17. Tjedan međunarodnog obrazovanja

SAD se nalazi na petom mjestu po broju hrvatskih studenata koji studiraju u inozemstvu

17. Tjedan međunarodnog obrazovanja

SAD je najpopularnija obrazovna destinacija za međunarodne studente te zemlja koja snažno promovira prednosti mobilnosti u visokom obrazovanju. Obrazovna savjetovanja o mogućnostima studiranja u SAD-u održat će se danas u Institutu za razvoj obrazovanja u Zagrebu.

Institut za razvoj obrazovanja (IRO), jedini ovlašteni EducationUSA centar u Hrvatskoj u suradnji s Američkim veleposlanstvom u Zagrebu, obilježava 17. Tjedan međunarodnog obrazovanja. U sklopu programa već je predstavljeno više od 120 vrhunskih američkih sveučilišta na online sajmu, a danas će se održati besplatna savjetovanja o studiranju u SAD-u. Cilj je ovog događanja istaknuti važnost i prednosti akademske mobilnosti i internacionalizacije obrazovanja.

SAD je i dalje svjetski lider u međunarodnom obrazovanju s preko 4.600 akreditiranih visokih učilišta, 20,2 milijuna upisanih studenata godišnje te rekordnih 1,043,839 međunarodnih studenata u akademskoj godini 2015./16. Broj međunarodnih studenata u SAD-u samo je od prošle godine porastao za izuzetnih 7,1 posto Najtraženiji studijski programi na američkim sveučilištima su inženjerski smjerovi i poslovno upravljanje, a po broju međunarodnih studenata prednjače savezne države Kalifornija, New York i Texas. SAD se nalazi na petom mjestu po broju hrvatskih studenata koji studiraju u inozemstvu, s 527 hrvatskih studenata na američkim visokim učilištima u ak. god. 2015./16. Više od polovine hrvatskih studenata u SAD-u pohađa preddiplomski studij.

Uz to što je najpopularnija obrazovna destinacija za međunarodne studente, SAD snažno promovira prednosti mobilnosti u visokom obrazovanju te potiče akademsku mobilnost svojih studenata. Zanimljivo je spomenuti kako je broj američkih studenata na obrazovnim programima u Hrvatskoj porastao za nevjerojatnih 6,1 posto u ak. god. 2015./16. te iznosi ukupno 350 studenata. 

U četvrtak, 17. studenog 2016. od 16 do 19 sati u Institutu za razvoj obrazovanja u Zagrebu (Trg Nikole Zrinskog 9) održat će se niz od tri tematska obrazovna savjetovanja o mogućnostima studiranja u SAD-u uz gostovanje alumnija američkih sveučilišta.

Ulaz je slobodan uz prethodnu predbilježbu putem e-maila na iro@iro.hr. Više informacija možete pronaći na Facebook stranici EducationUSA Croatia.

Komentari na članak

Vezani članci

22 ukleta kampusa

Studentski život iz horor filma

FOTO: 22 ukleta kampusa u SAD-u

Donosimo vam priče o kampusima u Sjedinjenim Američkim Državama koje kao da su preslikane iz najstrašnijih horor filmova.

Styria radionica

Počele su prijave

Prijavite se na „Styria School” medijsku akademiju

Ove će se godine održati po treći put, a namijenjena je isključivo studentima završih godina fakulteta.

Konferencija udruge Amazonas

Konferencije udruge Amazonas

Sve o besplatnim mogućnostima mobilnosti unutar programa Erasmus+

Nove informacije, interaktivne radionice i komunikacija s mladima iz drugih europskih zemalja očekuju vas na konferenciji posvećenoj mobilnosti koju priprema udruga Amazonas.

Reddit

Mrežne stranice za koje vjerojatno nikada niste čuli

10 najzabavnijih stranica za ignoriranje obaveza!

Reddit je stranica preko koje korisnici mogu brže pronaći mnoge zabavne i korisne sadržaje. Tako je prema njima ovo popis od 10 najzabavnijih mrežnih stranica.

Vojnici

Vojni studijski programi

Dva nova preddiplomska studija

U suradnji Oružanih snaga Republike Hrvatske i Sveučilišta u Zagrebu nastala su dva nova vojna studijska programa na koje će upisi biti omogućeni od ove godine.