LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Suradnja sa studentima

Održan trening Europske studenske unije na riječkom sveučilištu

Studenti su mogli saznati nešto više o načinu na koji Sveučilište u Rijeci provodi osiguranje kvalitete, kroz predavanje prof. dr. sc. Marte Žuvić.

Studenti su mogli saznati nešto više o načinu na koji Sveučilište u Rijeci provodi osiguranje kvalitete, kroz predavanje prof. dr. sc. Marte Žuvić.

Trening Europske studentske unije održao se na Sveučilištu u Rijeci, od 18. do 21. listopada 2023. Trening je organizirao Upravljački odbor grupe studentskih eksperata u osiguravanju kvalitete, koji djeluje pod Europskom studentskom unijom (ESU).

Otvorenje treninga obilježilo je sudjelovanje Loredane Maravić iz Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, prof. dr. sc. Snježane Prijić Samaržija, rektorica Sveučilišta u Rijeci te Lane Par i Eugena Cara, predsjednice i zamjenika predsjednice Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci, stoji na stranici Sveučilišta.

Maravić je istaknula važnost suradnje sa studentima na nacionalnoj, ali i međunarodnoj razini. Studentima se obratila i rektorica Samardžija, koja je predstavila trenutno stanje društvenog prostora te ulogu modernih sveučilišta u tome. Predstavnici Studentskog zbora prezentirali su nekoliko važnijih inicijativa Zbora te stavili naglasak na projekte koji su dosegli nacionalnu važnost.

 

„Treningu je prisustvovalo ukupno 22 studenata koji djeluju kao eksperti u vanjskim postupcima akreditacije studijskih programa, institucija i nacionalnih agencija. Studenti su imali priliku čuti na koji način Sveučilište u Rijeci provodi osiguranje kvalitete, kroz predavanje prof. dr. sc. Marte Žuvić, prorektorice za studije, studente i osiguranje kvalitete. – stoji na stranici sveučilišta.

 

Studenti su nešto naučili i o samom Gradu Rijeci i njegovoj povijesti, kroz turu turističkim autobusom te turu Guvernerovom palačom. A imali su priliku sudjelovati i na raznim radionicama.

Radionicu o tome kako proaktivno uključiti studente u osiguranje kvalitete, vodila je dr. sc. Vesna Dodiković Jurković te zamjenica ravnateljice Agencije za znanost i visoko obrazovanje Sandra Bezjak.

Održana je i demonstracija vršenja osiguranja kvalitete u internom radu same agencije u Sloveniji – to je vodila Nataša Kramar, iz Nacionalne agencije Republike Slovenije za kvalitetu u visokom obrazovanju.

Studenti su mogli vidjeti i inicijalne rezultate QA-FIT projekta, koje im je prezentirala Anna Gover, direktorica Europskog udruženja za osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju.

FOTO: UNIRI, WEB