Uspjeh studenta

Nakon što je u prošlotjednoj emisiji “Milijunaša” došao do 125 000 kuna, student strojarstva na kraju otišao kući s 32 000 kuna

Pavao Banić na Milijunašu

Nakon što je briljirao u prošlotjednoj emisiji “Milijunaša”, nastup studenta strojarstva u ovotjednoj je epizodi trajao nešto kraće.

Kada je u prošlotjednoj epizodi Milijunaša Pavao Banić, student treće godine strojarstva na zagrebačkome FSB-u, briljantnom igrom došao do 125 000 kuna iskoristivši samo jedan džoker, svi smo mislili da će u ovotjednoj doći do milijun kuna. No, život ponekad piše romane, a sastavljači pitanja u Milijunašu ponekad sastavljaju pitanja na koja ne znamo odgovore. 

Tako Pavao Banić nije znao koji se metal nalazi u sastavu vitamina B12. Kad je shvatio da ne zna odgovor, iskoristio je džoker Pitaj publiku, no pitanje je zbunilo i publiku koja je od ponuđenih odgovora izabrala cink. Međutim, točan odgovor bio je kobalt, a Pavao je, umjesto da je došao do 250 000 kn, otišao kući s 32 000 kn. Ipak, iznos od 32 000 kuna visok je iznos koji će, vjerujemo, dobro doći studentskome budžetu. 

Publika, a posebno voditelj Tarik Filipović, srdačno su ispratili dvadesetjednogodišnjega studenta, a njegov odličan nastup i znanje mnogima će ostati u sjećanju jednako kao što će Pavlu, vjerujemo, ostati u sjećanju da se u vitaminu B12 nalazi kobalt.

Komentari na članak

Vezani članci

Sjeverna Koreja - Pyongyang

Slušanje Eminema sa sjevernokorejskim studentima

Iskustva studenta s razmjene u Sjevernoj Koreji

Ako ste se ikada zapitali kako izgleda studiranje u Pyongyangu, Alessandro Ford podijelio je svoje impresije o životu u sjevernokorejskoj karanteni.

hipi

Stereotipi o studentima

Kakav je tipični student Filozofskog fakulteta?

Uz velik broj fakulteta vežu se stereotipi o njihovim studentima, a jedan je od njih i Filozofski fakultet.

Rektorat

Sveučilište u Rijeci

Novčana nagrada najuspješnijem studentu s invaliditetom Sveučilišta u Rijeci

Raspisan je natječaj Sveučilišta u Rijeci za dodjelu jednokratne novčane nagrade studentima kojima je to prijeko potrebno – onima s invaliditetom. Nagrada će se dodijeliti studentu ili studentici s utvrđenim 60 postotnim i većim stupnjem invaliditeta.

Uživajte u kvizovima i filmovima dok vam trava škaklja bermude

Screen on the Green i FAK pozivaju

Opuštanje uz kvizove i filmove dok trava škaklja kroz bermude

Screen on the Green poznato je otvoreno kino koje svake godine prikazuje filmove u nekim od najljepših zagrebačkih parkova. Festival se održava šestu godinu zaredom te je ovog puta dodatno ojačan FAK-ovim kvizovima.

#čuvajokoliš

#čuvajokoliš

KVIZ: provjerite svoje znanje o Zemlji, globalnom zatopljenju i klimatskim promjenama

I maleni pojedinici mogu napraviti pozitivne pomake za dobrobit okoliša. Budite stoga više osviješteni i počnite mariti, a prije toga provjerite koliko uopće znate o Zemlji.