Ulaganje u profesiju

„Maraton karijera” uspješne bivše studente vraća na fakultete – za katedru

Maraton karijera, naslovna

Kako se na najbolji način ostvariti u onome u što ste godinama ulagali – svojoj profesiji, pokazat će vam dobro poznata lica.

U travnju i svibnju 2018. godine udruga Studentski informativni kutak, čiji je nagrađivani projekt portal Studentski.hr postao središnje informativno mjesto za studente i mlade, organizira novi projekt pod nazivom Maraton karijera. Održat će se u periodu od 9. travnja do 31. svibnja 2018. godine

Maraton karijera na pet će fakulteta ugostiti mlade poduzetnike i uspješnike iz određenih tvrtki i sa zanimljivih drugačijih radnih mjesta koji su svoju profesionalnu karijeru ostvarili upravo ondje gdje gostuju – na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, Fakultetu političkih znanosti, Filozofskom fakultetu, Prirodoslovno-matematičkom fakultetu i Ekonomskom fakultetu. Riječ je o seriji predavanja i panel-raspravi pod nazivom Kako do cilja u poslovnoj utrci na hrvatskom tržištu rada?, nakon koje će se gosti predavači i svi zainteresirani okupiti na kratkom business networkingu. Studente ujedno očekuju i dodatna iznenađenja svakog dana održavanja projekta.

Stručnjaci će, dakle, svoja različita područja djelatnosti približiti zainteresiranim posjetiteljima kroz gostujuća predavanja na fakultetima, predstaviti im vlastitu priču i put do karijere, upoznati ih s razvojem vlastitih ideja te objasniti koje ih prednosti i zamke očekuju na tržištu rada nakon fakulteta. Upoznavanjem mladih poduzetnika i karijerista, studenti će dobiti i preporuke o daljnjim koracima, važnosti prakse, rada tijekom studija, volontiranja i sl. upravo u svojoj struci u kojoj se žele ostvariti.

Kako se na najbolji način ostvariti u onome u što ste godinama ulagali – svojoj profesiji, pokazat će vam dobro poznata lica. Budite strpljivi te pažljivo pratite naše stranice te Facebook stranicu Maratona karijera i službeni Facebook event jer vam uskoro otkrivamo o kome se radi, kada ćete ih točno moći čuti i kako se možete prijaviti za sudjelovanje.

Komentari na članak

Vezani članci

RGNF

Rudarsko-geološko-naftni fakultet

Zagreb je domaćin najveće studentske energetske konferencije u Europi

Prisutne očekuju aktualne energetske teme, predavanja predstavnika vodećih europskih i svjetskih kompanija iz naftno-plinske industrije te predavanja studenata iz sveučilišta diljem svijeta.

Ekonomski fakultet

Financijski impuls

Obilježavanje Europskog tjedna novca

Od 14. do 18. ožujka održat će se Europski tjedan novca na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Različite radionice i predavanja pripremila je studentska udruga Financijski impuls s brojnim suradnicima.

S diplomom u turizam

Panel-rasprava

Neka diploma bude tvoj as u rukavu za bavljenje turizmom

Udruga studenata turizma Ekonomskog fakulteta poziva te na sudjelovanje u panel-raspravi pod nazivom „S diplomom u turizam“. Kako bi vam se što bolje približila tema rasprave i rad u turizmu, prethodit će joj radionica iznenađenja.

Juraj Zigman

Intervju: Juraj Zigman

„Odjeća čini čovjeka isto kao što i čovjek čini odjeću“

„Ni pohvala ni kritika ne smije utjecati na vaš razvoj, na vašu estetiku, ne smije vas mijenjati, ali vas mora potaknuti da sve to vaše bude još bolje.“

Rektorat pročelje

Ispunite anketu

Centar za savjetovanje i podršku studentima provodi procjenu o karijernim savjetovanjima studenata

Centar za savjetovanje i podršku studentima Sveučilišta u Zagrebu provodi anketu kojom će se procijeniti potreba studenata za uslugama i aktivnostima namijenjenim karijernom savjetovanju studenata.