Predstavljanje ljetnih praksi

Splitske IT tvrtke pokušavaju osvojiti studente, ali i studenti njih

Rad na laptopu

– Tvrtkama je u interesu prezentirati se u što boljem svjetlu kako bi privukle zainteresirane mlade upravo kod sebe, a Split Tech City na ovaj im način daje odličnu priliku izravno doprijeti do većeg broja srednjoškolaca i studenata. – najavljuje Romana Ban iz Split Tech Cityja.

Srednjoškolce i studente koji se ovog ljeta ne žele samo odmarati, nego i iskoristiti slobodno vrijeme za stjecanje dodatnih znanja obradovat će vijest da Split Tech City organizira zajedničko predstavljanje praksi koje članice tog udruženja splitske IT zajednice nude mladima. Naime, u utorak, 4. lipnja, s početkom u 11 sati u Sjevernom tornju Sveučilišne knjižnice održat će se događaj nazvan SUMMER INTERNSHIPS: Praksom do iskustva, iskustvom do posla!, na kojem će posjetitelji imati jedinstvenu priliku na jednom mjestu poslušati prezentacije nekoliko splitskih IT tvrtki i svih mogućnosti koje nude svojim (budućim) praktikantima i zaposlenicima.

Ako se uzme u obzir da brojna istraživanja među zanimanja budućnosti, odnosno dobro plaćena radna mjesta koja će itekako biti tražena u sljedećem desetljeću, uvrštavaju IT zanimanja, ne čudi što brojni mladi odlučuju svoju karijeru usmjeriti upravo u tom pravcu. S druge strane, poslodavci su već sad u potrazi za kvalitetnim kadrom i spremni su izdvojiti vrijeme i novac na obučavanje mladih snaga željnih učenja i rada. Ljetne prakse iz tog su razloga dobitna kombinacija i za jedne i za druge.

– Tvrtkama je u interesu prezentirati se u što boljem svjetlu kako bi privukle zainteresirane mlade upravo kod sebe, a Split Tech City na ovaj im način daje odličnu priliku izravno doprijeti do većeg broja srednjoškolaca i studenata kod kojih već postoji interes za rad u područjima programiranja, dizajna, marketinga i sl. Isto tako odlučili smo dati priliku mladima da se istaknu među svim sudionicima i osobno se prezentiraju tvrtkama, stoga nas nakon prezentacije ljetnih praksi čeka Personal Elevator Pitch, na kojem će petero odabranih mladih, svatko u dvije minute, objasniti potencijalnim poslodavcima zašto su upravo oni idealan odabir za njihovu tvrtku. – najavljuje Romana Ban iz Split Tech Cityja.

Napomenula je i kako se prijave za sudjelovanje još uvijek zaprimaju.

Komentari na članak

Vezani članci

Šesta Shift konferencija

Regionalni IT susret

Šesta Shift konferencija upoznaje posjetitelje s najnovijim tehnološkim trendovima

U dosadašnjih pet godina održavanja, Shift je ugostio predstavnike najvećih IT tvrtki u svijetu. Ove nas godine očekuje novih 20 gostiju, svjetski poznatih IT stručnjaka koji će govoriti o najnovijim trendovima i tehnologijama 2017. godine.

Laptop

Maraton karijera na FFOS-u

Od studenta društvenih znanosti do karijere u IT sektoru – Antun Matanović zna kako

Entuzijastični magistar informatologije svojim je izvannastavnim aktivnostima, nadograđivanjem vlastitih vještina i radom postigao mnogo, stoga je vrijedno poslušati njegov karijerni put koji će izložiti u predavanju na posljednjoj postaji Maratona karijera.

Panorama

Sveučilište u Splitu i Sveučilište u Zagrebu

Otvorene su prijave za besplatan program postakademskog zapošljavanja

Studenti će se kroz program osposobljavati za pokretanje i vođenje gospodarskih i drugih subjekata. Prvi modul izvodit će se putem Ljetne škole koja će se održati od 11. do 22. srpnja 2016. u Sveučilišnoj knjižnici u Splitu.

PoC
https://unist.hr/novosti/znanost-i-tehnologija/artmid/2419/articleid/12418/informativna-radionica-kako-dokazati-i-financirati-inovativni-koncept-%E2%80%93-do-500000-kuna-bespovratnih-sredstava

SUFINANCIRANJE INOVATIVNOG KONCEPTA

PoC daje i do pola milijuna kn za projekte; za prijavljene organizirana informativna radionica

Na Sveučilištu u Splitu organizira se informativna radionica gdje će se zainteresirane upoznati s uvjetima natječaja „Programa provjere inovativnog koncepta“ te kako napisati projekt vrijedan do 500 000 kuna sufinanciranja tijekom godine dana.

Ljetna praksa u Erste banci za studente EFZG-a

Erste bank plaćena praksa – „generalna proba”

Ljetna praksa u Erste banci za studente ekonomije

Prijavite se za plaćenu ljetnu studentsku praksu Erste banke pod nazivom „Generalna proba” i steknite kompetencije nužne za budući posao.