LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Maraton karijera”

Maratonci startali na FER-u: O zavidnoj karijeri progovorio Tomislav Grubišić, o pravilnoj raspodjeli vremena Darko Špoljarić, a HalPet iznenadio studente

Započeo je Maraton karijera, a Darko Špoljarić, Tomislav Grubišić i iznenađenje tvrtke HalPet osigurali su napetost u samom startu.

Započeo je Maraton karijera, a Darko Špoljarić, Tomislav Grubišić i iznenađenje tvrtke HalPet osigurali su napetost u samom startu.

Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva ovog je utorka, 10. travnja, započela velika utrka velikih poslovnih imena – Maraton karijera. Okupila je studente ovog i drugih fakulteta, one koji niz godina posvećuju svom znanju i struci u kojoj će tražiti posao. 

Za napetost u samom startu pobrinuo se bivši FER-ovac i trenutni zaposlenik tvrtke CROZ Darko Špoljarić. Znajući da uz sjedenje prekriženih ruku dobro pozicioniranje na finishu izostaje, izvukao je studente iz stolaca te se zaigrao s njima. Kroz interaktivnu radionicu pod nazivom Timebox: Što nam donosi ograničavanje našeg najvrjednijeg resursa, dinamična sadržaja, posjetitelje je obogatio novim spoznajama o pravilnoj i zdravoj raspodjeli vremena i prioriteta s fokusom na agilnu metodologiju.

Foto: Studentski.hr

Nakon što je Špoljarić studente već razbudio, za katedru se smjestio suosnivač i CEO Degordiana te suosnivač Mediatoolkita Tomislav Grubišić te je, prelazeći put od faksa do karijere i natrag, na svom primjeru studentima pokazao koliko je potrebno biti budan za uspjeh. Prisjetio se svojih studentskih dana u kojima je njegova poslovna priča i započela; pokazao je da zavidnu karijeru duguje stjecanju dodatnih znanja izvan formalnih institucija obrazovanja, razmišljanju izvan okvira i, prije svega, proaktivnosti.

Uz Daniela Ackermanna s kojim je svoj biznis i pokrenuo, kao jedan od najboljih poslodavaca na našim prostorima s oko 180 zaposlenih, za što je i peterostruko nagrađivan, poslao je studentima snažnu poruku da se što prije aktiviraju i iskoriste mogućnosti koje im pružaju studentske udruge, različiti oblici stručne ili volonterske prakse. Na hrvatskom tržištu rada, prema njegovim riječima, ono što među brojnim mladim ljudima s diplomom čini razliku jest – iskustvo. Osvrnuo se i na pogreške koje su u svakom poslu neizbježne, dajući do znanja prisutnima da nijedna utrka nije lagana, a učenje na istima, umjesto odustajanja, dovodi do onog što on danas jest.

Prvi su gosti svojim savjetima unaprijedili startne pozicije studenata, a uslijedilo je i dodatno iznenađenje. Odabran je student koji je za svoje sudjelovanje nagrađen edukacijom poslovne tvrtke HalPet, partnera projekta.

Podsjetimo, Maraton karijera projekt je udruge Studentski informativni kutak, pod čijim okriljem djeluje središnji studentski portal Studentski.hr. Održava se u travnju i svibnju na zagrebačkim fakultetima na kojima stručnjaci progovaraju o svojim putevima do uspjeha te svoja različita područja djelatnosti približavaju svim zainteresiranim studentima. Već nas idućeg tjedna na Fakultetu političkih znanosti očekuju nove inspirativne priče koje itekako vrijedi poslušati. Sve nove informacije moguće je pratiti na Facebook stranici Maratona karijera.

Foto: Studentski.hr
FOTO: STUDENTSKI.HR