Ulaganje u profesiju

„Maraton karijera” uspješne bivše studente vraća na fakultete – za katedru

Maraton karijera, naslovna

Kako se na najbolji način ostvariti u onome u što ste godinama ulagali – svojoj profesiji, pokazat će vam dobro poznata lica.

U travnju i svibnju 2018. godine udruga Studentski informativni kutak, čiji je nagrađivani projekt portal Studentski.hr postao središnje informativno mjesto za studente i mlade, organizira novi projekt pod nazivom Maraton karijera. Održat će se u periodu od 9. travnja do 31. svibnja 2018. godine

Maraton karijera na pet će fakulteta ugostiti mlade poduzetnike i uspješnike iz određenih tvrtki i sa zanimljivih drugačijih radnih mjesta koji su svoju profesionalnu karijeru ostvarili upravo ondje gdje gostuju – na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, Fakultetu političkih znanosti, Filozofskom fakultetu, Prirodoslovno-matematičkom fakultetu i Ekonomskom fakultetu. Riječ je o seriji predavanja i panel-raspravi pod nazivom Kako do cilja u poslovnoj utrci na hrvatskom tržištu rada?, nakon koje će se gosti predavači i svi zainteresirani okupiti na kratkom business networkingu. Studente ujedno očekuju i dodatna iznenađenja svakog dana održavanja projekta.

Stručnjaci će, dakle, svoja različita područja djelatnosti približiti zainteresiranim posjetiteljima kroz gostujuća predavanja na fakultetima, predstaviti im vlastitu priču i put do karijere, upoznati ih s razvojem vlastitih ideja te objasniti koje ih prednosti i zamke očekuju na tržištu rada nakon fakulteta. Upoznavanjem mladih poduzetnika i karijerista, studenti će dobiti i preporuke o daljnjim koracima, važnosti prakse, rada tijekom studija, volontiranja i sl. upravo u svojoj struci u kojoj se žele ostvariti.

Kako se na najbolji način ostvariti u onome u što ste godinama ulagali – svojoj profesiji, pokazat će vam dobro poznata lica. Budite strpljivi te pažljivo pratite naše stranice te Facebook stranicu Maratona karijera i službeni Facebook event jer vam uskoro otkrivamo o kome se radi, kada ćete ih točno moći čuti i kako se možete prijaviti za sudjelovanje.

Komentari na članak

Vezani članci

Grad Rijeka, Riječka Ura, Korzo

Karijere, poduzetništvo, mogućnosti

Bliži se Inspire Me konferencija u Rijeci

Glavni dio konferencije predviđen je za uspješne priče pojedinaca – poduzetnika, menadžera, sportaša, umjetnika, koji će sa sudionicima podijeliti svoja poslovna i životna iskustva (ideje, znanje, uspone, padove, uspjeh).

https://pixabay.com/photos/business-office-contract-agreement-3167295/

Maraton karijera na EFOS-u

Kako postati uspješan poduzetnik – objasnit će Vladimir Mihajlović i Ivan Bengeri

Peta postaja ovogodišnjeg Maratona karijera nalazi se u Osijeku, gdje će dva predavača na Ekonomskom fakultetu ispričati svoju životnu priču o uspjehu – Vladimir Mihajlović i Ivan Bengeri.

worried1

Pomoć pri donošenju važnih odluka

Kratki vodič za odabir zanimanja

Prije nego odabreš zanimanje, potrebno je učiniti nekoliko važnih koraka. Za početak, važno je definirati svoje interese i dobro se informirati.

Zdravo sveučilište naslovna

Predavanja, radionice i edukacije za studente

Zbog brige o zdravlju zagrebačkih studenata pokrenuto „Zdravo sveučilište“

Suradnjom Odbora za studentsku zdravstvenu zaštitu s prof. dr. sc. Nikolom Đakovićem, provodi se sveučilišno promotivno-preventivni program „Zdravo sveučilište“. U sklopu programa do sada je održano već nekoliko predavanja, radionica i edukacija, i to zahvaljujući Odboru, udrugama i studentskim sekcijama Medicinskog, Stomatološkog, Farmaceutsko-biokemijskog i Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta.

Psihofest FFZG

Popularizacija psihologije

Što psiholozi kažu o igrama moći u „Igri prijestolja” saznajte na ovogodišnjem PsihoFestu

Filozofski fakultet u Zagrebu organizira peti po redu PsihoFest – festival popularne psihologije. Ulaz je besplatan, a svi zainteresirani imat će priliku uključiti se u brojne zanimljive radionice, predavanja, tribine i još mnogo toga.