Projekt udruge Studentski informativni kutak

„Maraton karijera“ nastavlja se na FPZG-u s Danijelom Jozić, glavnom urednicom Tportala.hr

Danijela Jozić_najava

U drugom krugu „Maratona karijera” uspješna Danijela Jozić stiže na FPZG gdje će studentima otkriti kako se ponašati u novinarskom svijetu. Pridružit će joj se predstavnici Mediatoolkita koji su pripremili radionicu „media monitoringa”, a posjetitelje očekuje i HalPetovo iznenađenje.

Pedesetak studenata okupit će se ovog četvrtka, 19. travnja, od 17 sati na Fakultetu političkih znanosti na kojem će predavanje održati diplomirana politologinja Danijela Jozić, glavna urednica Tportala.hr s dugogodišnjim novinarskim i uredničkim iskustvom.

Drugi krug projekta Maraton karijera u sklopu kojeg Studentski informativni kutak, prepoznatljiv kao udruga pod čijim okriljem djeluje središnji studentski portal Studentski.hr, dovodi hrvatske uspješnike natrag na fakultete na kojima je njihov maraton započeo, ovoga puta kreće na društvene znanosti. Prošli tjedan startao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, a sada se u punom mahu nastavlja na Fakultetu političkih znanosti. 

U drugom krugu projekta Maraton karijera predavanje će dakle održati Danijela Jozić koja je svoju karijeru započela nakon Fakulteta političkih znanosti kao diplomirana politologinja. Iza sebe već sada ima dugogodišnje novinarsko i uredničko iskustvo na portalu Business.hr, u Poslovnom dnevniku, Novom listu, Jutarnjem listu i magazinima Banka i EUkonomist. Osim uputa kako se ponašati i što raditi u novinarskom svijetu, studenti će imati priliku čuti i kako se njezina karijera razvijala od studentskih dana pa sve do danas.

Maratonu će se ovoga četvrtka pridružiti i predstavnici Mediatoolkita, sestrinske tvrtke agencije Degordian, koji će sa studentima odraditi radionicu media monitoringa te tako napraviti zanimljiv uvod u daljnje inspirativno predavanje. Uz navedeno, studente i ovoga puta očekuje iznenađenje partnera projekta, HalPeta.

Sve informacije dostupne su na službenoj Facebook stranici te Facebook eventu Maratona karijera.

Komentari na članak

Vezani članci

Nensi Blažević u Puli

Studentski zbor Sveučilišta u Puli poziva

Nensi Blažević održava predavanje na temu komunikacije u digitalnom vremenu

Studentski zbor Sveučilišta u Puli gostujuće predavanje smatra zanimljivim i važnim upravo iz razloga što smo i mi sami studenti uvidjeli kako se današnja komunikacija svodi na Facebook messenger ili Viber poruke.

CodeCamp - OSC

Osijek Software City

U rujnu nastavak radionica CodeCAMP

Osječka udruga It tvrtki „Osijek Software City“ u rujnu nastavlja s održavanjem radionica u sklopu projekt CodeCAMP. Predavanja i radionice iz područja su dizajna i razvoja softverskih proizvoda te sistema administracije, a prvo jesensko predavanje održat će se 12. rujna.

Lemax

Put do uspjeha

„ICT Supergirls”: Ambiciozne poduzetnice dokazale da u ICT sektoru ima mjesta za žene

Talentirane žene podijelile su svoje putove pune uspona i padova te male tajne kako uspješno plivati u poduzetničkim vodama. Svoja iskustva prenijele su gošćama i uputile mnoge savjete kako preživjeti okrutan svijet „businessa”.

Vlado Lucić

Vlado Lucić na konferenciji „Should I stay or should I go?”

Jedina konkurencija News baru je satirična hrvatska stvarnost

Zadaća satire nije samo „bubnuti i ostati živ”. Ona treba na prvu nasmijati, a potom baciti u razmišljanje. Time dobiva edukativnu svrhu. Također služi kao podsjetnik novinarima da ipak prvo provjere izvor svoje priče.

Pravni fakultet, Split

Škola ljudskih prava

O demokraciji i ljudskim pravima na splitskom Pravnom fakultetu

Pravni fakultet u Splitu u suradnji s brojnim partnerima radi na projektu „Škola ljudskih prava". Donosimo vam zaključke prvih predavanja.