LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Istraživanje AZVO-a

Računarstvo na TVZ-u najpoželjniji je program ICT obrazovanja u Hrvatskoj

Na 80 upisnih mjesta na studiju Računarstva u ljetnom upisnom roku 2016. godine prijavilo se 229 kandidata kojima je to bio prvi izbor studija – što je gotovo tri puta više od slobodnih mjesta na studiju i daleko najveći pokazatelj interesa u usporedbi s ostalim ICT studijima.

Na 80 upisnih mjesta na studiju Računarstva u ljetnom upisnom roku 2016. godine prijavilo se 229 kandidata kojima je to bio prvi izbor studija – što je gotovo tri puta više od slobodnih mjesta na studiju i daleko najveći pokazatelj interesa u usporedbi s ostalim ICT studijima.

Tehničko veleučilište u Zagrebu (TVZ) održalo je 29. studenoga promociju svojih studenata, nakon čega je uslijedila Svečana sjednica veleučilišta koja je okupila brojne uzvanike: izaslanika Predsjednika vlade Republike Hrvatske, ministra graditeljstva i prostornog uređenja – Lovru Kuščevića, savjetnika iz Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport – Slavka Borca, rektora Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Damira Borasa te uvažene predstavnike akademske zajednice iz Zagreba, Zadra, Varaždina i Maribora. Sjednici su prisustvovali i predstavnici TVZ-a: dekanica, prof. dr. sc. Slavica Ćosović Bajić, prodekani, pročelnici te članovi Upravnog vijeća Veleučilišta.

TVZ bilježi značajnu suradnju s tvrtkom mStart koja među čijim su zaposlenicimabrojni studenti TVZ-a. Tomislav Jukić, član Uprave za razvoj poslovanja tvrtke mStart dodijelio je priznanje studentima TVZ-a: Denisu Gladu, Matku Horvatu i Ivanu Šoštarku za osvojeno drugo mjesto i vrijednu nagradu na natječaju Inovacijom do poslovne prilike.

 – Rezultat natječaja demonstrirao je izvrsnu suradnju koju imamo s Tehničkim veleučilištem u Zagrebu. Osim što su studenti TVZ-a osvojili drugo mjesto na natječaju, također su i dva člana nagrađenog tima dobili svoj prvi posao u mStartu te tako postali vrijedni članovi naše kompanije. Radujemo se novom natječaju i suradnji u nadolazećoj godini te bih se ovom prilikom htio zahvaliti svim studentima, profesorima i njihovim kolegama na predanom radu. – rekao je Jukić prilikom dodjele priznanja.

Foto: M.Bajić

Na 80 upisnih mjesta na studiju Računarstva u ljetnom upisnom roku 2016. godine prijavilo se 229 kandidata kojima je to bio prvi izbor studija – što je gotovo tri puta više od slobodnih mjesta na studiju i daleko najveći pokazatelj interesa u usporedbi s ostalim ICT studijima.

– Upravo smo promovirali 162 studenta na dodiplomskom i 116 na diplomskom studiju informatike i računarstva te smo tako za tržište osposobili nove ICT stručnjake, iako je većina njih pronašla posao još tijekom studija. Današnja promocija je uistinu posebna i mislim da svi na veleučilištu možemo biti ponosni na uspjehe i priznanja koja nam stižu sa svih strana. Naime, prema nedavnom istraživanju Agencije za znanost i visoko obrazovanje, naš se studij Računarstva pokazao najpoželjnijim programom ICT obrazovanja u čitavoj Hrvatskoj – zbog čega se želim zahvaliti i čestitati svima vama koji ste svojim vrijednim radom doveli naše veleučilište na prvo mjesto koje ono i zaslužuje. – istakula je tom prilikom dekanica Ćosović Bajić.

FOTO: M.BAJIĆ