LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Žene u inženjerstvu

Poziv na predavanje: „Prepoznavanje i prevencija mobbinga u radnom okruženju”

Na predavanju ćete saznati sve o mobbingu, obliku psihološkog zlostavljanja na radnom mjestu.

Na predavanju ćete saznati sve o mobbingu, obliku psihološkog zlostavljanja na radnom mjestu.

Studenti, ali i svi zainteresirani dobrodošli su na predavanju Prepoznavanje i prevencija mobbinga u radnom okruženju,  kojee organiziraju Odjel za menadžment u tehnologiji i inženjerstvu i Interesna skupina Žene u inženjerstvu Hrvatske sekcije IEEE.

Predavanje će održati doc. dr. sc. Marko Horvat, Zavod za primijenjeno računarstvo, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Sveučilište u Zagrebu, u ponedjeljak, 15. siječnja 2024. godine, s početkom u 16:15 u dvorani D-272 Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Unska 3, stoji na stranici FER-a.
 


VEZANO: Unatoč optuži za devet slučajeva spolnog zlostavljanja, nastavnik će se braniti sa slobode



Predavanje će se održati na hrvatskom jeziku, a predviđeno trajanje s raspravom je oko 60 minuta. Praćenje predavanja bit će moguće i na platformi Microsoft Teams, korištenjem ove poveznice.
 

Psihološko zlostavljanje na radnom mjestu


Glavna tema predavanja je mobbing – oblik psihološkog zlostavljanja na radnom mjestu, koji je važan problem osobito za mlade stručnjake na početku svojih karijera. 
 

„Mobbing uključuje strategije poput verbalnog zlostavljanja, društvene izolacije i obmanjivanja, koje stvaraju negativno radno okruženje i mogu imati dugotrajne negativne posljedice na zdravlje žrtve. Mobbing je složen problem i može poprimiti različite oblike, poput vertikalnog, horizontalnog, inverznog i grupnog mobbinga. – stoji na stranici FER-a.


Kod mobbinga je važno da žrtve prepoznaju obrasce zlostavljanja i reagiraju na odgovarajući način. Pridružite se predavanju i saznajte kako pravilno reagirati, komunicirati neželjene događaje i pronaći odgovarajuću pomoć. 
FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA