Predstavljanje ljetnih praksi

Splitske IT tvrtke pokušavaju osvojiti studente, ali i studenti njih

Rad na laptopu

– Tvrtkama je u interesu prezentirati se u što boljem svjetlu kako bi privukle zainteresirane mlade upravo kod sebe, a Split Tech City na ovaj im način daje odličnu priliku izravno doprijeti do većeg broja srednjoškolaca i studenata. – najavljuje Romana Ban iz Split Tech Cityja.

Srednjoškolce i studente koji se ovog ljeta ne žele samo odmarati, nego i iskoristiti slobodno vrijeme za stjecanje dodatnih znanja obradovat će vijest da Split Tech City organizira zajedničko predstavljanje praksi koje članice tog udruženja splitske IT zajednice nude mladima. Naime, u utorak, 4. lipnja, s početkom u 11 sati u Sjevernom tornju Sveučilišne knjižnice održat će se događaj nazvan SUMMER INTERNSHIPS: Praksom do iskustva, iskustvom do posla!, na kojem će posjetitelji imati jedinstvenu priliku na jednom mjestu poslušati prezentacije nekoliko splitskih IT tvrtki i svih mogućnosti koje nude svojim (budućim) praktikantima i zaposlenicima.

Ako se uzme u obzir da brojna istraživanja među zanimanja budućnosti, odnosno dobro plaćena radna mjesta koja će itekako biti tražena u sljedećem desetljeću, uvrštavaju IT zanimanja, ne čudi što brojni mladi odlučuju svoju karijeru usmjeriti upravo u tom pravcu. S druge strane, poslodavci su već sad u potrazi za kvalitetnim kadrom i spremni su izdvojiti vrijeme i novac na obučavanje mladih snaga željnih učenja i rada. Ljetne prakse iz tog su razloga dobitna kombinacija i za jedne i za druge.

– Tvrtkama je u interesu prezentirati se u što boljem svjetlu kako bi privukle zainteresirane mlade upravo kod sebe, a Split Tech City na ovaj im način daje odličnu priliku izravno doprijeti do većeg broja srednjoškolaca i studenata kod kojih već postoji interes za rad u područjima programiranja, dizajna, marketinga i sl. Isto tako odlučili smo dati priliku mladima da se istaknu među svim sudionicima i osobno se prezentiraju tvrtkama, stoga nas nakon prezentacije ljetnih praksi čeka Personal Elevator Pitch, na kojem će petero odabranih mladih, svatko u dvije minute, objasniti potencijalnim poslodavcima zašto su upravo oni idealan odabir za njihovu tvrtku. – najavljuje Romana Ban iz Split Tech Cityja.

Napomenula je i kako se prijave za sudjelovanje još uvijek zaprimaju.

Komentari na članak

Vezani članci

Projekcija filma

Projekcija dokumentarca

„A Plastic Ocean” prikazuje se u splitskoj Sveučilišnoj knjižnici

U Sveučilišnoj knjižnici u Splitu možete pogledati zanimljiv dokumentarni film pod nazivom „A Plastic Ocean”. Projekciji će prethoditi uvodne riječi predstavnika organizacija koje pripremaju događaj.

Šesta Shift konferencija

Regionalni IT susret

Šesta Shift konferencija upoznaje posjetitelje s najnovijim tehnološkim trendovima

U dosadašnjih pet godina održavanja, Shift je ugostio predstavnike najvećih IT tvrtki u svijetu. Ove nas godine očekuje novih 20 gostiju, svjetski poznatih IT stručnjaka koji će govoriti o najnovijim trendovima i tehnologijama 2017. godine.

Ana Spasojević iz Nanobita na ČIPS-u

IT konferencija

Inovativne priče domaćih poduzetnika na ČIPS-u u Čakovcu

Na „Čakovečkim IT predavanjima i susretima“ brojni su poduzetnici, „freelanceri“ i stručnjaci pokazali kako ostvariti svoje ciljeve u IT sektoru.

Javna tribina posvećena osobama s invaliditetom

Profesionalna rehabilitacija i zapošljavanje osoba s invaliditetom

Javna tribina posvećena osobama s invaliditetom

Povodom prve godišnjice primjene zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom, u splitskoj Sveučilišnoj knjižnici organizira se javna tribina. Stručni gosti predavači će, zajedno s voditeljem Savjetovališta za studente, aktivno progovoriti o ovoj temi.

ISTO

Financijska podrška

Sedam IT stipendija studentima FER-a i FOI-ja

Financijske se podrške u mjesečnom iznosu od 1600 kuna i više dodjeljuju studentima FER-a u Zagrebu i FOI-ja u Varaždinu. Rok je za prijavu 20. listopada.