„Studenti studentima"

Otkrivene zanimljivosti koje očekuju posjetitelje DA! festivala

DA! festival 2017.

Ususret novom izdanju DA! festivala koji studenti organiziraju za studente, Domagoj Bui, jedan od organizatora, otkrio je koje zanimljivosti očekuju posjetitelje.

Tek nas sati dijele od novog izdanja DA! festivala koji će još jednom prikazati studentske radove kroz izložbe, projekcije fimova, glazbu, market, piknik, ali i predavanja i radionice renomiranih osoba. Naime, od 6. do 8. listopada na nekoliko zagrebačkih lokacija (Kačićeva 26, Frankopanska 12 i Ilica 85) održat će se ovaj događaj koji studenti organiziraju za studente, a čija je ideja isticanje sposobnosti nadarenih studenata umjetničkih i umjetničko-tehničkih studija, otvaranje prostora za interdisciplinarno druženje, učenje novih vještina te podizanje svijesti javnosti, kao i neizostavna zabava. Domagoj Bui, jedan od organizatora, otkrio nam je zanimljivosti vezane uz ovogodišnje izdanje.

Kakve ste nam novitete pripremili za ovogodišnje izdanje? Po čemu se ono razlikuje od prethodnih?

Ove godine sve je malo veće u odnosu na prošle festivale, sudjeluju studenti s više fakulteta i akademija no ikad prije, piknik je veći i zabavniji, izložba ima jako puno radova, dodana je filmska večer, a povećanje se očituje i u broju predavanja i radionica kojih je ove godine čak trinaest. Na kraju, kao šlag na tortu, imamo i specijalnog gosta Vlatka Štampara koji će prirediti poseban show.

S kakvim ste se odazivom studenata do sada susretali, a što ovaj put očekujete?

Odaziv je uvijek bio zadovoljavajući, kako na prijave radova, tako i na sam festival. Ove godine, uzimajući u obzir brojke koje dobivamo iz analitika na internetu, očekujemo još bolji odaziv što je nekako bilo i u planu s obzirom na povećanje događanja, ali nikad se ne zna te se moramo truditi širiti riječ koliko god možemo.

Prijave su zatvorene. Možete li nam reći nešto o pristiglim radovima?

Tako je, ali unatoč tome radovi još pristižu što nas veseli i zadaje glavobolje što se tiče izvedbe. Pristiglo je zaista puno kvalitetnih radova iz svih polja od dizajna i arhitekture do svih umjetnosti i jedva čekamo da ljudi vide izložbu i što studenti imaju za ponuditi. Ono što je zanimljivo jest da su radovi pristigli dodatno iz Trsta i Podgorice što znači da zapravo imamo izložbu radova studenata s 14 fakulteta i akademija iz četiri države.

Zašto studenti ne smiju propustiti DA! festival 2017.?

Studenti, ali i mlađi i stariji, ne smiju propustiti DA! jer ne samo da ima puno toga zanimljivog za vidjeti i čuti, već su to sve studentski radovi koji pokazuju što se može napraviti kad se upregnu moždane vijuge i kreativnost te kako je dobro to naše interdisciplinarno okruženje. Uz to, bit će i mnogo zabavnih događaja od koncerata, hrane i pića do komedije i 3D mappinga na zatvaranju.

Više informacija o događaju, kao i kompletan program, potražite na službenoj internetskoj i Facebook stranici.

Komentari na članak

Vezani članci

MOOvanje- ožujak

Studentska srijeda

Fanovi Harryja Pottera, vrijeme je za „mOOvanje po Ilici"

Srijeda je ponovno najpopularniji dan za izlaske. Ovog tjedna čeka vas prava tematska poslastica, „Harry Potter u Ilici“.

Predavanje

Česte pogreške

Akademsko snalaženje 101: Kako profesoru napisati e-mail?

Kako bismo spriječili buduće probleme koji se javljaju kod pisanja e-mailova profesorima, donosimo vam savjete koji će vam zasigurno pomoći u takvim situacijama.

Vatra u Zadru 2017

Festival u Zadru

Vatra proslavila uspješnih 18 godina na „Taste and Travel-u”

U posebnoj ljetnoj večeri, Vatra je po prvi puta uživo izvela novu pjesmu „Sekvoje” te emotivnom izvedbom sa Zadranima proslavila uspješnih 18 godina postojanja. Uz nezaboravan provod na koncertu, članovi virovitičkog benda nisu skrivali oduševljenje gastro ponudom Festivala.

Bačvice

Vrući kolovoz u Splitu

Split Beach Festival: 500 besplatnih karata za studente

Na predstavljanju će biti najavljena najveća glazbena i umjetnička imena današnjice, a doznajemo da će se tijekom promidžbene faze festivala djeliti 500 besplatnih karata za studente!

Rijeka

Stipendije izvrsnim studentima u Rijeci

Sveučilište u Rijeci objavilo natječaj za dodjelu stipendija za izvrsnost

Ukupno će se dodijeliti 100 stipendija u iznosu od 800 kuna mjesečno za razdoblje od 10 mjeseci. Prijave se zaprimaju zaključno do 12. veljače 2016. godine.