Izbori za zagrebačkog Studentskog pravobranitelja

Pred Barbarom Šimić novi mandat i još jedna godina borbe za studentska prava

Barbara Šimić, pravobraniteljica

Studentica četvrte godine Pravnog fakulteta drugu će godinu zaredom obnašati funkciju Studentske pravobraniteljice Sveučilišta u Zagrebu. Otkrila nam je što ju je motiviralo na ponovnu kandidaturu te kakve planove ima za nadolazeći period.

Ovog je utorka, 27. veljače, održana 4. sjednica Skupštine SZZG-a, a u njezinu su sklopu održani izbori za Studentskog pravobranitelja Sveučilišta u Zagrebu. Skupština je odgovorni zadatak ponovno povjerila Barbari Šimić s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Ova studentica četvrte godine opravdala je ukazano povjerenje u proteklom mandatu, ali i tijekom obje godine aktivnog bavljenja studentskim predstavništvom te je odgovorno obnašala danu joj funkciju. Otkrila nam je što ju je motiviralo da se po drugi put kandidira:

– Motivacija za ponovnu kandidaturu bila je zapravo čista želja da dam od sebe još koliko mogu ovom Sveučilištu za vrijeme svojega studentskog statusa i pomognem kolegama studentima. Kroz ove dvije godine aktivnog bavljenja studentskim predstavništvom stekla sam mnogo iskustva i znanja, a započela sam i neke veće i značajnije slučajeve na pojedinim sastavnicama pa bih se voljela njima u potpunosti posvetiti i uspješno ih završiti. Budući da se prema Statutu mandat može ponoviti samo jednom, ovo je zasigurno moja posljednja godina. –

Zadatak je studentskih pravobranitelja rješavati slučajeve kršenja studentskih prava na sveučilištu, no Barbara je svoj prvi mandat obilježila značajnim angažmanom koji nadilazi okvire rješavanja pojedinačnih problema. Prepuna dvorana Stabla znanja na predavanju Upoznaj svoja prava, brošura o studentskim pravima i pristupačnost – tek su neke od asocijacija na njen dosadašnji rad.

Progovorila je i o planovima za nadolazeći period:

– Uz tekuće poslove koji se svode na rješavanje dobivenih slučajeva studenata planiram predavanja Upoznaj svoja prava održavati na svakoj sastavnici Sveučilišta u Zagrebu koja će se javiti za suradnju. Time bi studenti mogli čuti više o pravima koja im pripadaju, ali ne samo o pravima koja su usko vezana uz njihovo studiranje na fakultetu već i pravima na prehranu, smještaj i rad preko Student servisa. Ovog puta ja dolazim studentima na njihove fakultete pa se nadam da će se studenti odazvati u velikom broju. –

Zatim je dodala:

– Novi mandat zapravo još više planiram posvetiti studentima u smislu maksimalne dostupnosti i pristupačnosti studentima, informirajući ih o pravima i rješavajući nastale probleme. Također, kroz suradnju sa studentskim sveučilišnim zborom i studentskim zborovima sastavnice voljela bih pokrenuti rješavanje pojedinih pitanja koja su se ustalila dugotrajnom praksom u radu Sveučilišta, a vidim da nisu pogodna za studente. –

Upitali smo ju je li uvidjela kakve propuste u svome prvom mandatu:

– Što se tiče propusta i kritika, morate pitati ostale studente. Ali ja se vodim onom da uvijek može bolje pa evo, zato i jesam u novom mandatu. – istaknula je.

Sve svoje pritužbe koje se odnose na vaša studentska prava u narednih godinu dana možete slati Barbari Šimić, a ona će o njima za vas raspravljati s nadležnim tijelima Sveučilišta, kao što je to i dosad bio slučaj.

Komentari na članak

Vezani članci

Sveučilište - natpis

Stvaranje viška kadrova na tržištu

Sveučilište u Zagrebu razmišlja o ukidanju jesenskih upisnih rokova

Sveučilište u Zagrebu počelo je ozbiljno razmatrati ukidanje jesenskog upisnog roka prilikom prijava na fakultet. Razlog tome je, među ostalim, kritika Vlade na sadašnje stanje nezaposlenosti.

Od deset sveučilišta, zagrebačko najuspješnije na judo natjecanju

UniSport Hrvatska

Zagrebačko sveučilište najbolje u judu

- Veseli nas da je ove godine nastupio veći broj natjecatelja nego prošle godine te da se povećala kvaliteta samog natjecanja. Ove je godine studentsko prvenstvo bilo i jedan od kriterija za odlazak na Europske sveučilišne sportske igre i to je bio jedan od motiva da na ovom prvenstvu nastupe naši najbolji judaši. Tako smo i ove godine uživali u nastupima osvajača svjetskih i europskih medalja i članova nacionalnih selekcija. – izjavio je Ivan Segedi, tehnički organizator natjecanja.

Sveučilište u Splitu

Program postakademskog zapošljavanja i stjecanja upravljačkih sposobnosti

Sveučilište u Splitu i Zagrebu pripremaju studente za poduzetnički iskorak

Prvi modul programa započinje već 13. srpnja, a izvodit će se u prostorima Sveučilišne knjižnice u Splitu.

Studentski zbor Sveučilišta u Splitu

Izbori za Studentski zbor Sveučilišta u Splitu

Prvi neslužbeni rezultati izbora za Studentski zbor

Donosimo vam prve neslužbene rezultate izbora, a sve prigovore na tijek i rezultate izbornog postupka možete podnijeti Povjerenstvu za prigovore.

Početna

„Mladi u medijima: izazovi i perspektive”

Održana konferencija o mladima i medijima

Primarni cilj konferencije bilo je predstavljanje istraživanja koje je obuhvatilo 11 zemalja jugoistočne Europe i ispitalo stajalište mladih o važnosti medija, kao i kako se mladi prikazuju u tim medijima.