„Studenti studentima"

Otkrivene zanimljivosti koje očekuju posjetitelje DA! festivala

DA! festival 2017.

Ususret novom izdanju DA! festivala koji studenti organiziraju za studente, Domagoj Bui, jedan od organizatora, otkrio je koje zanimljivosti očekuju posjetitelje.

Tek nas sati dijele od novog izdanja DA! festivala koji će još jednom prikazati studentske radove kroz izložbe, projekcije fimova, glazbu, market, piknik, ali i predavanja i radionice renomiranih osoba. Naime, od 6. do 8. listopada na nekoliko zagrebačkih lokacija (Kačićeva 26, Frankopanska 12 i Ilica 85) održat će se ovaj događaj koji studenti organiziraju za studente, a čija je ideja isticanje sposobnosti nadarenih studenata umjetničkih i umjetničko-tehničkih studija, otvaranje prostora za interdisciplinarno druženje, učenje novih vještina te podizanje svijesti javnosti, kao i neizostavna zabava. Domagoj Bui, jedan od organizatora, otkrio nam je zanimljivosti vezane uz ovogodišnje izdanje.

Kakve ste nam novitete pripremili za ovogodišnje izdanje? Po čemu se ono razlikuje od prethodnih?

Ove godine sve je malo veće u odnosu na prošle festivale, sudjeluju studenti s više fakulteta i akademija no ikad prije, piknik je veći i zabavniji, izložba ima jako puno radova, dodana je filmska večer, a povećanje se očituje i u broju predavanja i radionica kojih je ove godine čak trinaest. Na kraju, kao šlag na tortu, imamo i specijalnog gosta Vlatka Štampara koji će prirediti poseban show.

S kakvim ste se odazivom studenata do sada susretali, a što ovaj put očekujete?

Odaziv je uvijek bio zadovoljavajući, kako na prijave radova, tako i na sam festival. Ove godine, uzimajući u obzir brojke koje dobivamo iz analitika na internetu, očekujemo još bolji odaziv što je nekako bilo i u planu s obzirom na povećanje događanja, ali nikad se ne zna te se moramo truditi širiti riječ koliko god možemo.

Prijave su zatvorene. Možete li nam reći nešto o pristiglim radovima?

Tako je, ali unatoč tome radovi još pristižu što nas veseli i zadaje glavobolje što se tiče izvedbe. Pristiglo je zaista puno kvalitetnih radova iz svih polja od dizajna i arhitekture do svih umjetnosti i jedva čekamo da ljudi vide izložbu i što studenti imaju za ponuditi. Ono što je zanimljivo jest da su radovi pristigli dodatno iz Trsta i Podgorice što znači da zapravo imamo izložbu radova studenata s 14 fakulteta i akademija iz četiri države.

Zašto studenti ne smiju propustiti DA! festival 2017.?

Studenti, ali i mlađi i stariji, ne smiju propustiti DA! jer ne samo da ima puno toga zanimljivog za vidjeti i čuti, već su to sve studentski radovi koji pokazuju što se može napraviti kad se upregnu moždane vijuge i kreativnost te kako je dobro to naše interdisciplinarno okruženje. Uz to, bit će i mnogo zabavnih događaja od koncerata, hrane i pića do komedije i 3D mappinga na zatvaranju.

Više informacija o događaju, kao i kompletan program, potražite na službenoj internetskoj i Facebook stranici.

Komentari na članak

Vezani članci

Pravni fakultet/Sveučilište

Dar Ženskoga Lions kluba „Zrinjevac“

Studenti Sveučilišta u Zagrebu na dar dobivaju prvu solarnu klupu

Prva solarna klupa u Zagrebu bit će postavljena pred zgradom Rektorata. Osim odmora, solarna klupa omogućava istodobno punjenje četiri mobitela ili tableta, ima hotspot za internet, senzore za kvalitetu zraka, a noću služi i kao javna rasvjeta.

Fakultetska dvorana

Besane noći

Tamo gdje je menza luksuz

Možda ćemo sada svi malo više cijeniti hranu koju imamo ispred sebe i možda više neće biti princezica koje će zbog "enormne gladi" uzeti šesnaest menija, malo ih proprpat', dokrajčit' kolač, a ostalo otpremiti u kantu.

Gričevanje

Posljednja dva dana slijede

Zbogom Gričevanju - poznati zagrebački festival više se neće održavati

Do kraja ovogodišnjeg izdanja festivala ostala su još dva dana. Tako večeras posjetitelje očekuju Them Moose Rush i Plastic Knives, dok će sutra moći uživati u rimama Mikija Solusa. Osječki reper Kandžija s Golim Ženama nastupit će u nedjelju.

Izvor: Pixabay, Laptop

Studentski rad

Iskustva s najučestalijih studentskih poslova

U bespućima studentskih poslova često je teško odlučiti koji je „onaj pravi” za vas. Zato vam donosimo iskustva studenata s poslova za koje imate priliku najčešće vidjeti različite oglase!

SUPEUS Case Study 2015

SUPEUS Case Study 2015

Natjecanje za studente o energetskoj učinkovitosti

Projekt, odnosno natjecanje je koncipirano u tri radionice. Na svakoj radionici najbolji timovi osvajaju vrijedna putovanja, dok tim sa najviše osvojenih bodova na sve tri radionice osvaja i posebnu nagradu.