Uspjeh studenta

Nakon što je u prošlotjednoj emisiji “Milijunaša” došao do 125 000 kuna, student strojarstva na kraju otišao kući s 32 000 kuna

Pavao Banić na Milijunašu

Nakon što je briljirao u prošlotjednoj emisiji “Milijunaša”, nastup studenta strojarstva u ovotjednoj je epizodi trajao nešto kraće.

Kada je u prošlotjednoj epizodi Milijunaša Pavao Banić, student treće godine strojarstva na zagrebačkome FSB-u, briljantnom igrom došao do 125 000 kuna iskoristivši samo jedan džoker, svi smo mislili da će u ovotjednoj doći do milijun kuna. No, život ponekad piše romane, a sastavljači pitanja u Milijunašu ponekad sastavljaju pitanja na koja ne znamo odgovore. 

Tako Pavao Banić nije znao koji se metal nalazi u sastavu vitamina B12. Kad je shvatio da ne zna odgovor, iskoristio je džoker Pitaj publiku, no pitanje je zbunilo i publiku koja je od ponuđenih odgovora izabrala cink. Međutim, točan odgovor bio je kobalt, a Pavao je, umjesto da je došao do 250 000 kn, otišao kući s 32 000 kn. Ipak, iznos od 32 000 kuna visok je iznos koji će, vjerujemo, dobro doći studentskome budžetu. 

Publika, a posebno voditelj Tarik Filipović, srdačno su ispratili dvadesetjednogodišnjega studenta, a njegov odličan nastup i znanje mnogima će ostati u sjećanju jednako kao što će Pavlu, vjerujemo, ostati u sjećanju da se u vitaminu B12 nalazi kobalt.

Komentari na članak

Vezani članci

Florijan Skok

Televizijski kviz

Student uzeo pozamašnu svotu na „Milijunašu”; znate li odgovor na pitanje za 125 000 na kojem je odustao?

Nakon što je iskoristio sva tri raspoloživa džokera te ponudio točan odgovor na pitanje o broju naših Nobelovaca rođenih na području današnje Hrvatske, Florijan Skok otvorio je pitanje za 125 000 kuna i vrlo brzo odustao.

Air de Montcuq

San mnogih ljudi

Student zarađuje od prodaje zraka

Cijelom svijetu ponudio je zrak svog gradića Montcuq. Antoine pakira zrak u limenke od 250 mililitara te ih putem interneta prodaje za 5,5 eura.

Padel

Sportske poslastice

Kvizaško sportsko nadmetanje u Padel.hr centru

U tijeku su prijave za kvizaško natjecanje na području šest sportova. Sudjelovanje je besplatno, a nagrade vrijedne.

Internet

Žensko natjecanje

Njemački telekom s 3000 eura nagrađuje najbolji rad u STEM području

Ako dolazite s fakulteta znanosti, tehnologije, inženjerstva ili matematike, Njemački telekom ima izvrsnu priliku za vas. Prijavite svoj rad do 25. veljače. Osim što se najbolji nagrađuje s 3000 eura, najboljoj će se temi dodijeliti 500 eura.

Eurodesk te vodi u Europu

Natječaj Eurodeska za mlade

Putuj, uči i vrati se kući!

Riješi kviz o Erasmus+ programu i mogućnostima za mlade i osvoji jednu od nagrada u kvizu Putuj, uči i vrati se kući!, koji organizira Eurodesk centar u suradnji s Odjelom za program Mladi na djelu.