LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
pogodnosti za studente

Ovaj grad će napokon dobiti Studentski dom! Studenti će moći useliti već iduće akademske godine

„Naš grad konačno u pravom smislu riječi postaje studentski grad!“, najavio je gradonačelnik Hrebak.

„Naš grad konačno u pravom smislu riječi postaje studentski grad!“, najavio je gradonačelnik Hrebak.

Grad Bjelovar planira novi projekt kojim će olakšati život svojim studentima. Prijavljen je projekt obnove zgrade u Nazorovoj ulici u vrijednosti od 5,3 milijuna eura na Nacionalni plan oporavka i otpornosti. Nakon obnove ova zgrada trebala bi postati studentski dom za bjelovarske studente, piše Klikni.hr.

U lipnju 2023. godine završena je konstrukcijska obnova zgrade za koju je iz Fonda solidarnosti Europske unije izdvojeno 1,75 milijuna eura.
 

Veleučilište u Bjelovaru koje broji 800 studenata, dobit će moderni studentski dom s novom menzom koju studenti do sada nisu imali i 35 soba sa 66 kreveta. Sve potrebne dozvole su ishođene, očekujemo da će projekt biti odobren kroz nekoliko mjeseci te da ćemo na proljeće krenuti s gradnjom. Naš grad konačno u pravom smislu riječi postaje studentski grad”, objavio je gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak na osobnom Facebook profilu.



U novi studentski dom moći će useliti 63 studenata, a glavna menza moći će primiti 110 osoba. Bar dio studenata, oni koji uspiju ostvariti pravo na smještaj u novom studentskom domu, neće više morati plaćati visoke cijene najma stanova u Bjelovaru.

Također, jedina organizirana prehrana za bjelovarske studente nalazi se u prostorima Veleučilišta 1,5 kilometara od centra grada. Novi studentski dom u centru omogućit će studentima da imaju sve što im je potrebno na jednom mjestu.

Najavljuje se da će studentski dom u Bjelovaru u funkciji biti već sljedeće akademske godine.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA