Uspjeh na kvizu

Student Pavao Banić briljirao na „Milijunašu”; evo što mu je zasad donijelo 125 tisuća kuna

Pavao Banić na Milijunašu

Zagrebački student s lakoćom je točno odgovorio na 12 ponuđenih pitanja i tako zasad osvojio 125 000 kuna. Njegov nastup još nije gotov, a možete ga pogledati već idućega četvrtka.

U dvanaestome izdanju popularnoga Milijunaša koji se napokon vratio na naše ekrane definitivno ne nedostaje uzbuđenja. Tome svjedoči dvadesetjednogodišnji student Pavao Banić koji je u prošloj epizodi osvojio 125 tisuća kuna, a čiji se nastup nastavlja u idućoj.

Pavao inače studira u Zagrebu, a smješten je u studentskome domu Sava. Voditelj kviza Tarik Filipović kao da je predosjetio uspješnost ovoga genijalca kada je rekao:

– Imam neki dobar osjećaj u vašem slučaju. Ne znam zašto.

Od triju ponuđenih natjecatelj je iskoristio samo jedan džoker. Upotrijebio ga je na pitanju za prelazak drugoga praga da pronađe odgovor na pitanje jesu li Bolognu, Avignon, Orvieto i Parmu bombardirali protagonisti romana Klaonica 5, Mila 18, Kvaka 22 ili Fahrenheit 451. Nazvao je svoju majku koja nije znala odgovor, ali spomenula mu je seriju Kvaka 22 pa se nakon kraćeg razmišljanja odlučio upravo za taj odgovor koji mu je donio 32 tisuće kuna.

Nakon drugoga praga razmišljanjem i zaključivanjem dolazio je do ispravnih odgovora. Sljedeće pitanje bilo je Tko je predstavljajući Hrvatsku na Eurosongu pjevao isključivo na engleskom jeziku? Ponuđeni odgovori bili su: Vanna, Put, Claudia Beni i Jacques Houdek. Kandidat se premišljao priznavši da se ne sjeća s kojom je pjesmom Vanna predstavljala Hrvatsku, ali kako nije htio previše filozofirati i odugovlačiti, odlučio se baš za taj odgovor koji se pokazao kao točan.

Za osvajanje 125 tisuća našlo se pitanje o najvećoj dopuštenoj brzini kretanja na našim autocestama. U ponudi odgovora bili su: 27 m/s, 30 m/s, 33 m/s ili 36 m/s. Na ovom pitanju nije dugo oklijevao već je brzim računom dao Tariku još jedan točan odgovor, a radi se o 36 m/s . 

Pavao Banić još nije dovršio svoju priču u kvizu Tko želi biti milijunaš. Osigurao si je mjesto na vrućem stolcu i u sljedećoj emisiji kada ga očekuju još tri pitanja uz dva džokera (pola-pola i pomoć publike). 

Komentari na članak

Vezani članci

Zagrebačka banka

Zaigraj kviz i osvoji putovanje u Berlin

Zaba te vodi na nogometni spektakl godine!

Zaigraj nogometni kviz, pokaži što znaš i osvoji put u Berlin na finale UEFA Champions League!

Dvjesto kuna

Oštećena novčanica

Što s oštećenom novčanicom?

Sigurno vam se barem jednom dogodilo da ste dobili prljavu ili potrganu novčanicu koju niste mogli koristiti. Što napraviti u takvoj situaciji?

Urbana mladež

Promicanje mobilnosti

Urbana mladež vodi vas na besplatan put oko svijeta

Projektni menadžer za Erasmus projekte Roberto Mesir ove će vam nedjelje u Kulturnom centru Dubrava predstaviti ideje i načine za besplatno putovanje svijetom.

Find job

Trikovi za zapošljavanje

Pogreške koje radimo pri pronalaženju posla

Ove će vam jednostavne smjernice povećati šansu za pronalaskom posla. Vaše će se prijave isticati između ostalih i poslodavci će vas percipirati kao ozbiljnog i zrelog kandidata za radno mjesto.

Razmjena "Event Bees"

Međunarodna razmjena

Pub kviz za mlade iz pet europskih zemalja u sklopu „Event Bees-a”

U sklopu međunarodne razmjene mladih koja se održava u Vinkovcima, 26. listopada održat će se pub kviz na kojem će sudionici na zanimljiv način prezentirati svoje zemlje.