Suradnja HUP-a i Pravnog fakulteta u Osijeku

Osječkim studentima omogućeno usavršavanje u korporativnom pravu

Sporazum o suradnji HUP-PRAVOS

Hrvatska udruga poslodavaca i Pravni fakultet u Osijeku potpisali su sporazum o suradnji. Njime će studentima biti omogućena praksa u privatnom sektoru, a poslodavcima će koristiti njihovo znanje, rad i snalažljivost.

Ovog je tjedna Pravni fakultet u Osijeku s Hrvatskom udrugom poslodavaca (HUP) potpisao još jedan sporazum o suradnji. Nakon suradnje dviju institucija na projektu Pravnoekonomske klinike, ovaj će sporazum studentima omogućiti odrađivanje prakse u nekoj od tvrtki koje su članice osječkog HUP-a.

Sporazum je u ime HUP-a potpisao Bernard Jakelić, zamjenik glavnog direktora, a kao predstavnik Pravnoga fakulteta dekan dr. sc. Boris Bakota.

– Većina naših studenata svoje je buduće zanimanje vidjela u pravosuđu, a usavršavanjem u korporativnom pravu, u privatnom sektoru, moći će vidjeti nešto potpuno drugo od onoga gdje su ljudi svih ovih godina zamišljali buduće pravnike. – rekao je Bakota.

Na to se nadovezao i zamjenik Jakelić koji je istaknuo kako će ova suradnja pomoći studentima da budu konkurentniji na tržištu rada:

– S obzirom na to da naše visoko obrazovanje ne korespondira s potrebama tržišta rada, ovaj će program studentima završnih godina omogućiti da se sami osvjedoče u to koja se znanja traže i otvoriti prostor da vide kako to uživo funkcionira. Ovo je prilika i za poslodavce i za studente. Promjene koje se događaju u korporativnom sektoru uvjetuju potrebna znanja. Globalno se, ali i u našem okruženju, stvari dramatično mijenjaju, a znanja mladih ljudi, koja će biti potrebna, znatno su drukčija.

Pravni fakultet nije prvi s kojim je HUP ostvario ovakvu vrstu suradnje. Prije dvije godine potpisali su sporazum s Ekonomskim fakultetom u Osijeku. S obzirom na prvu godinu suradnje, u drugoj se godini broj studenata i tvrtki u programu udvostručio.

Komentari na članak

Vezani članci

Sveučilište Sjever

Istaknuta važnost suradnje između znanosti i visokog obrazovanja

Potpisan sporazum o suradnji Sveučilišta Sjever i KBC-a Zagreb

Sporazum omogućuje razmjenu znanja i iskustava, stručnu i akademsku nastavu na studiju sestrinstva, mogućnosti obavljanja stručne prakse na KBC-u u sklopu drugih studijskih programa Sveučilišta i puno više.

Washington Post

Plaćena praksa u SAD-u

Postani pripravnik u Washington Postu!

Najpoznatije i najčitanije vašingtonske novine, The Washington Post, raspisale su natječaj za pripravničke pozicije za ljeto 2016. Praksa traje 12 tjedana, a prijave se primaju do 16. listopada 2015.

SZ Pula

Nova suradnja

Studentski.hr se povezao sa Studentskim zborom Sveučilišta Jurja Dobrile iz Pule

Pratite najnovije informacije sa Sveučilišta iz Pule na portalu Studentski.hr te pratite na Studentskom.hr i sve o novim saveznicima u povezivanju cijele hrvatske akademske zajednice.

Graz

Best of South-East

Pripravnički program za nadarene ekonomiste i pravnike u Grazu - saznaj kako!

Dobro se služite engleskim i njemačkim jezikom te ste vrlo dobar student prava ili ekonomije? Ovo je prilika koju ne smijete propustiti!

pisanje

Studentski projekti

Klub A-302 daje priliku studentima da steknu praksu u prevođenju

Projekti prevođenja, organiziranje studentskih konferencija, izdavanje studentskog časopisa i slični projekti Kluba studenata južne slavistike omogućuju studentima da steknu praksu tijekom svog akademskog obrazovanja.