LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sablasno saznanje

Skandal na prestižnom fakultetu: četiri osobe optužene su za kupnju i prodaju ukradenih ljudskih ostataka

Glave, mozgovi, koža i kosti postali su predmetom zarade na prestižnom sveučilištu, ali optuženicima danas prijeti do 15 godina zatvora.

Glave, mozgovi, koža i kosti postali su predmetom zarade na prestižnom sveučilištu, ali optuženicima danas prijeti do 15 godina zatvora.

Upravitelj "Programa anatomskih darova", Cedric Lodge navodno je uzeo "glave, mozgove, kožu i kosti" od leševa doniranih Medicinskom fakultetu Sveučilišta Harvard te ih sa suprugom prodavao online putem kupcima u Pennsylvaniji i Massachusettsu.

Studenti Harvarda koriste donirana tijela za proučavanje i prakticiranje medicinskih postupaka. Kada škola završi s korištenjem leševa, oni se često kremiraju, a posmrtni ostaci vraćaju njihovim obiteljima ili se pokapaju na sveučilišnom medicinskom groblju, navodi se u optužnici koju je prenio BBC.

Katrina Maclean, valsnica dućana Kat's Creepy Creations, navodno je kupila secirana lica u vrijednosti 600 dolara, a Joshua Taylor, navodno je na kupovinu dijelova tijela ukupno potrošio 37 000 dolara. Suočeni su s optužbom za urotu i međudržavni prijevoz ukradene robe, zajedno s Lodgeom i njegovom suprugom, a ako se dokaže da su krivi, suočit će se s kaznom do 15 godina zatvora.
FOTO: PIXABAY