Uspjeh na kvizu

Student Pavao Banić briljirao na „Milijunašu”; evo što mu je zasad donijelo 125 tisuća kuna

Pavao Banić na Milijunašu

Zagrebački student s lakoćom je točno odgovorio na 12 ponuđenih pitanja i tako zasad osvojio 125 000 kuna. Njegov nastup još nije gotov, a možete ga pogledati već idućega četvrtka.

U dvanaestome izdanju popularnoga Milijunaša koji se napokon vratio na naše ekrane definitivno ne nedostaje uzbuđenja. Tome svjedoči dvadesetjednogodišnji student Pavao Banić koji je u prošloj epizodi osvojio 125 tisuća kuna, a čiji se nastup nastavlja u idućoj.

Pavao inače studira u Zagrebu, a smješten je u studentskome domu Sava. Voditelj kviza Tarik Filipović kao da je predosjetio uspješnost ovoga genijalca kada je rekao:

– Imam neki dobar osjećaj u vašem slučaju. Ne znam zašto.

Od triju ponuđenih natjecatelj je iskoristio samo jedan džoker. Upotrijebio ga je na pitanju za prelazak drugoga praga da pronađe odgovor na pitanje jesu li Bolognu, Avignon, Orvieto i Parmu bombardirali protagonisti romana Klaonica 5, Mila 18, Kvaka 22 ili Fahrenheit 451. Nazvao je svoju majku koja nije znala odgovor, ali spomenula mu je seriju Kvaka 22 pa se nakon kraćeg razmišljanja odlučio upravo za taj odgovor koji mu je donio 32 tisuće kuna.

Nakon drugoga praga razmišljanjem i zaključivanjem dolazio je do ispravnih odgovora. Sljedeće pitanje bilo je Tko je predstavljajući Hrvatsku na Eurosongu pjevao isključivo na engleskom jeziku? Ponuđeni odgovori bili su: Vanna, Put, Claudia Beni i Jacques Houdek. Kandidat se premišljao priznavši da se ne sjeća s kojom je pjesmom Vanna predstavljala Hrvatsku, ali kako nije htio previše filozofirati i odugovlačiti, odlučio se baš za taj odgovor koji se pokazao kao točan.

Za osvajanje 125 tisuća našlo se pitanje o najvećoj dopuštenoj brzini kretanja na našim autocestama. U ponudi odgovora bili su: 27 m/s, 30 m/s, 33 m/s ili 36 m/s. Na ovom pitanju nije dugo oklijevao već je brzim računom dao Tariku još jedan točan odgovor, a radi se o 36 m/s . 

Pavao Banić još nije dovršio svoju priču u kvizu Tko želi biti milijunaš. Osigurao si je mjesto na vrućem stolcu i u sljedećoj emisiji kada ga očekuju još tri pitanja uz dva džokera (pola-pola i pomoć publike). 

Komentari na članak

Vezani članci

Ilustracija posao

Dodatna zarada

Koliko su plaćeni studenti?

Satnice studentskih poslova najčešće se kreću od 15 do 25 kuna. Neke satnice ovise o broju odrađenih sati, a neke o vašem učinku. Za bolji uvid u poslove koji se nude, pogledajte našu, svakim danom sve veću, ponudu poslova.

Vatromet, nova godina

Životne promjene

KVIZ: Koja je tvoja novogodišnja odluka?

Vjerojatno ležiš doma zamotan/a u svoju dekicu i primjećuješ da su svi iznimno posvećeni tom trendu novogodišnjih odluka. Pa počneš malo razmišljati – mogao/la bih i ja nešto promijeniti u novoj godini, zašto ne?

Collegium putovanja nagradna igra

Collegium Putovanja pozivaju

Osvoji besplatno apsolventsko putovanje na Lefkadu i Krf!

Potrebno je puno snalažljivosti, ponešto znanja i malo sreće – i možda baš ti postaneš pobjednik APSOLVENT KVIZA u kojem možeš sudjelovati na Collegiumovoj službenoj Facebook stranici.

Dioklecijanova palača

Predavanje Joška Belamarića

Porezne reforme cara Dioklecijana

Joško Belamarić, ravnatelj instituta za povijest umjetnosti, u Splitu je održao izlaganje o poreznim reformama cara Dikolecijana i utjecaju Egipta na palaču u Splitu.

Mjesec hrvatske knjige

Diljem Hrvatske

Mjesec hrvatske knjige u znaku ljubavi

Što sve mjesec knjige donosi u vašem gradu i knjižnici, tko nudi besplatno učlanjenje, a tko oprašta zakasninu za knjige?