LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Izbori na Sveučilištu Libertas

Održani online izbori za Studentski zbor; najviše glasova ostvario Kristijan Nikolić

Od ukupno 296 glasova studenata 22,64% pripalo je Kristijanu Nikoliću sa zamjenikom Dominikom Matkovićem. Iščekuje se poziv rektora na prvu konstituirajuću sjednicu novoizabranog Zbora.

Od ukupno 296 glasova studenata 22,64% pripalo je Kristijanu Nikoliću sa zamjenikom Dominikom Matkovićem. Iščekuje se poziv rektora na prvu konstituirajuću sjednicu novoizabranog Zbora.

U utorak, 27. listopada, od 9 do 15 sati održali su se online izbori za Studentski zbor Sveučilišta Libertas na kojima se 10 kandidata sa svojim zamjenicima natjecalo za 5 mjesta. Glasalo je sveukupno 296 studenata.

Rezultati su objavljeni nakon 2 dana, a pokazali su kako je 22,64% glasova, odnosno njih 67, pripalo Kristijanu Nikoliću sa zamjenikom Dominikom Matkovićem, što ih je svrstalo na prvo mjesto liste. Nakon njih 12,50% glasova osigurali su Hrvoje Bohnec i zamjenik Robert Matijević, s 10,14% u Zbor je ušla i Ines Sewer sa zamjenikom Vjenceslavom Sošićem. Posljednja dva kandidata, 4. i 5. mjesto, koji ulaze u Zbor dijele jednak postotak od 9,80% glasova, a riječ je o Barbari Ikić sa zamjenicom Lorianom Poropat i Josipu Marinkoviću sa zamjenicom Anom Jelavić.

Iščekuje se poziv rektora prof. dr. sc. Duška Pavlovića za prvu konstituirajuću sjednicu Studentskog zbora koja bi se trebala održati u roku od 15 dana od izbora.

Posljednji izbori na Libertasu održani su 2018. godine. Na čelo Zbora zasjeo je tada Vjenceslav Sošić, koji je ove godine izglasan kao zamjenik, s Ines Sewer kao zamjenicom koja je i ovog puta izglasana. Njihov je mandat obilježen organizacijom brucošijade, sudjelovanjem pojedinih članova u Volonterskom kutku, inicijativi za jedan dodatan kolegij po želji na diplomskom studiju, organizaciji studentskog putovanja koje je zbog okolnosti uvjetovanih pandemijom otkazano te najuspješnijim projektom – Studentske novine.

No, taj saziv pratile su i pojedine kontroverze poput uplate akontacije za studentsko putovanje na privatan račun osobe iz Zbora ili pak manjak transparentnosti po pitanju sastava članova te dostupnosti informacija (javno objavljivanje statuta, pravilnika, izvještaja rada itd.), ali i po pitanju radnji u samom predstavničkom tijelu. Novi saziv, stoga, ima priliku ostvariti afirmaciju u obliku istinske zaštite i promicanja studentskih interesa, utjecati na poboljšanje korespondencije na relaciji studenti – uprava te samim time na poboljšanje nastavnih procesa, studentskog standarda i općeg studentskog života na zadovoljstvo svih studenata Sveučilišta Libertas.

FOTO: PIXABAY