LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentske kazališne produkcije

Međunarodno povezivanje studenata na 4. Smotri glumačkih akademija

Najzanimljivije studentske kazališne predstave prikazat će se na novom izdanju Smotre glumačkih akademija u Rijeci. Osim što će riječki studenti dobiti izvanrednu priliku za predstavljanje svojih sposobnosti i talenata, isto će se pružiti gostima iz SAD-a, Austrije i Njemačke.

Najzanimljivije studentske kazališne predstave prikazat će se na novom izdanju Smotre glumačkih akademija u Rijeci. Osim što će riječki studenti dobiti izvanrednu priliku za predstavljanje svojih sposobnosti i talenata, isto će se pružiti gostima iz SAD-a, Austrije i Njemačke.

Od 3. do 5. studenog u Rijeci se, u organizaciji Studentskog kulturnog centra, održava 4. izdanje Smotre glumačkih akademija, međunarodnog kazališnog festivala studentskih predstava. Ovogodišnji susret glumačkih skupina donosi bogat program na kojem će ljubitelji umjetnosti i kazališta dobiti izvrsnu priliku iz prve ruke pogledati neke od najzanimljivijih studentskih predstava. Tijekom trodnevnog festivalskog programa, koji će se održati u dvorani Filodrammatice i prostorijama Omladinskog kulturnog centra Palach, posjetitelji će moći posvjedočiti glumačkom umijeću riječkih studenata preddiplomskog i diplomskog studija Glume i medija.

Pod mentorstvom velikog glumačkog imena, Rade Šerbedžije, i poznate kazališne redateljice i umjetnice Lenke Udovički, riječki studenti 3. godine izvest će Bert Cabaret i vratiti vas u 1920. godine, u doba glamura, cigar-špiceva, perja, blještavila i zadimljenih whisky barova. Glavni cilj Smotre temelji se na mogućnosti razmjene iskustava i znanja te želji za povezivanjem studenata i nastavnika glume, stoga će festival ponuditi izrazito kvalitetne domaće i inozemne studentske kazališne produkcije koje će zaintrigirati sve zaljubljenike u izvedbeno-scenske umjetnosti.

Budući da se održavanjem festivala žele na međunarodnoj razini povezati mlade glumačke nade, izvanrednu priliku za predstavljanje svojih sposobnosti i talenata dobit će i umjetnici iz SAD-a, Austrije i Njemačke. Tako će naklonost publike mladi profesionalci iz stranih zemalja pokušati pridobiti predstavama Voyage... i War(m)up. Posljednjeg dana festivala u 19 sati posjetitelje očekuje kazališna predstava zagrebačkih studenata 1. i 2. godine diplomskog studija Glume koji će izvesti vlastitu obradu Nore, lutkine kuće, poznatog dramskog djela norveškog književnika Henrika Ibsena.

Ako ste zainteresirani za dolazak na festival, uputite se na službenu stranicu riječkog Studentskog kulturnog centra na kojoj ćete pronaći detaljne informacije o svim sudionicima, kazališnim predstavama i vremenu njihova održavanja. Ulaz na sve festivalske sadržaje je potpuno besplatan, no potrebno je rezervirati mjesto slanjem e-maila na skc@uniri.hr ili pozivom na broj 051 584 860.

FOTO: STUDENTSKI KULTURNI CENTAR RIJEKA