LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Advent na Sveučilištu

ŠESTI PAVILJON Dobro poznat studentski bend ponovno na pozornici

Bend koji je nebrojeno puta rasprodao Žabac i kojeg ste imali priliku slušati i na „Radićevim danim“, po prvi puta dolazi u koncertnu dvoranu Pauk.

Bend koji je nebrojeno puta rasprodao Žabac i kojeg ste imali priliku slušati i na „Radićevim danim“, po prvi puta dolazi u koncertnu dvoranu Pauk.

Advent na Sveučilištu donosi brojne aktivnosti u dvorište studentskog doma „Stjepan Radić“, a među njima je i veliki božićni koncert svima znanog studentskog benda – Šesti paviljon. Koncert će se održati u petak, 15. prosinca u dvorani Pauk s početkom u 22:00 sata.

Uoči koncerta razgovarali smo s jednim od članova benda, Markom Šupicom koji nam je otkrio kako je izgledao njihov bend, ali i koji im je bio prvi koncert – brucošijada FOI-ja u Varaždinu.

 


VEZANO: Advent Sveučilišta u Zagrebu: evo što vas očekuje


 

„Bend je nastao prije otprilike 3 godine. Tada su krenule prve probe, do prvog nastupa prošlo je cca. pola godine. Postava na tom prvom koncertu bila je: Marko Bošnjak - vokal, Tomislav Gundić - ritam gitara, vokal; Branimir Zorić - bubnjevi, Domagoj Lokner - solo gitara i Marko Šupica - bas gitara.“ – ispričao nam je Marko.

FOTO: Marko Šupica/ Šesti paviljon
 

Trenutak koji nam je dao odskočnu dasku su svakako bili...


Današnji postav im je gotovo identičan, a dečki imaju duboku poveznicu sa studentskim domom na Savi u kojem je bend i nastao.
 

„Ime Šesti paviljon i cijela priča oko benda nastala je u SD Stjepan Radić, a kao ime benda izabran je baš šesti paviljon jer nas je većina u nekom trenutku studentskog života živjela ondje. Trenutak koji nam je dao odskočnu dasku su svakako bili Radićevi dani 2022., a par mjeseci poslije pozvani smo za nastup u Caffe baru Žabac.“ – rekao je.

 

VEZANO: „Studentski Advent” humanitarnog karaktera



Oba nastupa odradili su bez prvog pjevača Marka, koji je ubrzo i napustio bend, ali neposredno prije  poznate manifestacije Radićevih dana, bendu se pridružio novi član – tada je došlo do izmjene u postavi: Tomislav Gundić - vokal, ritam gitara; Branimir Zorić - bubnjevi, Domagoj Lokner - solo gitara, Lovre Laskač - klavijature i Marko Šupica - bas gitara, vokal.

FOTO: Marko Šupica/ Šesti paviljon
 

Marko nam je rekao da su članovi ove glazbene grupe studenti te je većini sviranje primarna zanimacija, što je dovelo do nastanka još jednog sastava.
 

,,Tako ubrzo nastao i akustični duo - Soba 238, koji nastupa u kafićima i na prigodnim svečanostima diljem države, a čine ga Branimir i Tomislav." – istaknuo je Marko.

FOTO: MARKO ŠUPICA/ PRIVATAN ARHIV