LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Panika u studentskom domu drugi tjedan zaredom

Nepoznati muškarac u pijanom stanju ulazio studentima Šare u sobe, drugi sumnjivac stajao pored 3. paviljona

Nedjeljna se večer za stanare Šare, nakon samo tjedan dana od napada na djevojku, opet pretvorila iz uobičajene mirne večeri u večer straha prožetog nelagodom zahvaljujući vidno pijanom čovjeku koji je ulazio studentima u sobe. Sve je postalo još gore kada su studenti uočili da, osim nepozvanog gosta unutar doma, postoji i sumnjivac izvan njega.

Nedjeljna se večer za stanare Šare, nakon samo tjedan dana od napada na djevojku, opet pretvorila iz uobičajene mirne večeri u večer straha prožetog nelagodom zahvaljujući vidno pijanom čovjeku koji je ulazio studentima u sobe. Sve je postalo još gore kada su studenti uočili da, osim nepozvanog gosta unutar doma, postoji i sumnjivac izvan njega.

U kasnim nedjeljnim satima među stanovnicima zagrebačkog Studentskog doma Ante Starčević počela se širiti panika. Naime, u domskoj Facebook grupi osvanula je objava kojom je jedna djevojka upozorila ostale stanare da trećim paviljonom hoda nepoznat čovjek, naizgled u pijanom stanju te da ulazi u sobe u potrazi za jednom djevojkom. Uskoro su joj se u komentarima pridružili i drugi očevici događaja.

Nedjeljna se večer za stanare studentskog doma Šara nakon samo tjedan dana od napada na djevojku u ranim jutarnjim satima opet pretvorila iz uobičajene mirne večeri u večer straha prožetog nelagodom zahvaljujući vidno pijanom čovjeku koji je ulazio studentima u sobe. Kako doznajemo od jedne studentice koja je svjedočila cijelom događaju, sve je započelo oko 20:30 kada se na njezinim vratima začulo slabije kucanje, a potom i otvaranje

– Na vratima je bio stariji, visoki, sijedi čovjek, malo čudnog izgleda (neki opijati). Nismo sigurne što smo čule, veoma nerazgovijetno je pričao, držao je mobitel u ruci te vrećicu. – ispričala nam je studentica kojoj je ušao u sobu.

Svjedokinja ovog nemilog događaja nadalje ističe kako se s cimericom u prvi tren nije snašla te samo kratko odgovorila kako ne poznaje djevojku za koju im se učinilo da je traži, nakon čega je muškarac napustio njihovu sobu i krenuo u daljnji pohod kucanja po sobama.

– Čovjek je zatvorio vrata i otišao kucati na druga vrata. 

Sve je postalo još gore kada su studenti uočili da, osim nepozvanog gosta unutar doma, postoji i sumnjivac izvan njega, iza 3. paviljona.

– Cimerica je nakon par minuta izašla na prozor te ugledala drugog izgledom sličnog čovjeka kako izlazi iz doma s vrećicom u ruci, ali nije se udaljio, nego je zapalio cigaretu i ostao doslovno čučati kraj kontejnera i gledao prema prozorima. – nadodala je studentica na priču ovog nemilog događaja.

Istog čovjeka uočio je još jedan stanovnik doma koji ga je neko vrijeme promatrao, a uspio ga je i uslikati.

– Bio sam u sobi i ležao i čuo sam da netko otvara vrata. Nije mi ništa bilo jasno pa sam ustao i išao provjeriti van, ali nije bilo nikoga. Otišao sam do prozora i vidio nekog lika kako čuči pored drva kod kontejnera i došao sam do prozora te sam ga uslikao jer mi je bilo čudno da netko deset minuta čuči pokraj kontejnera. Skužio je da ga gledam pa se sakrio iza kontejnera i potom pobjegao. – ispričao nam je student koji nam je ustupio fotografiju muškarca.

Sumnjivac pokraj kontejnera, FOTO: Facebook / Studentski dom Ante Starčević

Ovu nelagodnu situaciju okončali su zaštitari koji su uhvatili muškarca koji se kretao po sobama i pozvali policiju
 
Svoje viđenje cjelokupne večernje situacije, ispričala nam je još jedna studentica koja je također uočila ovu dvojicu muškaraca.

– Cimerica i ja smo vidjele dva starija čovjeka koji su nosili kese kako se penju požarnim stepenicama u treći paviljon. Jedan od njih je stajao na pola stepeništa, a drugi se popeo do vrha i probao ući, pokušavao je, ali kada je shvatio da nema šanse jer je zaključano, sišao je.

Događaji koji su se odvijali dvije nedjelje zaredom, unijele su nemir u studentski život stanovnika Šare ostavljajući dojam kako su studentski domovi postali pomalo nesigurno mjesto za život studenata, no nadajmo se kako je ovaj nemili događaj posljednji u nizu ovogodišnjih neugodnih studentskih iskustava.

FOTO: IVAN PERKOV / STUDENTSKI.HR