LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Crno-bijeli svijet na filmski način

Radionica crno-bijelog filma u Studentskom centru

U sklopu radionice polaznici će učiti o osnovama tehnike animacije s Bolex kamerom te istraživati mogućnosti filmske kemije u kreiranju specijalnih efekata na filmu.

U sklopu radionice polaznici će učiti o osnovama tehnike animacije s Bolex kamerom te istraživati mogućnosti filmske kemije u kreiranju specijalnih efekata na filmu.

Udruga 25 FPS u suradnji s filmskim laboratorijem Klubvizija SC od 3. do 5. prosinca u Studentskom centru organizira radionicu crno-bijelog 16 mm filma za napredne polaznike.

Polaznici će u sklopu radionice učiti o osnovama tehnike animacije s Bolex kamerom te istraživati mogućnosti filmske kemije u kreiranju specijalnih efekata na filmu. Prolazit će se kroz metode manipulacije cjelokupnim procesom rada na filmu - od snimanja i animiranja do razvijanja. Poseban naglasak stavljen je na kemijske procese koji utječu na standardni proces razvijanja filma i proizvodnju zanimljivih eksperimentalnih efekata.

Jedini uvjet za polaznike je poznavanje osnova rada na 16 mm filmu jer se na radionici radi isključivo s crno-bijelim 16 mm preobratnim filmom. Radionicu će voditi iskusni filmaš, Edwin Mingard. Mingard je autor kratkih igranih i dokumentarnih filmova, a u svojemu radu često se koristi animiranim, nelinearnim i eksperimentalnim filmskim tehnikama. Najčešće tematizira problematiku odnosa društva i tehnologije te zajednice i njihovih veza.  Mingard je član londonskog filmskog laboratorija no.w.here koji je  osnovan 2004. kao neprofitna organizacija i umjetnička platforma koja kombinira filmsku produkciju i kritički dijalog o suvremenom filmskom stvaralaštvu. No.w.here je mjesto produkcije umjetničkih radova, raznovrsnih radionica, predavanja i diskusija. Pripremaju se i umjetnički programi koji uključuju performanse, projekcije, rezidencije, publikacije i izložbe. Također, laboratorij surađuje sa značajnim muzejima, kao i s malim lokalnim inicijativama.

Umjetnici i filmski autori potiču se na samostalan rad te produkciju filmskih radova uz minimalne troškove. Svi zainteresirani mogu se upoznati s radom filmskih laboratorija vođenih na visokom profesionalnom nivou i savladati znanja i vještine u radu s filmskim materijalom, tehnikama kopiranja, metodama manipulacije slikom i filmskom kemijom te snimanje i montažu na filmu kroz specijalizirane radionice.

Za detaljnije informacije o sudjelovanju na ovoj zanimljivoj radionici možete se javiti na e-mail Klubvizije SC – sc.klubvizija@gmail.com

FOTO: PINTEREST