LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Umjetnička akademija Sveučilišta u Splitu

Otvorene su prijave za četverodnevni događaj: „Homo aquatikus / Interakcije 2023”

Muzej likovnih umjetnosti u suradnji s Umjetničkom akademijom organizira besplatna predavanja, rasprave, izložbu i radionice u sklopu ovogodišnjih Interakcija.

Muzej likovnih umjetnosti u suradnji s Umjetničkom akademijom organizira besplatna predavanja, rasprave, izložbu i radionice u sklopu ovogodišnjih Interakcija.

Ovogodišnje Interakcije, Homo aquatikus, u duhu su globalne klime i drugih povezanih kriza, kao i tehnološke, gospodarske i političke budućnosti u lokalnom kontekstu Jadrana i Mediterana. U sklopu ovog četverodnevnog događaja održat će se predavanja, rasprave, izložba i radionica za studente magistarskih i poslijediplomskih studija, istraživače i praktičare u nastajanju koji se bave kreativnim praksama u različitim područjima kao što su arhitektura, dizajn, umjetnost, digitalne tehnologije i druge. Uključiti se mogu svi koji smatraju da mogu ostvariti doprinos ovoj temi. 

Polazeći od vanjske perspektive fetišizacije mediteranskog načina života, suočavajući se s budućim izazovima iz perspektive multidisciplinarnosti, baveći se mogućim lokalnim, mikromodelima otpornosti, iz specifične mediteranske perspektive, spekulirajući o „čovjeku s/s mora ,” i stvaranju novih zajednica. – stoji na službenoj stranici.

Interakcije 2023. održat će se na Odsjeku za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu (Hrvatska) u suradnji s Muzejom likovnih umjetnosti, od 11. do 14. listopada 2023. godine. Sudjelovanje na radionici besplatno je, ali su troškovi hrane, smještaja i puta na vlastiti račun. Radionica će se izvoditi na engleskom jeziku, a rezultati će biti prikazani i objavljeni u sklopu predstavljanja Hrvatskog paviljona na Venecijanskom arhitektonskom bijenalu.

Maksimalan broj sudionika je 20, a prijaviti se možete na poveznici do 8. rujna 2023. godine. Za sva pitanja obratite se na e-mail: interakcije@umas.hr.

Događaj će voditi Ivica Mitrović (kustos diskurzivnog programa Hrvatskog paviljona u Veneciji, Umjetnička akademija Sveučilišta u Splitu), Oleg Šuran (Umjetnička akademija Sveučilišta u Splitu), uz Miu Rothand Tončija Čerinu (kustos hrvatske prezentacije na Bijenalu).
FOTO: PIXABAY