Suradnja HUP-a i Pravnog fakulteta u Osijeku

Osječkim studentima omogućeno usavršavanje u korporativnom pravu

Sporazum o suradnji HUP-PRAVOS

Hrvatska udruga poslodavaca i Pravni fakultet u Osijeku potpisali su sporazum o suradnji. Njime će studentima biti omogućena praksa u privatnom sektoru, a poslodavcima će koristiti njihovo znanje, rad i snalažljivost.

Ovog je tjedna Pravni fakultet u Osijeku s Hrvatskom udrugom poslodavaca (HUP) potpisao još jedan sporazum o suradnji. Nakon suradnje dviju institucija na projektu Pravnoekonomske klinike, ovaj će sporazum studentima omogućiti odrađivanje prakse u nekoj od tvrtki koje su članice osječkog HUP-a.

Sporazum je u ime HUP-a potpisao Bernard Jakelić, zamjenik glavnog direktora, a kao predstavnik Pravnoga fakulteta dekan dr. sc. Boris Bakota.

– Većina naših studenata svoje je buduće zanimanje vidjela u pravosuđu, a usavršavanjem u korporativnom pravu, u privatnom sektoru, moći će vidjeti nešto potpuno drugo od onoga gdje su ljudi svih ovih godina zamišljali buduće pravnike. – rekao je Bakota.

Na to se nadovezao i zamjenik Jakelić koji je istaknuo kako će ova suradnja pomoći studentima da budu konkurentniji na tržištu rada:

– S obzirom na to da naše visoko obrazovanje ne korespondira s potrebama tržišta rada, ovaj će program studentima završnih godina omogućiti da se sami osvjedoče u to koja se znanja traže i otvoriti prostor da vide kako to uživo funkcionira. Ovo je prilika i za poslodavce i za studente. Promjene koje se događaju u korporativnom sektoru uvjetuju potrebna znanja. Globalno se, ali i u našem okruženju, stvari dramatično mijenjaju, a znanja mladih ljudi, koja će biti potrebna, znatno su drukčija.

Pravni fakultet nije prvi s kojim je HUP ostvario ovakvu vrstu suradnje. Prije dvije godine potpisali su sporazum s Ekonomskim fakultetom u Osijeku. S obzirom na prvu godinu suradnje, u drugoj se godini broj studenata i tvrtki u programu udvostručio.

Komentari na članak

Vezani članci

Job Hunt 2016

Otkrivanje poslovnog svijeta kroz praksu i pripravništvo

Otvorene prijave za "The Job Hunt 2016"

Do kraja veljače su otvorene prijave za "The JOB HUNT 2016" studentima na završnim godinama studija. Projekt će se održati od 7. do 11. ožujka.

Pisanje

Volontiranjem do iskustva

Uspješno se otisni u svijet istraživačkog novinarstva uz dinamičnu praksu

Poslodavci traže iskustvo, a ti znaš samo teoriju koja ti već blijedi u sjećanju? Saznaj kako „pokupiti“ potrebne vještine i usto se dobro zabaviti.

Suradnja

eSTUDENT i Studentski.hr

Dogovorena suradnja između eSTUDENT-a i portala Studentski.hr

Prošloga je tjedna dogovorena suradnja najveće hrvatske studentske udruge i najbrže rastućeg studentskog medija. Suradnja je bazirana na međusobnom prosljeđivanju informacija i objavljivanju sadržaja vezanih uz aktivnosti udruge eSTUDENT.

Studentski.hr novi logo

Baza udruga

Studentski.hr poziva studentske udruge na suradnju

Najveći studentski portal nudi udrugama razne oblike suradnje – od edukacija do medijskih pokroviteljstava.

„Zdravlje za sve“, naslovna

Dobra djela

FOTO: Studenti i djelatnici HKS-a ujedinjeni u humanitarnoj akciji za djevojčice u Beninu

– Suradnja s Dječjim domom u budućnosti prerast će u projekt koji će u sebi objedinjavati duhovnu i pastoralnu, odgojnu i zdravstvenu dimenziju kojim Hrvatsko katoličko sveučilište želi istaknuti jednu od važnih misija. – istaknuo je rektor HKS-a.