LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Geografski odsjek poziva studente na Dan otvorenih vrata

PMF otvara svoja vrata budućim studentima

Na Danu otvorenih vrata geografije saznajte kako studij doživljaju diplomirani geografi i oni koji će to tek postati, a saznajte i koji su to poslovi gdje se geografi zapošljavaju.

Na Danu otvorenih vrata geografije saznajte kako studij doživljaju diplomirani geografi i oni koji će to tek postati, a saznajte i koji su to poslovi gdje se geografi zapošljavaju.

U petak 04.04.2014. od 16 do 20 sati održat će se Dan otvorenih vrata Geografskog odsjeka za sve osnovnoškolce, srednjoškolce, druge zaljubljenike u geografiju te buduće studente geografije. Geografski odsjek zagrebačkog Prirodoslovno-matematičkog fakulteta poziva sve zainteresirane na niz predavanja, radionica i rasprava o radu geografa i geografskoj struci. Svi zainteresirani imat će priliku dobiti informacije u vezi znanstvenih, istraživačkih i nastavnih aktivnosti na Odsjeku, a odgovore na pitanja ponudit će nastavnici i studenti.

Povijest zagrebačkog Prirodoslovno-matematičkog fakulteta počinje daleke 1876. godine kada su održana prva predavanja prirodoslovnih i matematičkih sadržaja na Sveučilištu u Zagrebu. Sedam godina kasnije utemeljena je Katedra za geografiju, najstarija geografska katedra u ovom dijelu Europe, a tada i počinju predavanja iz geografije, postupno i uspon geografske znanstvene grane. Do današnjih dana geografija se razvila u studij istraživačkog i nastavnog smjera, s daljnjim specijalizacijama od kojih se, uz nastavničke smjerove, ističu i prostorno planiranje, turizam i baština, fizička geografija i GIS.

Program Dana otvorenih vrata

Program Dana otvorenih vrata provodit će se u predavaonicama i računalnoj učionici Geografskog odsjeka na drugom katu Marulićevog trga 19, s početkom u 16:00 h i predviđenim završetkom u 20:00h. Na organiziranim predavanjima profesori će se dotaknuti suvremenih geografskih tema i dilema te zanimljivih putopisa, dok će studenti predstaviti projekte koje su provodili tijekom studiranja i time omogućiti zainteresiranima bolje upoznavanje s preddiplomskim i diplomskim usmjerenjima na Geografskom odsjeku. U programu je i predstavljanje olimpijaca Geografskog odsjeka sa Svjetske geografske olimpijade te predstavljanje rada Kluba studenata geografije kroz prezentaciju terenskih i drugih istraživanja Kluba. Nezaobilazne geografske karte i vještine snalaženja u prostoru predstavit će se u suvremenijim tonovima GIS radionice: zainteresirani će imati prilike koristiti suvremeni geografski informacijski sustav, samostalno kreirati geografske karte i dobiti uvid u kartografske vještine geografa. U zasebnoj predavaonici na Marulićevom trgu 19 starije generacije geografa iznosit će vlastita iskustva rada u struci svim zainteresiranim posjetiocima.

Na jednostavan, pristupačan i inovativan način, uz jednostavne i zanimljive prezentacije, radionice i razgovore, posjetitelji će imati prilike iskusiti studij geografije kako ga doživljaju diplomirani geografi i oni koji će to tek postati, kao i saznati koji su to poslovi gdje se geografi zapošljavaju. Stoga svi su i više nego dobrodošli u otkrivanju zašto Prirodoslovno-matematički fakultet i Geografski odsjek nose titulu vodećih prirodoznanstvenih centara u Hrvatskoj. Vidimo se na Marulu!

Geografski odsjek na PMF-u
 
 
 
FOTO: GEOGRAFSKI ODSJEK PMF-A