Moot Court Croatia

Otvorene su prijave za najveće natjecanje studenata prava u Hrvatskoj

moot court 2017 zlatni uteg

Moot Court Croatia natjecanje je u obliku simuliranog suđenja nastalo po uzoru na "moot court" natjecanja koja su iznimno popularna među studentima prava diljem svijeta.

Otvorene su prijave za natjecanje Moot Court Croatia. Prijave počinju 9. siječnja i traju do 25. siječnja 2017. godine, dok će se svečano otvorenje natjecanja održati 13. siječnja u 18 sati u auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu. Natjecanje organizira Udruga eStudent.

Moot Court Croatia natjecanje je u obliku simuliranog suđenja koje se održava već petu godinu zaredom. Ove godine, s katedre za međunarodno privatno pravo Pravnog fakulteta u Zagrebu, donosimo vam slučaj trgovačko-pravne prirode. Detalje slučaja možete pogledati na poveznici.

Na natjecanje se mogu prijaviti studenti treće i viših godina pravnih fakulteta u Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu. Sudjelovanjem na natjecanju dobivate iskustvo u timskom radu, u analizi slučajeva i istraživanju raznih baza podataka, ali i šansu da se upoznate i umrežite s budućim poslodavcima.

Nagrađivat će se natjecatelji u tri kategorije. Pobjednici natjecanja dobivaju priliku sudjelovati u Dubrovnik Summer School, kao i trotjednu ljetnu praksu u jednom od partnerskih odvjetničkih ureda. Ekipi koja osvoji drugo mjesto omogućena je 40-satna Osnovna obuka za izmiritelje u Hrvatskoj udruzi za mirenje (HUM). Za najbolji podnesak cijelu će ekipu nagraditi Narodne Novine setom knjiga pravne tematike, a najbolji govornik će od Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža dobiti Pravni leksikon. Također, u skladu s pravilnicima pojedinih fakulteta, mogu se osvojiti i ECTS bodovi.

– Moot Court Croatia odlična je prilika za stjecanje dodatnih znanja i vještina primjenjivih u kasnijem profesionalnom životu. Iskustvo i prijateljstvo stečeno za vrijeme trajanja natjecanja u konačnici je najveća vrijednost koju natjecatelji mogu ponijeti sa sobom – Dino Gliha, član pobjedničkog tima 2016.

Moot Court Croatia natjecanje je u obliku simuliranog suđenja nastalo po uzoru na moot court natjecanja koja su iznimno popularna među studentima prava diljem svijeta. Predstavljaju izvrsnu priliku da studenti steknu vrijedna iskustva istraživanja slučaja, pisanja podnesaka i sudjelovanja u raspravama pred sudom. Uz to, veliku vrijednost natjecanja čini intenzivna uključenost profesora, asistenata, sudaca, odvjetnika te nekih od najboljih odvjetničkih ureda u Republici Hrvatskoj, koji su ujedno i partneri samoga natjecanja. S obzirom na to, sudjelovanjem na Moot Court Croatia studenti imaju priliku povezati se sa studentima prava i pravnim stručnjacima iz cijele Hrvatske.

Komentari na članak

Vezani članci

naslovna

STUDENTSKI POSLOVI

Što učiniti kada ne dobijete posao koji ste htjeli – savjeti

Svaki se čovjek barem jednom u životu suočio s time da nije dobio posao koji je htio i da nije znao kako se nositi sa situacijom u kojoj se našao. Brojni ljude odluče odustati i ne pokušavaju se prijavljivati za druge poslove određeni period. No važno je znati da se iz svake situacije nešto može naučiti i da negativan odgovor koji ste dobili sada možda i nije tako loš.

ideja

Grad Bjelovar

Za najbolju projektnu ideju nude se vrijedne nagrade

Prijavite se na natječaj za najbolju projektnu ideju pod nazivom „Bjelovar Startup 2018.“ u organizaciji grada Bjelovara i osvojite 100 000 kuna. Prijave traju do 1. travnja.

Sveučilišna košarka SAD

Najatraktivnije amatersko natjecanje

Sjaj i bijeda March Madnessa, najvećeg sveučilišnog košarkaškog natjecanja

March Madness je najveće sveučilišno košarkaško natjecanje na svijetu. No, iza sjaja reflektora krije se tamna strana spektakla.

Mršavljenje, jabuka

Sveučilište u Rijeci

Popularizacija zdrave prehrane na studentskom kongresu u Rijeci

Cilj je kongresa popularizirati zdravu prehranu te ukazati na neprilike koje nastaju kad je ona nepravilna. Pozvani su svi studenti koji žele predstavljati svoj rad te tematike, ali i oni koji žele znati više ili samo podržati projekt.

Udruga S4S

Regrutacija članova

Svoj stav lakše ćeš iskazati uz S4S

– Pomogli smo velikom broju ljudi da steknu odličnu praksu te da se zaposle zahvaljujući volontiranju, zašto i ti ne bi bio jedan od njih?! – poručuju članovi udruge S4S.