Sveučilište u Zagrebu

Raspisan natječaj za razmjenu u Kinu, Južnu Koreju i Rusiju

Studentska razmjena

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je natječaj za razmjenu na sveučilišta u Kini, Južnoj Koreji i Rusiji. Svi zainteresirani koji žele zimski semestar akademske godine 2016/2017. provesti u jednoj od ove tri države moraju se prijaviti na natječaj do 1. travnja.

Sveučilište u Zagrebu objavilo je natječaje u okviru bilateralne međusveučilišne razmjene u zimskom semestru 2016/2017. na sveučilišta u Južnoj Koreji, Rusiji i Kini. Rok za prijavu na bilo koji od ova tri sveučilišta je do 1. travnja

Za razmjenu na sveučilište Hanyang University u Južnoj Koreji potrebno je imati najmanje dva odslušana semestra s vrlo dobrim uspjehom te znanjem engleskog jezika. Mjesečna potpora iznosi 3 tisuće kuna, a za putne troškove Sveučilište u Zagrebu pomaže s 5 tisuća kuna.

Tijekom boravka na ovom studiju studenti su dužni zadržati status redovnog studenta na Sveučilištu u Zagrebu. Dokumentacija koja je potrebna za prijavu je životopis u europass formatu, opis studijskih planova za prijavljeno sveučilište, preporuke dvaju profesora matičnog fakulteta na engleskom, prijepis ocjena, potvrda o upisanoj akademskoj godini 2015/2016. te potvrda o znanju engleskog jezika. Sve ostale uvjete natječaja za ovo sveučilište pogledajte u ovom dokumentu.

Ako se odlučite za odlazak na razmjenu na Sveučilište Sankt Petersbug u Rusiji, morate biti redovni studenti preddiplomskog ili diplomskog studija s dobrim uspjehom te znanjem ruskog jezika, koje dokazujete odgovarajućom potvrdom. Rusko sveučilište oslobađa studente od plaćanja školarine, a Sveučilište u Zagrebu dodjeljuje mjesečnu potporu od 3 tisuće kuna.

Dokumentacija za prijavu na ovo sveučilište skoro je jednaka kao i za Južnu Koreju, samo što ovdje morate donijeti i molbu na hrvatskom jeziku te životopis na hrvatskom i ruskom jeziku, međunarodni certifikat te potvrdu o znanju ruskog jezika, a ne engleskog. Detaljnije uvjete natječaja pogledajte ovdje

Na City University of Hong Kong mogu se prijaviti studenti preddiplomskog studija s najmanje dva odslušana semestra, s dobrim uspjehom te znanjem engleskog jezika. Kao i u slučaju Hanyang Universityja, Sveučilište u Zagrebu pokriva putne troškove s 5 tisuća kuna te daje mjesečnu potporu od 3 tisuće kuna.

Za prijavu na natječaj potrebna vam je molba na hrvatskom jeziku, životopis na engleskom jeziku u europass formatu, potvrda o znanju engleskog jezika (TOEFL ispit), prijepis ocjena, preporuke profesora, potvrda o upisanoj tekućoj akademskoj godini te opis studijskih planova na željenom sveučilištu. Sve uvjete natječaja možete pronaći na ovoj poveznici

 

Komentari na članak

Vezani članci

Nadezhda Tolokonnikova

Događaji koji nas vraćaju u prošlost

Nestala zatvorena članica Pussy Riota

Nadezhda Tolokonnikova stavljena je na vlak za Chelyabinsk, grad u planinama Urala, 21. listopada nakon što je odlučeno da ju se prebaci iz zatvora u Mordoviji, gradu nekih 450 kilometara istočno od Moskve. Posljednji ju je put vido jedan putnik iz vlaka 24. listopada, kada je vlak stigao na stanicu u Chelyabinsk.

Prirok, Svjetski savez mladih Hrvatska

Svjetski savez mladih Hrvatska

Druga sezona Priroka: otvorene prijave za mlade pisce

Radionice i susreti namjenjene su mladim piscima. Prijaviti se možete do 28. listopada, a sudjelovanje je besplatno. Nakon provedenih radionica, sudionici imaju priliku za daljnju suradnju u vidu zajedničkih radionica i promocija.

Udruga studenata kroatistike "Idiom"

Udruga studenata kroatistike „Idiom"

U tijeku su prijave za međunarodnu studentsku konferenciju „Pogledi na književne i jezične teme"

Međunarodna konferencija za studente preddiplomskih, diplomskih studija te doktorande održat će se 16. i 17. listopada na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci.

ivana Maletić

Otvorene prijave za edukaciju

Naučite kako pripremiti i provesti projekte financirane iz EU fondova

Polaznici koji budu prisutni na više od 20 sati dobit će potvrdu o sudjelovanju potpisanu od strane zastupnice Maletić i za njih će biti organiziran posjet Europskom parlamentu u Bruxellesu, a najuspješniji polaznik dobit će mogućnost stažiranja mjesec dana u Europskom parlamentu u Bruxellesu u Uredu zastupnice Ivane Maletić.

Euro U17

Zagreb i Rijeka

Volontirajte na U17 Europskom nogometnom prvenstvu u Hrvatskoj

Jedino se mogu prijaviti punoljetne osobe s osiguranim smještajem u jednom od gradova domaćina (Zagreb, Rijeka, Kostrena, Varaždin, Velika Gorica, Sesvete, Lučko ili Zaprešić).