Znanstveni razgovori

Na PMF-u počinje ciklus predavanja nekih od najutjecajnijih znanstvenika današnjice

Zgrada

Igor Rudan znanstvenik je koji je citiran oko 90 tisuća puta, a njegovim predavanjem na PMF-u započinje ciklus znanstvenih razgovora najutjecajnijih znanstvenika današnjice.

Na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 24. svibnja, u 14 sati, održat će se predavanje prof. dr. sc. Igora Rudana o temi Vrijednosti informacija u 21. stoljeću: primjeri iz biologije, medicine, politike i masovnih medija. Ovime će se obilježiti početak ciklusa predavanja Znanstveni razgovori na PMF-u na kojem će gostovati neki od najutjecajnijih znanstvenika današnjice.

Igor Rudan znanstvenik je koji je napisao više od 500 radova koji su citirani oko 90 tisuća puta. Thomson Reuters i američki Institut za znanstvene informacije svrstavaju ga među vodeće znanstvene umove svijeta zadnje 3 godina. Iza sebe ima karijeru savjetnika Svjetske zdravstvene organizacije, UNICEF-a, Svjetske banke i Zaklade Billa i Melinde Gates. Od 2016. redovni je član Britanske akademije znanosti, tzv. Kraljevskog društva The Royal Society u Edinburghu. Tada uz Wellcome Trust i u suradnji s BBC-em snima popularno-znanstvenu seriju Survival: The Story of Global Health. Također izdaje knjige Točna boja neba i Zao zrak s namjerom popularizacije znanosti. Zahvaljujući svemu tome, ove godine biva nominiran za Komunikatora godine u Hrvatskoj.

Komentari na članak

Vezani članci

Ljetna tvornica znanosti 2016.

Ljetna tvornica znanosti 2016.

Traže se mentori za Ljetnu tvornicu znanosti

Ako volite znanost i želite svoje znanje podijeliti s djecom i mladima, vrijeme je da se prijavite na natječaj za mentore Ljetne tvornice znanosti!

https://hr.wikipedia.org/wiki/Datoteka:Filozofski_fakultet_Osijek.jpg

Besplatno predavanje na FFOS-u

Od studija kroatistike i povijesti do zarađivanja objavama na Facebooku – saznajte kako

Bili vi studenti marketinga ili ne, pozvani ste 13. studenoga na Filozofski fakultet u Osijeku. Tada će se održati predavanje o svijetu društvenih mreža unutar kojeg je Tihana Sedlar postala stručnjakinjom za komunikacije i oglašavanje.

Rješite se strahova pomoću nove tehnike!

Znanošću protiv fobija

Nova tehnika pomoću koje možemo pobijediti iracionalne strahove

Znanstvenici su otkrili tehniku koja nam može pomoći u svladavanju fobija i anksioznosti.

Putovanje

Mogućnosti za putovanja

Otkrijte kako putovati besplatno na Europskom tjednu mladih u Puli

Većina nas želi putovati, ali nas obveze, manjak vremena ili novca često u tomu priječe. Mislite da nije moguće putovati besplatno? Dođite u Pulu na predavanje How to travel for free? i otkrijte koje su mogućnosti za putovanje s minimalnim budžetom.

Osijek

Predavanje na FERIT-u

Osnivačica Bamboo Laba studentima predstavlja iskustvo koje čini razliku

Put uspjeha mlade i ambiciozne Ive dokaz je da mladi u Osijeku mogu uspjeti, sve dok se usmjere na ono što vole i u tome budu uporni.