17. Tjedan međunarodnog obrazovanja

SAD se nalazi na petom mjestu po broju hrvatskih studenata koji studiraju u inozemstvu

17. Tjedan međunarodnog obrazovanja

SAD je najpopularnija obrazovna destinacija za međunarodne studente te zemlja koja snažno promovira prednosti mobilnosti u visokom obrazovanju. Obrazovna savjetovanja o mogućnostima studiranja u SAD-u održat će se danas u Institutu za razvoj obrazovanja u Zagrebu.

Institut za razvoj obrazovanja (IRO), jedini ovlašteni EducationUSA centar u Hrvatskoj u suradnji s Američkim veleposlanstvom u Zagrebu, obilježava 17. Tjedan međunarodnog obrazovanja. U sklopu programa već je predstavljeno više od 120 vrhunskih američkih sveučilišta na online sajmu, a danas će se održati besplatna savjetovanja o studiranju u SAD-u. Cilj je ovog događanja istaknuti važnost i prednosti akademske mobilnosti i internacionalizacije obrazovanja.

SAD je i dalje svjetski lider u međunarodnom obrazovanju s preko 4.600 akreditiranih visokih učilišta, 20,2 milijuna upisanih studenata godišnje te rekordnih 1,043,839 međunarodnih studenata u akademskoj godini 2015./16. Broj međunarodnih studenata u SAD-u samo je od prošle godine porastao za izuzetnih 7,1 posto Najtraženiji studijski programi na američkim sveučilištima su inženjerski smjerovi i poslovno upravljanje, a po broju međunarodnih studenata prednjače savezne države Kalifornija, New York i Texas. SAD se nalazi na petom mjestu po broju hrvatskih studenata koji studiraju u inozemstvu, s 527 hrvatskih studenata na američkim visokim učilištima u ak. god. 2015./16. Više od polovine hrvatskih studenata u SAD-u pohađa preddiplomski studij.

Uz to što je najpopularnija obrazovna destinacija za međunarodne studente, SAD snažno promovira prednosti mobilnosti u visokom obrazovanju te potiče akademsku mobilnost svojih studenata. Zanimljivo je spomenuti kako je broj američkih studenata na obrazovnim programima u Hrvatskoj porastao za nevjerojatnih 6,1 posto u ak. god. 2015./16. te iznosi ukupno 350 studenata. 

U četvrtak, 17. studenog 2016. od 16 do 19 sati u Institutu za razvoj obrazovanja u Zagrebu (Trg Nikole Zrinskog 9) održat će se niz od tri tematska obrazovna savjetovanja o mogućnostima studiranja u SAD-u uz gostovanje alumnija američkih sveučilišta.

Ulaz je slobodan uz prethodnu predbilježbu putem e-maila na iro@iro.hr. Više informacija možete pronaći na Facebook stranici EducationUSA Croatia.

Komentari na članak

Vezani članci

FFZG – klerikalizacija obrazovanja

Sveučilište u Zagrebu

Raspušten Studentski zbor na Filozofskom, studenti se bune protiv dekana i rektora

Sa skorim početkom nove akademske godine, pokrenula su se i zbivanja oko postupka razrješenja dekana Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Studij prava UK

Zanimljiva ideja studija prava u Velikoj Britaniji

Fakultet vraća pola školarine ukoliko se ne zaposlite 9 mjeseci nakon diplome

Britanski pravni fakultet od jeseni kreće s novom mjerom kojom jamče osiguravanje stručne pravne prakse svojim diplomantima. U suprotnom, bit će im osiguran povrat dijela novca školarine.

Promocija

Preporuke za obrazovnu upisnu politiku i politiku stipendiranja

HZZ preporučuje: povećati broj studenata medicine, a smanjiti ekonomije

HZZ je u sklopu Preporuke za obrazovnu upisnu politiku i politiku stipendiranja objavio popis najpoželjnijih i najmanje poželjnih studijskih programa u RH. Provjerite je li vaš studij među njima.

Davor Pavuna - Kako naći svoje unikatne predispozicije

Davor Pavuna

Kako naći svoje unikatne predispozicije = zanimanje!?!​

Davor Pavuna je jedan od vodećih stručnjaka na polju energetike toliko kompetentan da ga je čak i američki predsjednik Obama angažirao za svog savjetnika. Počašćeni smo njegovim angažmanom na našem mladom portalu.

erasmus+

Informativna prezentacija

Sve o Erasmus+ programu za osječke studente

Studenti Sveučilišta u Osijeku pozvani su na Erasmus+ info dan kako bi saznali sve o mogućnostima studentske razmjene u zemljama EU. Informativna prezentacija održat će se 26. veljače u 12 sati.