Institut za razvoj obrazovanja

Saznajte sve o studiranju u SAD-u na Tjednu međunarodnog obrazovanja

IRO

Institut za razvoj obrazovanja poziva srednjoškolce i studente na besplatna obrazovna savjetovanja koja će se održati u četvrtak, 17. studenoga povodom Tjedna međunarodnog obrazovanja.

Institut za razvoj obrazovanja, ovlašteni EducationUSA centar u Hrvatskoj, u suradnji s Američkim veleposlanstvom u Zagrebu, priključuje se proslavi 17. Tjedna međunarodnog obrazovanja, koji se ove godine u čitavom svijetu obilježava od 14. do 18. studenoga. IRO će u Hrvatskoj obilježiti Tjedan međunarodnog obrazovanja bogatim programom koji uključuje niz besplatnih obrazovnih savjetovanja o studiranju u SAD-u te virtualnim sajmom na kojem će se predstaviti više od 120 vrhunskih američkih sveučilišta.

U Hrvatskoj će središnje događanje Tjedna međunarodnog obrazovanja biti obrazovno savjetovanje o mogućnostima studiranja u SAD-u, koje će se održati 17. studenog 2016. od 16 do 19 sati u Institutu za razvoj obrazovanja u Zagrebu. Događanje će biti podijeljeno u tri besplatne tematske radionice tijekom kojih će obrazovna savjetnica EducationUSA mreže i Fulbright stipendisti predstaviti ključne korake za upis na studij u SAD-u te savjete za uspješno polaganje testova i pisanje prijavnih eseja potrebnih za studij u inozemstvu.

Svi zainteresirani moći će tijekom Tjedna međunarodnog obrazovanja, i to u srijedu, 16. studenoga, od 9 do 21 sati, pratiti i globalni online sajam EducationUSA CollegeWeekLive International Students Day, na kojem će se predstaviti više od 120 vrhunskih američkih visokih učilišta.

Tjedan međunarodnog obrazovanja zajednička je inicijativa institucija U.S. Department of Education i U.S. Department of State koja se ove godine održava od 14. do 18. studenoga te se obilježava u cijelom svijetu. Tjedan međunarodnog obrazovanja ističe važnost i prednosti akademske mobilnosti i internacionalizacije obrazovanja.

Program

Srijeda, 16. 11. 2016. od 9 do 21 sati (online događanje)

EducationUSA CollegeWeekLive International Students Day, virtualni sajam američkih sveučilišta

Registraciju možete obaviti na ovoj poveznici.

Na interaktivnom virtualnom sajmu predstavit će se više od 120 vrhunskih američkih sveučilišta, a savjete za upis na američka sveučilišta pružat će EducationUSA savjetnici iz cijelog svijeta.

Četvrtak, 17. 11. 2016. od 16 do 19:30 sati (Zagreb)

Besplatna obrazovna savjetovanja za studij u SAD-u

Lokacija: Institut za razvoj obrazovanja (IRO), Trg Nikole Zrinskog 9

- 16:00 – 17:00 sati: Polaganje standardiziranih testova za studij u inozemstvu: TOEFL, IELTS, GMAT, GRE, SAT i ACT

- 17:00 – 18:00 sati: Pisanje prijavnih eseja za upis na inozemna sveučilišta, Fulbright stipendisti

- 18:00 – 19:00 sati: Vodič kroz studij u SAD-u: 5 koraka za upis na američka sveučilišta

Ulaz je na sva događanja slobodan, uz obaveznu prethodnu predbilježbu dolaska na pojedino savjetovanje u IRO-u mailom na iro@iro.hr (potrebno je poslati ime i prezime, mail adresu i broj mobitela). Više informacija možete pronaći na Facebook stranici EducationUSA Croatia.

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) već 17 godina pruža besplatne i nepristrane informacije o mogućnostima studiranja i dobivanja financijske potpore za studij u Hrvatskoj i inozemstvu. IRO je jedini ovlašteni EducationUSA centar u Hrvatskoj koji pruža informacije o američkom sustavu visokog obrazovanja i mogućnostima studiranja u SAD-u uz potporu koju mu pružaju U.S. Department of State i Američko veleposlanstvo u Zagrebu. 

Komentari na članak

Vezani članci

Institut za razvoj obrazovanja

Institut za razvoj obrazovanja upozorava na nedostatke

Novo javno sveučilište u Slavonskom Brodu?

Jeste li čuli da se otvara sveučilište u Slavonskom Brodu? Je li nam to potrebno ili nije? Institut za razvoj obrazovanja poslao je priopćenje u kojem objašnjava stvarnu situaciju u hrvatskom obrazovanju.

Sajam stipendija 2015. - naslovna

Sajam stipendija u Rijeci i Zagrebu

Predstavljanje Agencije za mobilnost i programe Europske unije na Sajmu stipendija

Agencija će svoje programe i aktivnosti predstaviti na Sajmu stipendija i visokog obrazovanja koji će se održati 13. listopada 2015. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu te 15. listopada 2015. na Sveučilištu u Rijeci.

Missouri tim

Kuda ide novac studenata?

Američka sveučilišta više troše na sport nego na obrazovanje

Studenti u Americi više plaćaju za sportski odsjek na fakultetu nego za svoje obrazovanje. Video nam pojašnjava koliko se zapravo troši, a koliko zarađuje u studentskom sportu.

SAD

Natječaj

Studirajte na američkom sveučilištu DePauw uz Vera stipendiju

U tijeku je natječaj za prijavu za dobivanje Vera stipendije koja pokriva trošak pohađanja američkog sveučilišta DePauw.

SAD

Sajam visokog obrazovanja

EducationUSA: Američki koledži i sveučilišta predstavljaju se hrvatskim učenicima i studentima

Kako bi učenici, studenti i njihovi roditelji na jednom mjestu dobili sve potrebne informaije o uvjetima za upis na američka sveučilišta, o odabiru adekvatnog studentskog programa i mogućnostima stipendiranja, na novom EducationUSA sajmu predstavit će se 15 američkih obrazovnih institucija.