Časopis Tehnos

Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku pokreće studentski časopis

Pisanje

Novost je to što će čitatelji imati valjane i stručne informacije o zdravoj prehrani s obzirom na to da su internetske stranice prepune krivih informacija.

Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku odlučio je ponovno, nakon skoro čitavog desetljeća, oživjeti studentski časopis Tehnos.   

Ideja vraćanja studentskog časopisa nastala je u želji da pozitivne stvari koje se odvijaju na fakultetu, ali i u samome Osijeku, ostanu zabilježene. Svakodnevna okruženost mnoštvom novih informacija, znanstvenih otkrića, projekata, aktivnosti i događanja iziskuju pisani oblik i zaslužuju proći zamijećeno.

Središnja tematika časopisa bit će aktivnosti koje se provode na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek kao i znanstveno-stručni projekti studenata i profesora. Prehrambeno tehnološki fakultet Osijek organizira radionice Noć znanosti, Škola kemije, a sudjeluje na događanjima kao što su Tehnologijada, Festival znanosti, Smotra sveučilišta i slično. Također, bit će tu priča o zanimljivim predavanjima, radionicama, nagradama, stručnim putovanjima. 

Budući da se danas mnogo govori o zdravoj i nezdravoj hrani, razmatraju ideju da profesori i studenti koji se bave nutricionizmom imaju svoj poseban kutak gdje će iznijeti aktualnosti i savjete iz svijeta prehrane. Novost je to što će čitatelji imati valjane i stručne informacije o zdravoj prehrani s obzirom na to da su internetske stranice prepune krivih informacija.

Prodekanica Jokić rekla nam je da ju je pozitivno iznenadio odaziv studenata da sudjeluju u stvaranju časopisa. Puno ih dijeli ljubav prema pisanju, kemiji i mikrobiologiji hrane i inženjerstvu koji su naizgled nespojivi pojmovi. Rekla nam je da vjeruje u studente i da je sigurna da će dati sve od sebe da časopis bude nešto na što će se ponositi, pun pozitivnih događanja i ideja.

Časopis će, za početak, izlaziti jednom godišnje u tiskanomonline obliku. Prvenstveno će biti album uspomena generacija Prehrambeno tehnološkog fakulteta, ali će u njemu svi uzrasti moći pronaći nešto za sebe.

Komentari na članak

Vezani članci

Ivan Majić Naslovna

Smart Caffe

Ivan Kristijan Majić studentima prezentirao koliko je truda potrebno za organiziranje adventskih događanja

Kao i svakom velikom vizionaru i kreativcu, bilo mu je nezamislivo da se prije svega nekoliko godina u Zagrebu Advent svodio na par štandova – i to je bilo sve. Kada je došao u Osijek sa svojom idejom o ovoj zimskoj manifestaciji u kojoj uživaju sve generacije, nisu ga shvaćali ozbiljno.

Borna Biljan, FOTO: Privatna arhiva

Osijek četvrtkom

„Skoro su padali u nesvijest kada sam odlučio ostati u Osijeku na Medicini, iako sam upao u Zagreb"

Borna Biljan dvadesetšestogodišnji je doktor medicine koji se trenutno specijalizira u području pedijatrije u Osijeku. Odradio je bilateralne prakse u Turskoj, Japanu i Španjolskoj te je stažirao godinu dana u zagrebačkoj Kliničkoj bolnici „Sveti duh". Sudjelovao je na raznim kongresima i samostalno održavao predavanja. Unatoč trendu iseljavanja u Slavoniji, Borna se u budućnosti vidi u Osijeku gdje želi raditi i zasnovati obitelj.

Balašević

Dorđe Balašević u rujnu priprema novi spektakl

Balašević u Osijeku

Đorđe Balašević u rujnu nastupa u Osijeku. Detalje o ulaznicama i organiziranom prijevozu iz Zagreba potražite na linku!

CodeCamp - OSC

Osijek Software City

U rujnu nastavak radionica CodeCAMP

Osječka udruga It tvrtki „Osijek Software City“ u rujnu nastavlja s održavanjem radionica u sklopu projekt CodeCAMP. Predavanja i radionice iz područja su dizajna i razvoja softverskih proizvoda te sistema administracije, a prvo jesensko predavanje održat će se 12. rujna.

Sveučilište J.J. Strossmayera Osijek

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

Osječko Sveučilište raspisuje natječaj za stipendije

Osječko Sveučilište stipendirat će čak 207 studenata. Detalji na linku.