do letača koji ju gleda svojim specijalnim naočalama i na taj način simulira upravljanje letjelicom iznutra.
Druga je novost natjecanje u eSportsu, sve popularnijoj disciplini koja već drugu godinu službeno okuplja najbolje u Sveučilišnoj eSports ligi. Ovo se natjecanje odvija u čak pet multiplayer igara: League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive, Hearthstone, PES 19 i FIFA 19.

Nakon prošlogodišnjih nastupa Kuzme i Shake Zulua te upečatljivih Krankšvestera organizatori tvrde da ovog puta cijelu priču dižu na još višu razinu – uskoro objavljuju i ovogodišnje izvođače.

– Ovo je sigurno vrhunac studentskog i životnog iskustva, ne znam postoji li nešto ljepše. Sudjelovao sam i na drugim studentskim natjecanjima poput Elektrijade, ali ovo je priča za sebe. Cijela organizacija – od lokacije, hrane, natjecanja, raznih sadržaja i nezaboravnih koncerata – sve je bilo fenomenalno. Vidimo se svakako i iduće godine! – izjavio je prošlogodišnji sudionik Mislav.

Sve dodatne informacije nalaze se na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Primatijada 2014.

Primatijada 2014.

Završena Primatijada: prvi susret studenata PMF-a u Hrvatskoj

Prošli smo tjedan najavili da se u Poreču od 8. do 11. svibnja održava prvo okupljanje studenata prirodoslovno matematičkih fakulteta s pet hrvatskih sveučilišta. Danas, tri dana poslije završetka donosimo vam izvještaj s Primatijade 2014.

Will Smith

Bombastični kraj MTV SummerBlasta

Will Smith, planetarno popularni „princ iz Bel Aira“, stiže u Poreč

U Poreč 25. i 26. kolovoza stižu Dimitri Vegas & Like Mike, Oliver Heldens, Galantis, Jonas Blue, Duke Dumont, Tinie Tempah, Mike Perry, Far East Movement i R3wire & Varski. Da bi MTV SummerBlast bio potpuno bombastičan, priključuju mu se hip hop ikone Will Smith i DJ Jazzy Jeff.

Primatijada 2015., FOTO: Facebook

Drugi znanstveno-sportski susret PMF-ovaca

Primatijada 2015. održava se u Poreču

Radi se o najvećem okupljanju studenata prirodoslovno-matematičkih fakulteta u Hrvatskoj kojemu je cilj populariziracija znanosti kroz međusobno povezivanje studenata prirodoslovno-matematičkih znanosti. 

TVZ Mc2 speed date

"Speed date"

Okupljeni timovi koji će razvijati turistička rješenja na natjecanju TVZ Mc2

TVZ Mc2 započeo je natjecateljski dio uz inovativno druženje dizajnera i programera. Najvažniji trenutak večeri predstavila je udruga CISEx koja je objavila ovogodišnju temu natjecanja – turizam.

TVZ Mobile Challenge Cup 2014.

„TVZ Mobile Challenge Cup”

Još danas se možete prijaviti na „TVZ Mc2” natjecanje za „developere” i dizajnere

TVZ Mobile Challenge Cup je studentsko natjecanje u izradi mobilnih aplikacija. Cilj natjecanja je povezati znanje i praksu, odnosno ambiciozne studente Tehničkog veleučilišta u Zagrebu s najboljim hrvatskim tvrtkama.