Sveučilište u Zagrebu

Pravobraniteljica izdala brošuru o pravima zagrebačkih studenata

Brošura o studentskim pravima, ZG

Sveučilište u Zagrebu prvi put ima brošuru o studentskim pravima koja je korisna svakom studentu, neovisno o sastavnici na kojoj on studira.

Kako bi se ostvarili najviši standardi studentske zaštite, prioritetno je upoznavanje svakog pojedinog studenta s pravima koja mu pripadaju, a o kojima vrlo često ne zna dovoljno niti zna kako i gdje pronaći potrebne relevantne informacije.

U ulozi studentske pravobraniteljice, institucije utemeljene Zakonom o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama koja se bavi upravo zaštitom studentskih prava, Barbara Šimić je izdala brošuru o studentskim pravima. Uredila ju je u suradnji sa Sandrom Gašparom, predsjednikom Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu na odlasku, dok je za njen dizajn zaslužna Tajana Barac.

Nastala je s ciljem što veće informiranosti studenata o pravima koja im pripadaju tijekom studentskog života. Ovo je prvi put da Sveučilište u Zagrebu ima brošuru o studentskim pravima koja je na korist svakom studentu, neovisno o sastavnici na kojoj on studira.

Po objavi brošure, pravobraniteljica je najavila i predavanje pod nazivom Upoznaj svoja prava. Više informacija očekuje nas uskoro.

Komentari na članak

Vezani članci

Sveučilište u Zagrebu

Upozorenje studentske pravobraniteljice

Došao kraj nezakonitom naplaćivanju dokumenata na sastavnicama Sveučilišta u Zagrebu?

Sveučilište u Zagrebu poduprijelo je zahtjeve studentske pravobraniteljice Barbare Šimić i svim je sastavnicama upućeno upozorenje da što prije ukinu nezakonitu naplatu dokumenata.

Menza na Cvjetnom

Sanacija prostora

Slastičarnica SD „Cvjetno naselje” zatvorena do daljnjeg

Domski odbor SD „Cvjetno naselje” objavio je da će, zbog tehničkih problema i curenja vode, slastičarnica do daljnjega biti zatvorena. Ako se stanari zažele kolača, mogu ih potražiti u menzi.

Informativni ponedjeljak: udruge

„Informiranje – pravo mladih”

Udruge mladih i za mlade predstavile se na trećem „Informativnom ponedjeljku”

Pročitajte kako je bilo na „Informativnom ponedjeljku” na kojem su se predstavile udruge mladih i za mlade te se pridružite sljedećem koji će se održati krajem ožujka.

3

Inicijativa za smanjenje stanarine u studentskom domu

Studenti u Londonu preuzeli stvari u svoje ruke

Više od 150 studenata UCL-a riskira da budu izbačeni iz studentskog doma. Pokrenuli su inicijativu kojom žele ukazati na financijski problem zbog kojeg će sve manje ljudi moći studirati

Studentica FESB

Pravilnik o studiranju na Sveučilištu u Zagrebu

Proces ostvarivanja prava na zamrzavanje godine i povratak studiju

Student mirovanjem studentske godine gubi sva ostala studentska prava, ali ih i vrlo lako može vratiti. Evo kako!