„Studenti studentima"

Otkrivene zanimljivosti koje očekuju posjetitelje DA! festivala

DA! festival 2017.

Ususret novom izdanju DA! festivala koji studenti organiziraju za studente, Domagoj Bui, jedan od organizatora, otkrio je koje zanimljivosti očekuju posjetitelje.

Tek nas sati dijele od novog izdanja DA! festivala koji će još jednom prikazati studentske radove kroz izložbe, projekcije fimova, glazbu, market, piknik, ali i predavanja i radionice renomiranih osoba. Naime, od 6. do 8. listopada na nekoliko zagrebačkih lokacija (Kačićeva 26, Frankopanska 12 i Ilica 85) održat će se ovaj događaj koji studenti organiziraju za studente, a čija je ideja isticanje sposobnosti nadarenih studenata umjetničkih i umjetničko-tehničkih studija, otvaranje prostora za interdisciplinarno druženje, učenje novih vještina te podizanje svijesti javnosti, kao i neizostavna zabava. Domagoj Bui, jedan od organizatora, otkrio nam je zanimljivosti vezane uz ovogodišnje izdanje.

Kakve ste nam novitete pripremili za ovogodišnje izdanje? Po čemu se ono razlikuje od prethodnih?

Ove godine sve je malo veće u odnosu na prošle festivale, sudjeluju studenti s više fakulteta i akademija no ikad prije, piknik je veći i zabavniji, izložba ima jako puno radova, dodana je filmska večer, a povećanje se očituje i u broju predavanja i radionica kojih je ove godine čak trinaest. Na kraju, kao šlag na tortu, imamo i specijalnog gosta Vlatka Štampara koji će prirediti poseban show.

S kakvim ste se odazivom studenata do sada susretali, a što ovaj put očekujete?

Odaziv je uvijek bio zadovoljavajući, kako na prijave radova, tako i na sam festival. Ove godine, uzimajući u obzir brojke koje dobivamo iz analitika na internetu, očekujemo još bolji odaziv što je nekako bilo i u planu s obzirom na povećanje događanja, ali nikad se ne zna te se moramo truditi širiti riječ koliko god možemo.

Prijave su zatvorene. Možete li nam reći nešto o pristiglim radovima?

Tako je, ali unatoč tome radovi još pristižu što nas veseli i zadaje glavobolje što se tiče izvedbe. Pristiglo je zaista puno kvalitetnih radova iz svih polja od dizajna i arhitekture do svih umjetnosti i jedva čekamo da ljudi vide izložbu i što studenti imaju za ponuditi. Ono što je zanimljivo jest da su radovi pristigli dodatno iz Trsta i Podgorice što znači da zapravo imamo izložbu radova studenata s 14 fakulteta i akademija iz četiri države.

Zašto studenti ne smiju propustiti DA! festival 2017.?

Studenti, ali i mlađi i stariji, ne smiju propustiti DA! jer ne samo da ima puno toga zanimljivog za vidjeti i čuti, već su to sve studentski radovi koji pokazuju što se može napraviti kad se upregnu moždane vijuge i kreativnost te kako je dobro to naše interdisciplinarno okruženje. Uz to, bit će i mnogo zabavnih događaja od koncerata, hrane i pića do komedije i 3D mappinga na zatvaranju.

Više informacija o događaju, kao i kompletan program, potražite na službenoj internetskoj i Facebook stranici.

Komentari na članak

Vezani članci

Heartefact naslovna

Fundacija Heartefact

Otvoren natječaj za stvaranje vizualnog identiteta tolerancije

Heartefact je otvorio natječaj za sve kreativce koji se zalažu za toleranciju i otvoreno društvo.

Dobitnici Zlatnog indeksa 2014

eSTUDENT

Dodijeljene nagrade Zlatni indeks 2014 za poduzeća koja pridonose studentskoj zajednici

Ove godine ostvaren rekordan broj prijava te je čak 56 poduzeća bilo u utrci za ovu prestižnu nagradu, što pokazuje kako je nagrada „Zlatni indeks“ sve prepoznatija i cjenjenija u poslovnoj i studentskoj zajednici.

Rolin Humes2

Usuret "Feel So Fine Weekend" festivalu

INTERVJU: "Publika najbolje trza na naše najdulje pjesme"

Prije nadolazećeg festivala u Vrbniku na Krku, popričali smo s Robertom Hudulinom, pjevačem Rolin Humesa. Relativno su svježe ime na sceni, što se ne bi reklo po njihovim dobrim tekstovima, fenomenalnom glazbom koja stoji iza tekstova i zaraznom energijom na koncertima.

Šesti VAFI

Internacionalni festival animiranih filmova djece i mladih Varaždin

Šesti VAFI dio kandidature Varaždina za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine

Projekcije 200 animiranih filmova, tri radionice, predavanja i izložba čine program šestog VAFI-ja najbogatijim do sada.

Regional Case Study

Studentsko natjecanje

Rješavanjem poslovnih slučajeva na Regional Case Studyju do 12 000 kuna

Prijave za Regional Case Study otvorene su do 9. studenog. Natjecatelje očekuju četiri poslovna slučaja i nagradni fond od 12 000 kuna.