LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Rijeci

Održana prva TEDx konferencija u Rijeci

Tema konferencije bila je „ACT - Many people dream, only few act” pa su i govornici prenosili svoja iskustva o tome kako se motivirati i svoju ideju pretvoriti u stvarnost.

Tema konferencije bila je „ACT - Many people dream, only few act” pa su i govornici prenosili svoja iskustva o tome kako se motivirati i svoju ideju pretvoriti u stvarnost.

U Art kinu Croatia održan je prvi TEDx University of Rijeka događaj. Preko dvjesto sudionika tako je slušalo govore mladog riječkog poduzetnika Andrije Čolaka, startup mentora Andreya Shtylenka, inovatora Ivana Gavrana, profesora Nenada Robana s Akademije primjenjenih umjetnosti u Rijeci, znanstvenika i profesora Miroslava Vrankića i zagrebačkog studenta medicine i volontera Tina Kneževića.

Uz same govore, bila su prikazana i dva TED Talks govora te su glumci Kulturnog centra Kalvarija izveli skeč naziva Edgar Falkonbridge lessons i ustvrdili da nova hrvatska valuta treba biti burek. Tema konferencije bila je ACT - Many people dream, only few act pa su i govornici prenosili svoja iskustva o tome kako se motivirati i svoju ideju pretvoriti u stvarnost. Rektor Sveučilišta u Rijeci, Pero Lučin, na otvorenju je istaknuo da upravo ovakvi događaji pokazuju koliko su studenti sposobni napraviti kad imaju motivaciju i podršku.

Podršku studentskim projektima daje i Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci kroz natječaj za financiranje studentskih programa, a u organizaciji TEDx događaja bio je partner i generalni sponzor. Nositelj licence Branimir Tadić zadovoljan je uspjehom:

– Otkad sam se preselio u Rijeku razmišljao sam o tome da ovaj grad treba dobiti svoj TEDx. Nakon godinu dana planiranja uz odličnu grupu ljudi uspjeli smo to ostvariti. Još postoje početničke greške, no najveći je korak napravljen. Baš kao što kaže tema događaja, umjesto sanjanja pokrenuli smo se i, nadam se, započeli novu tradiciju. – rekao je Tadić