Simpozij udruge Komuna

Showtime na Hrvatskim studijima; među velikim imenima najavljen i Dino Jelusić

https://pixabay.com/illustrations/social-media-media-board-networking-1989152/

Ovogodišnji simpozij ugostit će znanstvenike i praktičare iz područja medija koji će nastojati objasniti uzroke sve veće zastupljenosti zabavnog sadržaja u medijima. Posebna će se pozornost pridati javljanjima uživo te će se posjetiteljima predočiti što se događa iza kamere.

Udruga studenata komunikologije i novinarstva Komuna organizira 11. po redu simpozij Mediji na drukčiji način, ovog puta na temu Showtime. Održat će se 9. svibnja 2019. godine od 10 do 16 sati na Hrvatskim studijima u dvorani Zagreb.

Ovogodišnji simpozij ugostit će znanstvenike i praktičare iz područja medija koji će nastojati objasniti uzroke sve veće zastupljenosti zabavnog sadržaja u medijima. Posebna će se pozornost pridati javljanjima uživo te posjetiteljima predočiti što se događa iza kamere.

Utjecaj kulture spektakla na gledatelje predstavit će Hajrudin Hromadžić, izvanredni profesor na FPZG-u. Izazove sportskog novinarstva i javljanja uživo posjetiteljima će približiti Antonio Vuksanović, urednik sportskog programa na RTL Televiziji. Redatelj Krešimir Dolenčić s posjetiteljima će podijeliti iskustvo režiranja dočeka Vatrenih nakon Svjetskog nogometnog prvenstva, dok će Martina Gršković, direktorica Social Media odjela u 404 agenciji, dati uvid u važnost društvenih mreža za uspješnost projekta The Voice.

Konačno, iskustva sudionika emisije zabavnog programa iz prve će ruke podijeliti Dino Jelusić, pobjednik emisije Zvijezde pjevaju 2019, Nicol Brekalo, sudionica Ljepotica i genijalaca, Lucija Jakelić, glazbenica i novinarka, i drugi.

Komentari na članak

Vezani članci

Prosvjed (naslovna)

Ususret prosvjedu

Saznajte kome, gdje i zašto Zakon dozvoljava prosvjedovanje

Ususret današnjem prosvjedu za Cjelovitu kurikularnu reformu, donosimo najvažnije zakonske odredbe prema kojima se određuju uvjeti prosvjedovanja.

https://www.facebook.com/DskCassius/photos/gm.240753609824622/1683263508425507/?type=3&theater

Studentski simpozij

Cassiusovci promišljaju o hrvatskom identitetu, istovremeno daju „vjetar u leđa“ drugim studentima

– Ovim simpozijem ne samo da želimo popularizirati kroatologiju kao znanstveno područje, želimo i pomoći studentima da na jednostavan način, kroz odabir slobodne kroatološke teme izlaganja, steknu i kvalitetnu referencu u svojem životopisu. Želimo im dati „vjetar u leđa“. – istaknuo je predsjednik Cassiusa.

Rolling Stone Hrvatska

Nakon nepune dvije godine izlaženja

Ugasilo se hrvatsko izdanje Rolling Stonea

Razlog gubitka licence preveliki su troškovi koje tvrtka S3 Mediji – u vlasništvu Tonija Moškova, ujedno i glavnog urednika časopisa – više nije mogla pokriti.

Zadar, naslovna slika

Međunarodna ljetna škola

Sudjeluj na ljetnoj školi Informacijska tehnologija i mediji – ITMed2019 u Zadru

Suradnjom brojnih odjela krajem kolovoza na Sveučilištu u Zadru održat će se međunarodna ljetna škola Informacijska tehnologija i mediji – ITMed2019. U nekoliko će dana sudionici moći aktivno sudjelovati te steći nova znanja i vještine.

film filmska vrpca

Filmska umjetnost

Ovoga ljeta Varaždin svim filmoljupcima priprema zanimljivu kulturnu manifestaciju

Ovoga ljeta u Varaždinu će se održati Škola medijske kulture, a prijave su otvorene do 15. lipnja. Program će biti raznolik; zabavnog i edukativnog sadržaja neće nedostajati.