Časopis Tehnos

Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku pokreće studentski časopis

Pisanje

Novost je to što će čitatelji imati valjane i stručne informacije o zdravoj prehrani s obzirom na to da su internetske stranice prepune krivih informacija.

Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku odlučio je ponovno, nakon skoro čitavog desetljeća, oživjeti studentski časopis Tehnos.   

Ideja vraćanja studentskog časopisa nastala je u želji da pozitivne stvari koje se odvijaju na fakultetu, ali i u samome Osijeku, ostanu zabilježene. Svakodnevna okruženost mnoštvom novih informacija, znanstvenih otkrića, projekata, aktivnosti i događanja iziskuju pisani oblik i zaslužuju proći zamijećeno.

Središnja tematika časopisa bit će aktivnosti koje se provode na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek kao i znanstveno-stručni projekti studenata i profesora. Prehrambeno tehnološki fakultet Osijek organizira radionice Noć znanosti, Škola kemije, a sudjeluje na događanjima kao što su Tehnologijada, Festival znanosti, Smotra sveučilišta i slično. Također, bit će tu priča o zanimljivim predavanjima, radionicama, nagradama, stručnim putovanjima. 

Budući da se danas mnogo govori o zdravoj i nezdravoj hrani, razmatraju ideju da profesori i studenti koji se bave nutricionizmom imaju svoj poseban kutak gdje će iznijeti aktualnosti i savjete iz svijeta prehrane. Novost je to što će čitatelji imati valjane i stručne informacije o zdravoj prehrani s obzirom na to da su internetske stranice prepune krivih informacija.

Prodekanica Jokić rekla nam je da ju je pozitivno iznenadio odaziv studenata da sudjeluju u stvaranju časopisa. Puno ih dijeli ljubav prema pisanju, kemiji i mikrobiologiji hrane i inženjerstvu koji su naizgled nespojivi pojmovi. Rekla nam je da vjeruje u studente i da je sigurna da će dati sve od sebe da časopis bude nešto na što će se ponositi, pun pozitivnih događanja i ideja.

Časopis će, za početak, izlaziti jednom godišnje u tiskanomonline obliku. Prvenstveno će biti album uspomena generacija Prehrambeno tehnološkog fakulteta, ali će u njemu svi uzrasti moći pronaći nešto za sebe.

Komentari na članak

Vezani članci

Park u jesen

Međunarodna kulturna raznolikost

KultAkt sa studentskim udrugama priprema piknik u Drven parku

S ciljem osvještavanja građana o prisutnosti raznolikosti unutar lokalne zajednice, KultAkt u suradnji s udrugama AIESEC Osijek, ESN Osijek i IAESTE Osijek organizira piknik.

MZOS logo

Uvjeti natječaja i potrebna dokumentacija

Objavljeni natječaji za smještaj u studentske domove u Osijeku i Zagrebu

Objavljeni su natječaji za dobivanje mjesta u studentskim domovima u Osijeku i Zagrebu te za dobivanje subvencija za smještaj kod privatnog stanodavca. Prijave su otvorene do 24. srpnja za osječke studente, a za zagrebačke do 31. srpnja 2015.

Savjet mladih Grada Osijeka

Održana sjednica Savjeta mladih Grada Osijeka

Potaknuta veća suradnja osječkih udruga i organizacija

Savjet mladih Grada Osijeka ugostio je na sjednici predstavnike udruga i organizacija koje djeluju na području Grada Osijeka te raspravio o aktivnostima koje planiraju provesti po planu i programu do kraja ove godine.

Osijek

Predavanje na FERIT-u

Osnivačica Bamboo Laba studentima predstavlja iskustvo koje čini razliku

Put uspjeha mlade i ambiciozne Ive dokaz je da mladi u Osijeku mogu uspjeti, sve dok se usmjere na ono što vole i u tome budu uporni.

Advent u Osijeku

Advent u srcu Slavonije

Osijek će ponovno zablistati u božićnom ruhu

Advent u Osijeku ove se godine vraća još raskošniji. Treću godinu zaredom u srcu Slavonije oživljava se duh Božića uz mnoštvo popratnog sadržaja za sve posjetitelje.