Volonterska praksa

Priključi se organizaciji OTI i stekni vrijedno iskustvo

Grad Arad

Želite se društveno angažirati, steći nova životna iskustva i boraviti u stranoj zemlji? Nije vam mrsko raditi i družiti se s djecom i mladima, a usto ste i kreativnog duha? Onda vam ovaj volonterski projekt pruža idealnu priliku za ostvarenje tih želja.

Organizacija OTI iz grada Arada u Rumunjskoj traži volontere za projekt Europske volonterske službe (European Voluntary Service) koja djeluje u sklopu programa Erasmus+ i omogućuje mladima volontiranje u stranim državama na raznovrsnim projektima u trajanju od dva do najviše 12 mjeseci.

Glavni je cilj održavanja ovog projekta razvoj kritičkog mišljenja te znanja i sposobnosti kod djece i mladih koji su uključeni u rad Centra za djecu u Aradu. Odabrani bi volonteri kroz kreativne i dinamične aktivnosti i radionice sudjelovali u osmišljavanju i provođenju brojnih iskustvenih i neformalnih aktivnosti namijenjenih dječjem uzrastu. Surađujući s članovima rumunjske organizacije OTI, volonteri bi se bavili planiranjem i održavanjem triju vrsta aktivnosti: javnih događaja, društvenih igara te događaja za prikupljanje donacija. 

Na poziv se mogu odazvati svi mladi u dobi od 18 do 30 godina, a krajnji je rok za prijavu 22. 10. 2017. Volonterska praksa trajat će od 5. 1. do 30. 6. 2018. Prije samog početka, i to u studenom 2017. godine, odabrani su volonteri pozvani na dvodnevno okupljanje u Aradu radi upoznavanja s voditeljima programa, ciljevima i planovima projekta. Svi bi zainteresirani kandidati trebali što prije poslati životopis i motivacijsko pismo na engleskom jeziku na udrugapariter@gmail.com s naslovom „EVS OTI Rumunjska“. 

Ako se pronalazite u opisu i sigurni ste da biste se izvrsno snašli u radu s djecom, detaljnije informacije o samom projektu, kao i o mogućnostima smještaja, prijevoza i ostalim relevantnim pitanja, svakako potražite ovdje.

Komentari na članak

Vezani članci

Međunarodni dan studenata

Na današnji dan

Kako se u Hrvatskoj obilježava Međunarodni dan studenata

Danas mladi širom svijeta slave različitost, toleranciju, ravnopravnost, multikulturalizam i međusobnu suradnju. Slave li hrvatski studenti svoj dan?

Studentski.hr

Oglas za volonterski posao: Administrator

Studentski.hr traži pojačanje!

Oduvijek ste htjeli biti dio našeg super kul portala, ali niste znali kako se priključiti? Sada imate priliku (života)!

Markov trg 2

Program ''Volontiram u Hrvatskom saboru''

Prijavi se za volontiranje u Hrvatskom saboru!

U proteklih nekoliko godina je preko 250 studenata sudjelovalo u programu, a to im se računalo kao vrijedna referenca u životopisu.

Hip-hop Entrepreneurship 2

Poduzetništvo i multimedija

Europski hip-hop poduzetnici na razmjeni znanja i dobre prakse u Zagrebu

Projekt „Hip-hop Entrepreneurship 2“ okuplja mlade koji se bave područjem plesa, glazbe i multimedije. Među sudionicima varira razina iskustva – od pojedinaca koji imaju svoje firme do sudionika koji su na početku realizacije vlastitih ideja – što ovaj miks čini veoma zanimljivim.

Nada

Hrvatsko Nadzemlje Split

O nadi vjernika i svjetovnoj nadi progovara Hrvatsko Nadzemlje na novom susretu mladih

Tema susreta mladih grada Splita je „Nada“ i posvećena je Susretu hrvatske katoličke mladeži (SHKM) koji će se krajem travnja ove godine održati u Vukovaru.