Sveučilište u Zagrebu

Raspisan natječaj za razmjenu u Kinu, Južnu Koreju i Rusiju

Studentska razmjena

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je natječaj za razmjenu na sveučilišta u Kini, Južnoj Koreji i Rusiji. Svi zainteresirani koji žele zimski semestar akademske godine 2016/2017. provesti u jednoj od ove tri države moraju se prijaviti na natječaj do 1. travnja.

Sveučilište u Zagrebu objavilo je natječaje u okviru bilateralne međusveučilišne razmjene u zimskom semestru 2016/2017. na sveučilišta u Južnoj Koreji, Rusiji i Kini. Rok za prijavu na bilo koji od ova tri sveučilišta je do 1. travnja

Za razmjenu na sveučilište Hanyang University u Južnoj Koreji potrebno je imati najmanje dva odslušana semestra s vrlo dobrim uspjehom te znanjem engleskog jezika. Mjesečna potpora iznosi 3 tisuće kuna, a za putne troškove Sveučilište u Zagrebu pomaže s 5 tisuća kuna.

Tijekom boravka na ovom studiju studenti su dužni zadržati status redovnog studenta na Sveučilištu u Zagrebu. Dokumentacija koja je potrebna za prijavu je životopis u europass formatu, opis studijskih planova za prijavljeno sveučilište, preporuke dvaju profesora matičnog fakulteta na engleskom, prijepis ocjena, potvrda o upisanoj akademskoj godini 2015/2016. te potvrda o znanju engleskog jezika. Sve ostale uvjete natječaja za ovo sveučilište pogledajte u ovom dokumentu.

Ako se odlučite za odlazak na razmjenu na Sveučilište Sankt Petersbug u Rusiji, morate biti redovni studenti preddiplomskog ili diplomskog studija s dobrim uspjehom te znanjem ruskog jezika, koje dokazujete odgovarajućom potvrdom. Rusko sveučilište oslobađa studente od plaćanja školarine, a Sveučilište u Zagrebu dodjeljuje mjesečnu potporu od 3 tisuće kuna.

Dokumentacija za prijavu na ovo sveučilište skoro je jednaka kao i za Južnu Koreju, samo što ovdje morate donijeti i molbu na hrvatskom jeziku te životopis na hrvatskom i ruskom jeziku, međunarodni certifikat te potvrdu o znanju ruskog jezika, a ne engleskog. Detaljnije uvjete natječaja pogledajte ovdje

Na City University of Hong Kong mogu se prijaviti studenti preddiplomskog studija s najmanje dva odslušana semestra, s dobrim uspjehom te znanjem engleskog jezika. Kao i u slučaju Hanyang Universityja, Sveučilište u Zagrebu pokriva putne troškove s 5 tisuća kuna te daje mjesečnu potporu od 3 tisuće kuna.

Za prijavu na natječaj potrebna vam je molba na hrvatskom jeziku, životopis na engleskom jeziku u europass formatu, potvrda o znanju engleskog jezika (TOEFL ispit), prijepis ocjena, preporuke profesora, potvrda o upisanoj tekućoj akademskoj godini te opis studijskih planova na željenom sveučilištu. Sve uvjete natječaja možete pronaći na ovoj poveznici

 

Komentari na članak

Vezani članci

Prijava za posao

Administracija

Sve što je potrebno za prvu prijavu na Zavod za zapošljavanje

Kako bismo vam pomogli u administrativnim zavrzlamama koje su vas dočekale nakon završenog fakulteta, donosimo vam upute o prijavi na Zavod za zapošljavanje.

Stipendija Japan

Dodjela stipendija za studij u Japanu

Poslušajte bivše japanske stipendiste i prijavite se za studij u Zemlji Izlazećeg Sunca

Na natječaj se zainteresirani mogu prijaviti do 8. lipnja, a 25. svibnja održat će se predavanja bivših stipendista i studenata japanskih sveučilišta u dvorani Matice hrvatske.

Regrutacija

Prijavi se, popuni svoj životopis i sudjeluj u brojnim projektima!

AIESEC regrutira nove članove

Želiš li raditi i organizirati zanimljive projekte, steći nova poznanstva, poboljšati znanje stranih jezika te razviti svoje potencijale? Želiš li otkriti lidera u sebi i naučiti raditi u timu? Vrijeme je da se prijaviš u AIESEC!

FERSEC

Sigurnost na internetu

Budući inženjeri organiziraju radionicu o računalnoj sigurnosti

FERSEC Challenge je radionica na temu računalne sigurnosti koja će se održati krajem ožujka u organizaciji studentske udruge EESTEC.

Erasmus+ logo

Nova studija Europske unije

Erasmus+ istraživanje: Razmjena studenata potiče zapošljivost i radnu mobilnost

Nova studija o utjecaju programa razmjene studenata Europske unije Erasmus pokazuje da diplomirani studenti s međunarodnim iskustvom puno bolje prolaze na tržištu rada.