Projekt „Informiranje – pravo mladih”

Poziv udrugama na predstavljanje pozitivnih strana volontiranja i uspješnoga zaposlenja

Udruge

„Informativni ponedjeljci” održavaju se jednom mjesečno, a u svibnju se bave temom volontiranja koje pomaže mladima da pronađu željeni posao. SIK poziva udruge da vlastitim primjerom i iskustvima predstave mladima pozitivne i uspješne strane volontiranja koje vode do profesionalnog uspjeha i zaposlenja.

Druga je polovina svibnja, što znači da se bliži još jedan Informativni ponedjeljak udruge Studentski informativni kutak, a održat će se u prostorijama udruge 22. svibnja u 17 sati. Ovaj je put tema interaktivnoga predavanja Volontiranje – put prema željenom poslu.

Udruga Studentski informativni kutak, čiji je najveći projekt portal Studentski.hr, ima dugogodišnje iskustvo u radu s volonterima koji su na portalu stjecali praksu i brojna korisna znanja. Također, mnogobrojni volonteri udruga mladih i za mlade ubrzo nakon završenog fakulteta pronađu posao upravo zahvaljujući znanjima i vještinama koje su stjecali u udrugama. Stoga je ovaj Informativni ponedjeljak idealna prilika za sve udruge da svoja iskustva, postignuća i primjere uspješnoga zaposlenja svojih volontera predstave studentima i mladima. Događaj pruža priliku predstavljanja načina, edukacija, suradnja i volontiranja kojima mladi u udrugama stječu iskustva koja im pomažu u razvijanju profesionalne karijere te, naravno, i pri zaposlenju.

SIK ovim putem poziva sve udruge da se prijave za sudjelovanje na poveznici.

Članak je nastao u sklopu projekta Informiranje – pravo mladih koji se provodi uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Komentari na članak

Vezani članci

Volontiranje

Prilika za volontiranje

Otvorene prijave za volontiranje na Dimensions i Outlook festivalima

Volonteri će u zamjenu dobiti festivalsku ulaznicu, besplatno kampiranje te hranu nakon kraja svake smjene. Svakoga dana dobit će dnevnu ulaznicu te nakon svih odrađenih smjena festivalsku.

Sveučilište Sjever

U suradnji s europskim visokoobrazovnim institucijama

Sveučilište Sjever provodi projekt za kvalitetnije visoko obrazovanje

Glavni cilj i zadaća projekta postizanje je kvalitete procesa obrazovanja razvojem i primjenom QM & CQAF modela prilagođenog za visokoobrazovne institucije, odnosno partnere u projektu, i za transfer modela na ostale visokoobrazovne institucije u zemljama partnerima.

ZKLS

Hvalevrijedan projekt ZKLS-a

Zagrebački klub livanjskih studenata pokreće fond za stipendije

Ideja je nastala tijekom neformalnih druženja u studentskim sobama, gdje su uvidjeli kako mnogi studenti moraju uz redovito studiranje raditi neki posao da bi ''pokrpali'' svoj mjesečni budžet.

Studenti i volontiranje

Klub mladih KLOOZ

Edukativna radionica „Biti volonter”

Radionice će uključiti individualni i timski rad volontera koji će kroz različite vježbe saznati sve važne informacije o volontiranju.

https://pixabay.com/en/doctor-medical-medicine-health-563428/

Skup u palači Narodnog doma

Predstavljanje triju inovativnih projekata zagrebačkog Medicinskog fakulteta

Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, kao stožerna ustanova biomedicinske znanosti, od samih je početaka svoga djelovanja kroz generacije istaknutih djelatnika prepoznao inovativnost kao stup napretka. Stoga se, u godini obilježavanja njegove 100. obljetnice djelovanja, tribina posvećuje predstavljanju njegova tri projekta.