Časopis Tehnos

Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku pokreće studentski časopis

Pisanje

Novost je to što će čitatelji imati valjane i stručne informacije o zdravoj prehrani s obzirom na to da su internetske stranice prepune krivih informacija.

Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku odlučio je ponovno, nakon skoro čitavog desetljeća, oživjeti studentski časopis Tehnos.   

Ideja vraćanja studentskog časopisa nastala je u želji da pozitivne stvari koje se odvijaju na fakultetu, ali i u samome Osijeku, ostanu zabilježene. Svakodnevna okruženost mnoštvom novih informacija, znanstvenih otkrića, projekata, aktivnosti i događanja iziskuju pisani oblik i zaslužuju proći zamijećeno.

Središnja tematika časopisa bit će aktivnosti koje se provode na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek kao i znanstveno-stručni projekti studenata i profesora. Prehrambeno tehnološki fakultet Osijek organizira radionice Noć znanosti, Škola kemije, a sudjeluje na događanjima kao što su Tehnologijada, Festival znanosti, Smotra sveučilišta i slično. Također, bit će tu priča o zanimljivim predavanjima, radionicama, nagradama, stručnim putovanjima. 

Budući da se danas mnogo govori o zdravoj i nezdravoj hrani, razmatraju ideju da profesori i studenti koji se bave nutricionizmom imaju svoj poseban kutak gdje će iznijeti aktualnosti i savjete iz svijeta prehrane. Novost je to što će čitatelji imati valjane i stručne informacije o zdravoj prehrani s obzirom na to da su internetske stranice prepune krivih informacija.

Prodekanica Jokić rekla nam je da ju je pozitivno iznenadio odaziv studenata da sudjeluju u stvaranju časopisa. Puno ih dijeli ljubav prema pisanju, kemiji i mikrobiologiji hrane i inženjerstvu koji su naizgled nespojivi pojmovi. Rekla nam je da vjeruje u studente i da je sigurna da će dati sve od sebe da časopis bude nešto na što će se ponositi, pun pozitivnih događanja i ideja.

Časopis će, za početak, izlaziti jednom godišnje u tiskanomonline obliku. Prvenstveno će biti album uspomena generacija Prehrambeno tehnološkog fakulteta, ali će u njemu svi uzrasti moći pronaći nešto za sebe.

Komentari na članak

Vezani članci

Rolling Stone Hrvatska

Nakon nepune dvije godine izlaženja

Ugasilo se hrvatsko izdanje Rolling Stonea

Razlog gubitka licence preveliki su troškovi koje tvrtka S3 Mediji – u vlasništvu Tonija Moškova, ujedno i glavnog urednika časopisa – više nije mogla pokriti.

Borna Biljan, FOTO: Privatna arhiva

Osijek četvrtkom

„Skoro su padali u nesvijest kada sam odlučio ostati u Osijeku na Medicini, iako sam upao u Zagreb"

Borna Biljan dvadesetšestogodišnji je doktor medicine koji se trenutno specijalizira u području pedijatrije u Osijeku. Odradio je bilateralne prakse u Turskoj, Japanu i Španjolskoj te je stažirao godinu dana u zagrebačkoj Kliničkoj bolnici „Sveti duh". Sudjelovao je na raznim kongresima i samostalno održavao predavanja. Unatoč trendu iseljavanja u Slavoniji, Borna se u budućnosti vidi u Osijeku gdje želi raditi i zasnovati obitelj.

Vatromet

Gdje dočekati Novu godinu?

Osječka novogodišnja ponuda

Ukoliko ćete Novu godinu dočekati u Osijeku, a još niste smislili kamo ići, donosimo vam kratku listu organiziranih dočeka u srcu Slavonije koji su prihvatljivi ispraznom studentskom džepu.

EFOS

Simpozij „Kreativna riznica“

INTERVJU: Osijek na nekoliko dana postaje središte kulturne i kreativne industrije

U Osijeku će se od 22. do 25. travnja održati simpozij „Kreativna riznica“. Otvoren je za sve zainteresirane građane, a tema je razvoj kulturnih i kreativnih industrija u Osijeku.

Adventski štand

U iščekivanju Božića

FOTO: I slavonski su gradovi bogati adventskim programima

S klizaljkama u jednoj i kuhanim vinom u drugoj ruci mnogi će građani posjetiti božićne sajmove u svojim slavonskim gradovima, uživati u besplatnim koncertima i pripremiti se za nadolazeće blagdane. U Slavonskom Brodu i Osijeku zabave neće sigurno nedostajati jer je sve pomno organizirano!