Znanstveni razgovori

Na PMF-u počinje ciklus predavanja nekih od najutjecajnijih znanstvenika današnjice

Zgrada

Igor Rudan znanstvenik je koji je citiran oko 90 tisuća puta, a njegovim predavanjem na PMF-u započinje ciklus znanstvenih razgovora najutjecajnijih znanstvenika današnjice.

Na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 24. svibnja, u 14 sati, održat će se predavanje prof. dr. sc. Igora Rudana o temi Vrijednosti informacija u 21. stoljeću: primjeri iz biologije, medicine, politike i masovnih medija. Ovime će se obilježiti početak ciklusa predavanja Znanstveni razgovori na PMF-u na kojem će gostovati neki od najutjecajnijih znanstvenika današnjice.

Igor Rudan znanstvenik je koji je napisao više od 500 radova koji su citirani oko 90 tisuća puta. Thomson Reuters i američki Institut za znanstvene informacije svrstavaju ga među vodeće znanstvene umove svijeta zadnje 3 godina. Iza sebe ima karijeru savjetnika Svjetske zdravstvene organizacije, UNICEF-a, Svjetske banke i Zaklade Billa i Melinde Gates. Od 2016. redovni je član Britanske akademije znanosti, tzv. Kraljevskog društva The Royal Society u Edinburghu. Tada uz Wellcome Trust i u suradnji s BBC-em snima popularno-znanstvenu seriju Survival: The Story of Global Health. Također izdaje knjige Točna boja neba i Zao zrak s namjerom popularizacije znanosti. Zahvaljujući svemu tome, ove godine biva nominiran za Komunikatora godine u Hrvatskoj.

Komentari na članak

Vezani članci

Sveučilišni kampus

DIEM 2015.

Konferencija o aktualnoj ekonomskoj problematici na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju

Cilj je ove konferencije okupiti znanstvenike iz cijelog svijeta da prikažu postignuća svojih empirijskih ekonomskih i društvenih istraživanja o aktualnoj ekonomskoj problematici.

FOTO

Volonterski projekt

INTERVJU: Studenti Čarobnjaci uspješno populariziraju znanost među djecom

Znanstvene čarolije volonterski su projekt kojim studenti među djecom žele popularizirati znanost i prikazati da kemija nije baš – bauk!

Događanja u CINAZ-u

Info centar za mlade Zadar

Izazov pisanja i ljudska prava obilježavaju tjedan u CINAZ-u

Ovoga nas tjedna očekuju dva iznimno zanimljiva događaja u udruzi CINAZ.

Hrvatsko nadzemlje, očinstvo

Predavanje u Nadbiskupijskom sjemeništu

VIDEO: „Ćaća se vraća” – susret Hrvatskog nadzemlja posvećen očinstvu

Vjeroučitelj Lucijan Kosor na predbožićnom je susretu Hrvatskog nadzemlja govorio o ljubavi kao ključu odgoja. Napomenuo je da bi otac, kao i majka, trebao imati veliku ulogu u usmjeravanju djeteta na pravi put.

Francuska večer u Info zoni

Predavanje u Klubu Zona

Istraživanje pokazalo ima li islamofobije među splitskim studentima

– Glavni ciljevi istraživanja bili su ispitivanje stavova i mišljenja studenata o muslimanima, koliko su distancirani od njih, na koji način percipiraju islam i muslimansku kulturu, postoje li i u kojoj su mjeri raširena stereotipna shvaćanja muslimana i islama te, u konačnici, postoje li, možda, ikakve naznake islamofobije među studentima splitskog sveučilišta. – rekao je Zvonimir Parać.