Studentska prehrana

Međimurski studenti dobili novu menzu

Foto: Međimurska županija

Više od 1500 studenata Međimurskog veleučilišta i Učiteljskog fakulteta u Čakovcu dobilo je novu menzu u sklopu Studentskog doma u Čakovcu. Novi restoran radi i vikendom, a cijene su jednake onima u menzama u ostatku Hrvatske.

Ovog je tjedna službeno otvoren novi studentski restoran s kafićem u sklopu Studentskog doma Čakovec. Pod dugoročnim je zakupom Studentskog centra Varaždin, kako je objavljeno na stranicama Međimurske županije.

Projekt otvaranja menze realiziran je uz pomoć europskih sredstava, kako je istaknuo međimurski župan Matija Posavec:

– Prije nepunih godinu dana otvorili smo Studentski dom koji je sagrađen prema najvišim standardima, koji ima implementarni sustav pametnih soba, besplatni internetski pristup, skriptarnicu, praonicu rublja, sobu za sport, knjižnicu, čitaonicu opremljenu računalima, a danas smo završili realizaciju još jednog europskog projekta. Otvaramo studentski kafić i restoran koji će svakodnevno koristiti više od 1000 studenata Međimurskog veleučilišta i više od 500-tinjak studenata Učiteljskog fakulteta te smo studentski standard podigli na višu razinu.

Otvorenjem restorana zaokružena je jedna cjelina koja omogućuje studentima kvalitetan studentski život jer bez popratnih sadržaja poput smještaja i prehrane nema kvalitetnih studenata, izjavio je ravnatelj Studentskog centra Varaždin – Nenad Milijaš.

Čast da otvore restoran imali su predstavnik stanara studentskog doma Dario Barišić te predstavnik Studentskog zbora Luka Flegar, a događaju su nazočili i saborska zastupnica Bernarda Topolko, privremena pročelnica UO za obrazovanje, kulturu i sport Blaženka Novak, pročelnica UO za zdravstvo i socijalnu skrb Sonja Tošić-Grlač te profesor Branimir Magdalenić s Učiteljskog fakulteta, Odsjek u Čakovcu.

Foto: Međimurska županija
 
Kao i u ostatku zemlje, Ministarstvo znanosti i obrazovanja podmiruje određeni postotak obračunske cijene prehrane. Radno vrijeme studentskog restorana bit će radnim danom od 8:00 do 21:00, a subotom i nedjeljom će raditit od 11:00 do 19:00 sati.

Komentari na članak

Vezani članci

Menza

Koraci nakon gubitka iksice

Upomoć! Izgubio sam iksicu!

Ako izgubiš iksicu ili ti ju netko ukrade, postoje koraci koje trebaš slijediti. Ne brini, postupak nije kompliciran.

Linija u menzi na Cvjetnom

Studentski centar Zagreb

Dio menzi otvara se u subotu, većina ipak tek 3. rujna

Menze u studentskim domovima kreću s radom već 1. rujna, a ostale SC-ove menze vrata otvaraju u ponedjeljak, 3. rujna.

Linija u menzi na Cvjetnom

Nesvakidašnji red

Promjena u radu menze na „Cvjetnom” tijekom vikenda uzrokovala gužve

Zbog tehničkih razloga u menzi SD-a „Cvjetno naselje” radi samo jedna linija, što je uzrokovalo nervozu brojnih studenata nenaviklih na dugo čekanje u redu.

Kuhano jaje

Student u kuhinji

Većina studenata ne zna kako skuhati jaje, polovica nije sigurna kako se priprema pire krumpir

Dvoje od pet studenata ističe da su njihove prehrambene navike nezdrave, a trećina ih barem jednom tjedno jede gotovo jelo pripremljeno u mikrovalnoj pećnici.

Linija u menzi na Cvjetnom

Kvaliteta prehrane zagrebačkih studenata

Studenti otkrivaju koje menze izbjegavaju, a koje rado posjećuju

Ispitali smo zagrebačke studente što misle o menzama u kojima najčešće jedu te se čini da su, u globalu, vrlo zadovoljni.