LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Časopis Tehnos

Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku pokreće studentski časopis

Novost je to što će čitatelji imati valjane i stručne informacije o zdravoj prehrani s obzirom na to da su internetske stranice prepune krivih informacija.

Novost je to što će čitatelji imati valjane i stručne informacije o zdravoj prehrani s obzirom na to da su internetske stranice prepune krivih informacija.

Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku odlučio je ponovno, nakon skoro čitavog desetljeća, oživjeti studentski časopis Tehnos.   

Ideja vraćanja studentskog časopisa nastala je u želji da pozitivne stvari koje se odvijaju na fakultetu, ali i u samome Osijeku, ostanu zabilježene. Svakodnevna okruženost mnoštvom novih informacija, znanstvenih otkrića, projekata, aktivnosti i događanja iziskuju pisani oblik i zaslužuju proći zamijećeno.

Središnja tematika časopisa bit će aktivnosti koje se provode na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek kao i znanstveno-stručni projekti studenata i profesora. Prehrambeno tehnološki fakultet Osijek organizira radionice Noć znanosti, Škola kemije, a sudjeluje na događanjima kao što su Tehnologijada, Festival znanosti, Smotra sveučilišta i slično. Također, bit će tu priča o zanimljivim predavanjima, radionicama, nagradama, stručnim putovanjima. 

Budući da se danas mnogo govori o zdravoj i nezdravoj hrani, razmatraju ideju da profesori i studenti koji se bave nutricionizmom imaju svoj poseban kutak gdje će iznijeti aktualnosti i savjete iz svijeta prehrane. Novost je to što će čitatelji imati valjane i stručne informacije o zdravoj prehrani s obzirom na to da su internetske stranice prepune krivih informacija.

Prodekanica Jokić rekla nam je da ju je pozitivno iznenadio odaziv studenata da sudjeluju u stvaranju časopisa. Puno ih dijeli ljubav prema pisanju, kemiji i mikrobiologiji hrane i inženjerstvu koji su naizgled nespojivi pojmovi. Rekla nam je da vjeruje u studente i da je sigurna da će dati sve od sebe da časopis bude nešto na što će se ponositi, pun pozitivnih događanja i ideja.

Časopis će, za početak, izlaziti jednom godišnje u tiskanomonline obliku. Prvenstveno će biti album uspomena generacija Prehrambeno tehnološkog fakulteta, ali će u njemu svi uzrasti moći pronaći nešto za sebe.